myrddin669 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) witam serdecznie :) mam problem z ustawieniem timingow dla pamieci 2*512 twinmos 1a4t (kostki 50B na koncu) na plycie gigabyte GA-K8NS (NF3 250) skladam komputer kolezance i dzisiaj chcialbym go u niej postawic, ale za cholere nie moge dobrac prawidlowych timingow dla tych pamieci!!! objawy: prime wysypuje sie po 3-30 minutach, w memtescie 500k bledow przy 98% testu no.5 poza tym ok :D sprawdzalem moje twinmosy (identyczne) ktore na nf2 sa stabilne - u niej zachowuja sie jak te poprzednie :( takze podejrzewam ze problem jest z timingami, ktore ustawialem na razie na auto najbardziej smierdzi mi Tref, bo czytalem gdzies na jakims forum (z miesiac temu) ze 1a4t sa bardzo wrazliwe na ten timing, a ze nie mialem wczesniej doczynienia z nf3 (i 4 tez;)) to nie bardzo wiem z czym to sie je ustawienia sa typu 1x1552, 2x 1552, 4x1552, 1x2??? itd... ktos moze wie jak powinienem je ustawic zeby bylo stable???? albo w ogole pelen zestaw timingow najlepiej - do fsb zwyklego 200 (jak 200 bedzie bedzie stabilne to moze jej dorzuce z 10-15 dla polepszenia wydajnosci) a propos te sempy sa troche doje.... - wstaje na nominalnych ustawieniach na 1,325V i chodzi spoko a temperatura w te upaly nizsza od temperatury otoczenia na boxowym coolerze :blink: pachnie mi tu tanim oc... ;) prosze pomozcie, bo sie stresuje :lol: pozdrawiam Edytowane 29 Lipca 2005 przez myrddin669 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Temperatura nizsza od temp otoczenia? no patrz.. nie zamarznij tam z kolezanka :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 to sempron z wbudowanym peltierem jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myrddin669 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 wiadomo ze sa przeklamania na czujniku kazdym a temperatura to chyba oscycolowala w granicach temperatury otoczenia gwoli scislosci ;) no, ktos sie bawil tymi twinmosami na nf3/s754/sempron???? bede wdzieczny za pomoc! :D pzdrzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...