wunat Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 no nie, tworcy gier przygodowych zawsze kochali te biblioteki :> tutaj tez trzeba bedzie stawic czola zagadce :> mam chyba niezbedne dane ale trzeba je teraz zinterpretowac :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Wlasnie ukonczylem gre :D - jak dla mnie jedna z najlepszych gier w jakie dotychczas gralem (na rowni z mafia i paroma innymi tytulami :D). Dawna gra nie przyklula mnie do monitora na tak długi czas, musze powiedziec ze nie moglem sie oderwac - tak ta gra wciaga - mam osobista nadzieje ze takich gier jak Fahrenheit bedzie wiecej ;) A co do tych roznych zakonczen to mysle ze koncowe decyzje podejmowane przez nas w dialogach maja najwieksze znaczenie (mam nawet pare koncepcji na 2 pozostale zakonczenia ;)), chetnie je poznam ale to raczej juz z tutorialem or sth, bo szukanie wlasciwych kombinacji rozmow bedzie trudne (chociaz tak jak mowie domyslam sie ktore sa decydujace :)) Edytowane 23 Września 2005 przez Micro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Mam problem z biblioteka, dostalem ksiazke, wybadalem nazwe kolor i pietro, ale co dalej?? Biegam juz chyba z godzine po tej bibliotece, plz help! Chce zobaczyc co bedzie dalej !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Mam problem z biblioteka, dostalem ksiazke, wybadalem nazwe kolor i pietro, ale co dalej?? Biegam juz chyba z godzine po tej bibliotece, plz help! Chce zobaczyc co bedzie dalej !! :D 1665012[/snapback] Spoiler Odłuż książkę i biegaj z pustymi rękoma. Książka, której szukasz jest na ostatnim pietrze, podajże w białej półce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Pomyślcie trochę :P a nie od razu pytania na forum, naprawdę nie ma tam jakiś trudnych zagadek ( chyba, że coś ominąłem ;) ). Jest jedna rzecz denerwująca jeśli się gra na padzie ( tak jak ja ). Jak trzeba się wspinać po siatce albo słupie to trzeba wykonywać analogiem 1/4 obrotu i to jest tak cholernie precyzyjne, że trzeba robić to jak chirurg :o bo inaczej przerwie :P Jedyna rada to w tym momencie przełązczyć na sterowanie mychą, a później wrócić ( bo z czasem robi się to irytujące ). Gra jest niesamowita, trzeba ją potraktować chyba jako film, a granie jako dodatek :> Tak wciąga, że za "jednym tchem" można ją przejść. BTW. czekam na reakcje reżyserów, bo mają jak kawa na ladzie wszystko, byle dobrać dobrych aktorów i nie zje... tego :=) Edytowane 23 Września 2005 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Moim zdaniem gra roku, bez dwoch zdan. W tej grze nie ma ani chwili by sie choc troche nudzic czy zastanawiac co dalej, caly czas cos sie dzieje. I to mi sie podoba nie ma sztucznych przerywnikow, ktore wydluzaja gre. Dla jedych to wada, bo gra sie szybko konczy, dla innych zaleta, bo w koncu gre mozna przejsc na rozne sposoby. Heh i jescze w to wkomponowali scene milosna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RBEJ Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Ja miałem miejscami wrażenie że gram w filmie Matrix 4.Sceny akcji wniatają w fotel. Zresztą nie jestem w stanie opisać jak cudowna jest ta gra.Muzyka jest tak wspaniała i tak genialnie dopasowana do wydarzeń w grze że brak słów.Pamiętacie jak Carla bierze prysznic a później w samej bieliźnie chodzi po mieszkaniu?.Miazga.Chyba przez 30 minut chodziłem bez celu po pokoju i słuchałem tej muzy.Idealnie dopasowana.Na taką grę czekałem wiele lat.Jak dla mnie to Fahrenheit już dziś jest kultową grą. PS.Scena miłosna naprawdę przecudowna. Edytowane 23 Września 2005 przez RBEJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 (edytowane) Ja mam inny problem :/ Gdy Carla przychodzi do mnie na przesłuchanie, ja za każdym razem wariuję i końże w psychiatryku:/ jest jakikolwiek sposób na poprawę samopoczucia w tym biurze tuż przed wizytą pani detektyw? Edytowane 23 Września 2005 przez