Skocz do zawartości
myrddin669

Gigabyte K8ns + Twinmos 1a4t!

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie :)

mam problem z ustawieniem timingow dla pamieci 2*512 twinmos 1a4t (kostki 50B na koncu) na plycie gigabyte GA-K8NS (NF3 250)

skladam komputer kolezance i dzisiaj chcialbym go u niej postawic, ale za cholere nie moge dobrac prawidlowych timingow dla tych pamieci!!!

objawy: prime wysypuje sie po 3-30 minutach, w memtescie 500k bledow przy 98% testu no.5

poza tym ok :D

sprawdzalem moje twinmosy (identyczne) ktore na nf2 sa stabilne - u niej zachowuja sie jak te poprzednie :(

takze podejrzewam ze problem jest z timingami, ktore ustawialem na razie na auto

najbardziej smierdzi mi Tref, bo czytalem gdzies na jakims forum (z miesiac temu) ze 1a4t sa bardzo wrazliwe na ten timing, a ze nie mialem wczesniej doczynienia z nf3 (i 4 tez;)) to nie bardzo wiem z czym to sie je

ustawienia sa typu 1x1552, 2x 1552, 4x1552, 1x2??? itd...

ktos moze wie jak powinienem je ustawic zeby bylo stable????

albo w ogole pelen zestaw timingow najlepiej - do fsb zwyklego 200 (jak 200 bedzie bedzie stabilne to moze jej dorzuce z 10-15 dla polepszenia wydajnosci)

a propos te sempy sa troche doje.... - wstaje na nominalnych ustawieniach na 1,325V i chodzi spoko a temperatura w te upaly nizsza od temperatury otoczenia na boxowym coolerze :blink:

pachnie mi tu tanim oc... ;)

prosze pomozcie, bo sie stresuje :lol:

pozdrawiam

Edytowane przez myrddin669

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiadomo ze sa przeklamania na czujniku kazdym

a temperatura to chyba oscycolowala w granicach temperatury otoczenia gwoli scislosci ;)

no, ktos sie bawil tymi twinmosami na nf3/s754/sempron????

bede wdzieczny za pomoc! :D

pzdrzzzzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi