dr.cox Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Jestem zwolennikiem fpp na amigę.Uwielbiam alien breed 3d(wszystkie cześci),przeszedłem całego glooma co jest nie lada osiągnięciem.Z innych tytułów polecam breathless i nemac IV.Są jacyś fani podobnej rozrywki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Przez emulator grasz?? Bo amigi nie mam . Chetnie bym obadal te tytuly bo na A600 one nie hulaly bo nie miala AGA . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Capone i P.O.W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 fears - tez swietne :D (glooma tez przeszedlem :D :D :D :D najlepsza byla plansza predator pit, czy jakos tak :D albo velociraptor pit. Zauwazcie, ze w gloom byly sciany nie tylko pod katem prostym ! ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Gdy nie miałem jeszcze PC przeszedłem quake'a 1 na amidze- były to czasy raczkowania kart turbo z PowerPC- engine to była jakaś amigowa samoróbka pod PPC właśnie. Słabo zoptymalizowana niestety bo grałem w okienku 150X100 poxeli :-). Pracowano wtedy nad typowo amigowym tytułem "Enforcer"- jeszcze pod procki 030, 040, 060... Miałem gdzieś demko nawet (techdemo). Zdaje się, że prace zarzucono (jak wszystko co związane z amigą niestety)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja grałem na Ami w Cytadele, Alien Breed 2 TKG (ale cieńko mi chodził) i w DOOMA 1 i 2 (chodziło całkiem nieźle) UPDATE: Obrazki z enforcera 0.2. Mozna troche pochodzic, ale nic poza tym. Screenshoty z WinUAE. Edytowane 2 Sierpnia 2005 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Narazie dwa screeny,jeden z alien breed 3d 2 killing grounds i jeden z breathless.Gry do ściągnięcia legalnie z http://www.planetemu.net/ .Później dam więcej fotek i może z glooma deluxe i nemaca. Trzeba przyznać,że alien bardzo wciąga,oferuje ponadto free look, i dobrze rozwiniętą inteligencję przeciwników nawt jak na dzisiejsze czasy.Jeden z popularniejszych przeciwników "czerwony pies" kiedy jest sam nie zaatakuje Cię ale pobiegnie po innych aby zrobić na Ciebie zasadzkę! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Cytadela No i to intro które w tamtych czasach bardzo podobało :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 oj tak, cytadela byla niezla. Chyba nawet przeszedlem cala. Poza tym mam (mialem) orginalna :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) Nemac 4D Osobiście na swojej Amidze grałem tylko w demko które było zamieszczone w jednym z numerów ACS. Gra ma całkiem niezłą grafikę i co ciekawe można było wybrać sobie tryb graficzny w którym będzie gra pracować. A więc miała mozliwość pracy na kartach graficznych. Ja porobiłem screenshoty na WinUAE w rozdzielczości 320x256, bo w trybie kart graf. nie wyświetlało mi obrazu. Ale pamiętam, że na Amithlonie udało mi się odpalić gierkę w 1024x768 i to dopiero wyglądało :D Genetic Species Stosunkowo świeża gra w dodatku została udostepniona za darmo. Pracuje zarówno na kościach AGA w rozdzielczości do 320x256 jak i na kartach graficznych w rozdz. do 640x480. Ale podbicie rozdzielczości nie pomaga grafice, która nie wygląda najlepiej. Zresztą sami zobaczcie. Moim zdaniem starszy Nemac 4D wyglada lepiej. W GS są różne efekty oświetleniowe, ale same textury to zbitek różnokolorowych plam :? Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez TomekB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Heretica ;] zagrajcie ;] lub descenta ;] a inne gry też Zdrajca ;) Legion ..... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 legion sycil ogromnie, ale to nie byl FPP ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Heretica ;] zagrajcie ;] lub descenta ;] a inne gry też Zdrajca ;) Legion ..... ;] 1583860[/snapback] Ale heretic i descent to porty z PC, a póki co pokazujemy tu rdzennie (chyba) Amigowe gierki z czasów kiedy grzybiarze mówili, że na Amidze to nie możliwe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 7 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2005 (edytowane) Chyba wszystkie wymieniliście ;] (ja nie pamiętam więcej zapewne coś się znajdzie jeszcze coś musiał bym starsze gazety przeczytać :) heh wstępniaki M.P B) ) Ps na Ami wiele jest możliwe ;] od latexa itd ....... :D Edytowane 7 Sierpnia 2005 przez Domik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 No to za czasów takich gier to już amisi nie miałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejGolota Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2005 Sa jeszcze: - Za Zelazna Brama - Gloom Zombie Edition :) - Project Battlefield - Death Mask - UBEK ('u perdolony ;)) - Monster A z portow to nie mozna zapomianc o GLQuake i Duke3DAE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 A jak ktoś chce mieć Genetic Species niech wejdzie na aminet cała gra za free;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Dawno, dawno temu wspominano coś o przekonwertowaniu HalfLife na PPC... Ale zdaje się że pomysł upadł. Ciekawe czy znajdzie się jakiś zdolny amigowiec który zrobi amigowy port Quake'a 3 którego źródło zostało ostatnio udostępnione za free. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Ehh... AMIGA 600 :) i stare dobre czasy ;) Do dziś tęsknie za LEGIONEM ktorego szukalem na PC ale bez skutku :( a jak znalazlem to brak instrukcji :( (kody) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 (edytowane) Ciekawe czy znajdzie się jakiś zdolny amigowiec który zrobi amigowy port Quake'a 3 którego źródło zostało ostatnio udostępnione za free. 1619281[/snapback] I juz jest. Powstał kilka godzin po uwolnieniu zrodel. http://www.morphos-news.de/index.php?nid=1141&si=1 Filmik 6MB Edytowane 28 Sierpnia 2005 przez Norbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Jesli jest ktos chetny do potestowania Q3 to porponuje zapoznac sie z informacjami pod >>TYM<< linkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...