Skocz do zawartości
Tomiwit

Wydajność Grafiki Zintegrowanej

Rekomendowane odpowiedzi

Przede wszystkim to witam wszystkich.

Planuje zakup laptopa i po przeczytaniu wielu postów na tym forum dużo się już dowiedziałem.

Jest tylko jeden problem - grafika.

Planuję wydać ok 3500 zł więc w grę wchodzą tylko układy zintegrowane.

I stąd moje pytanie - czy jest jakaś różnica pomiędzy np. intel 852 a intel 915 (czy Intel gra.acc. 900)?

Ja oczywiście wiem, że różnica jest. W testach to widać. Problem jest tylko taki, że te liczby mi nic nie mówią. Ja wiem, że w jakimś tam 3DMarku nowsze układy są 2 razy bardziej wydajne od np Intel 852 ale nie wiem czy są na tyle wydajne, że jest sens zawracać sobie tym głowę.

Generalnie chodzi mi o to, czy wynik np FS Amilo v8010 w 3DMarku 2001 - 4742pkt i w 2003 - 905 to już wynik, który pozwoli mi np. zagrać w jakieś gierki, czy to też "kiepścizna" i przy "Office" czy internecie nawet nie zauważę różnicy do np. Intel 852 (Toshiba L10).

Pytam o te układy ponieważ wybierać będę pomiędzy właśnie Toshibą L10, HP 6110 i FS v8010.

Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

P.S.

(Te wyniki v8010 to znalazłem na www.notebook.cz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje zakup laptopa i po przeczytaniu wielu postów na tym forum dużo się już dowiedziałem.

Jest tylko jeden problem - grafika.

1571927[/snapback]

Jeśli wykorzystywał będziesz laptopa do zastosowań biurowych, oglądania filmów, surfowania po internecie, to różnicy w wydajności nie zauważysz, nie ma sobie co wtedy zawracać głowy karta graficzną.

Jeśli natomiast chcesz grać to zapomnij o rozwiązaniach zintegrowanych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi