Tomiwit Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Przede wszystkim to witam wszystkich. Planuje zakup laptopa i po przeczytaniu wielu postów na tym forum dużo się już dowiedziałem. Jest tylko jeden problem - grafika. Planuję wydać ok 3500 zł więc w grę wchodzą tylko układy zintegrowane. I stąd moje pytanie - czy jest jakaś różnica pomiędzy np. intel 852 a intel 915 (czy Intel gra.acc. 900)? Ja oczywiście wiem, że różnica jest. W testach to widać. Problem jest tylko taki, że te liczby mi nic nie mówią. Ja wiem, że w jakimś tam 3DMarku nowsze układy są 2 razy bardziej wydajne od np Intel 852 ale nie wiem czy są na tyle wydajne, że jest sens zawracać sobie tym głowę. Generalnie chodzi mi o to, czy wynik np FS Amilo v8010 w 3DMarku 2001 - 4742pkt i w 2003 - 905 to już wynik, który pozwoli mi np. zagrać w jakieś gierki, czy to też "kiepścizna" i przy "Office" czy internecie nawet nie zauważę różnicy do np. Intel 852 (Toshiba L10). Pytam o te układy ponieważ wybierać będę pomiędzy właśnie Toshibą L10, HP 6110 i FS v8010. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi. P.S. (Te wyniki v8010 to znalazłem na www.notebook.cz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 A po co zakladasz nowy watek, koro juz kilka takich bylo... IMO to zasmiecanie forum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz_ch Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Planuje zakup laptopa i po przeczytaniu wielu postów na tym forum dużo się już dowiedziałem. Jest tylko jeden problem - grafika. 1571927[/snapback] Jeśli wykorzystywał będziesz laptopa do zastosowań biurowych, oglądania filmów, surfowania po internecie, to różnicy w wydajności nie zauważysz, nie ma sobie co wtedy zawracać głowy karta graficzną. Jeśli natomiast chcesz grać to zapomnij o rozwiązaniach zintegrowanych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...