srekal34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparrov Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Juz dalem rade :) Głupia misja :P A co do gry to jestem na 23% z tym ze jutro do pracy z rana wiec sobie odpuszcze na dzisiaj. Jednak coś sobie uswiadomilem...podczas boxu (sparing LAPD :) ) przyjzalem sie dokladniej tej policjantce i twarzy bylej dziewczyny zabojcy :) Czy to nie te same dziewuchy? Bo cos nie wydaje mis ie zeby tworcy gry oszczedzali na modelach i texturkach :P a te dwie paie sa bardzo podobne do siebie...przynajmniej tak mi sie zdaje :) A co do grafiki to jestem w szkokku (1280x1024 i chodzi pieknie). Moze grafika nie powala to jest dosc dobra. Czuje tu klimat maxpayne :) (zima, te muzyczki ). Ogólnie wporzo :> a mowi to osoba ktorej ostatnio nic nie bawi oprocz CSS :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afr0man666 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 witam wszystkim , mam tez dlugi problem od niedawna gram w gre i jestes w Chapterze w ktorym Lucas Kane ucieka od takich duzych pajakow w biurze jak robic uniki?? bo tam kolory trzeba wybierac to kursowarki czy jak? jak mozecie do odp z gory thx:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 lewe "kolorki" to kursory, a prawe to czesc numeryczna na klawie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afr0man666 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 ok dziala dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boomer Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja specjalnie dla tej gry kupilem dual shocka + adapter i nie zaluje, na klawiaturze gra sie okropnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja specjalnie dla tej gry kupilem dual shocka + adapter i nie zaluje, na klawiaturze gra sie okropnie. 1666088[/snapback] nie przesadzaj :P - ja przeszedlem cala gre na klawie+mysze, chociaz mam pada w domu :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stregobor Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 nie przesadzaj :P - ja przeszedlem cala gre na klawie+mysze, chociaz mam pada w domu :] 1666156[/snapback] Jednak na padzie gra sie lepiej, mowcie co chcecie - Logitech Dual Action swietnie dawal sobie rade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja mam inny problem :/ Gdy Carla przychodzi do mnie na przesłuchanie, ja za każdym razem wariuję i końże w psychiatryku:/ jest jakikolwiek sposób na poprawę samopoczucia w tym biurze tuż przed wizytą pani detektyw? 1665349[/snapback] Trzeba skopac te kolorki w momencie jak spadaja robaki z sufitu i jak pojawia sie robal kolo Carli, potem Kane pojdzie do kibla (ja sobie tak poradzilem bo koles mi sfixowal chyba z 10 razy z rzedu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0lid Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Moja rada odnosnie sterownia. Pierwsze kierunki, te ktore domyslnie są na strzałkach, zróbcie na WSAD Te, które są na numerycznych, zróbcie na strzałkach Bieganie na lewy SHIFT A'propo Ktoś z Was korzystał z PDA w tej grze? Mi sie ani razu nie zdażyło :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja nie korzystalem :D - powiem tyle ze do mnie do biura nie przyszla carla tylko tyler :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Jak się komuś uda wyciągnąć muzykę z gry to niech da znać :> bo jest super :P. Na końcu tam były podane utwory... ale może jakoś się da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Ja nie korzystalem :D - powiem tyle ze do mnie do biura nie przyszla carla tylko tyler :P 1666325[/snapback] w trakcie dialogu ustala sie chyba kto idzie do banku, carla czy tyler, wplyw ma na to gracz jesli dobrze pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 w trakcie dialogu ustala sie chyba kto idzie do banku, carla czy tyler, wplyw ma na to gracz jesli dobrze pamietam 1666531[/snapback] Jak i na wiele innych rzeczy w tej grze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Polecam grac padem.Bardziej komfortowo. Gierka wypas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f117 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 nom giera wyczesana , przeszedlem w 7-8h imho 8/10 , bo po pewnym czasie nudne staje sie wciskanie klawiszy jak w jakiejs stepmanii , np podczas walki zajebiscie by bylo moc walczyc "wlasnorecznie" i np zwalniac czas jak w max payne, tego troche brakowalo no i ta historia z purple clan taka troche wyssana z palca :D ( AI wtf ?? ) :D , ogolnie daje rade . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 pogralem ,pogralem i olalem, niestety gra ma jedna bolaczkie ,poprostu nalezy nauczyc sie wykonywania pokoleji wszystkich mozliwosci i odkrywac fabule, mnie jednak to zrazilo bo nie wszystko w tej grze jest pod wzgledem narracji zdarzen poprawne ,np gosc myje podlogie po morderstwie ale paska krwi ktory zostaje przed drzwiami gdzie ukrywa trupa nie da sie zmyc, wiec policjant odkrywa zwloki , takich podobnych zagran bylo jeszcze kilka ktore zniechecily mnie do takiego trybu gry jakim go przedstawili tworcy,nadomiar zlego lokacje malutkie i grafa troche z przed 3 lat albo i wiecej,fajna rzecz to czasem fachowo prowadzona kamera, aha i jeszcze jedna glupia wpadka moim zdaniem, wyobrazcie sobie ze jestescie glina i na miejscu zdarzenia wypytujecie pijaka ktory pije sobie na mrozie kolo wyjscia z knajpy ,a kiedy ten was olewa wasze samopoczucie spada!! a przeciez co to ma z realnoscia jaka prubuja nam pokazac tworcy gry jesli chodzi o metody sledztwa,przeciez ktory glina mialby stresa od takiego czegos???? itd itp podobnych rzeczy napewno mozna znalesc,oczywiscie nie mam na mysli fabuly bo to juz cos innego. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5hiva Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Nie gralem jeszcze jakos dlugo, ale gra mi sie jak na razie podoba.. Nie bede sie rozpisywal bo juz duzo zostalo powiedziane.. Rozwalila mnie natomiast jedna rzecz.. dzieci bawiace sie na sniegu.. toz ta animacja wyglada jak film.. patrzylem chyba z 10 minut i bylo mi malo :] piekne.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Witam Ja wlasnie skonczylem gierke, 3 rozne zakonczenia, kilka drog do tych zakonczen, a i pewnie i to nie wszyskie, warto czasami "dac sie zabic" zeby inna droga zostala ukazana :) Polecam po skonczeniu przejsc do BONUSU i wykupic wszystko bo WARTO, duzo ciekawych rzeczy tam jest :) ponizej screeny robione podczas przechodzenia gierki, wiec pewnie dla niektorych SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER Screens Gra jedna z lepszych, scenariusz i wykonanie pierwszorzedne, zima r0x :D, szkoda, ze taka krotka :/ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micro Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) EEE co zrobiles ze ta dziewczyna Tyler'a zrobila Ci "taniec brzucha" :D ?? Edytowane 25 Września 2005 przez Micro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shifter Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A mi z kolei gra za bardzo nie podchodzi. Dobrze ze tworcy probuja czyms nowym nas zaskoczyc a nie tylko powielac pomysly innych, ale kurde... te bezplciowe wciskanie klawiszy ? To imho jakas pomylka. Mamy XXi wiek. Fabula fajna, muzyka tez bardzo mi sie podoba ale jednak wole obejrzec sobie zwykly film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 EEE co zrobiles ze ta dziewczyna Tyler'a zrobila Ci "taniec brzucha" :D ?? 1667268[/snapback] no przecisz pisalem wyzej, BONUSY :), zbierac karty to mozna takie rzeczy odblokowac potem :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Moglby ktos zagrac na gitarze caly ten utor co byl na jednym filmiku z IGN, nagrac to na filmik i zarzucic na jakis serwer bo na tamtym filmiku nie jest do konca a jest fajne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...