Skocz do zawartości
_Platinium_

Jaka Płyta 939 - Pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Składam kompa na S939 do biura, wiec wiadomo, ze musi byc on cichutki.

Mialem zamiar kupic Abita AN8, sam nawet nie wiem czemu :lol: ale doszedlem do wniosku ze jak na głupiej MOBO mam miec 3 wentyle to chyba podziękuję.

Inna sprawa ze płyta ma dosc slabe wyposazenie.

Na grafie bedzie sam radiator ( 6600 gigabyte ), zasiłka taganik ( czyli cisza ) a na procu freezer, wiec nie chcialbym zeby płyta robiła mi za suszarkę.

OC owszem, bedzie, ale nie hardcorowe :wink:

W zwiazku z tym mam pytanko jaka płyte polecacie do 520 zł z oferty komputronika ( gdyz jest tam najdrozej i chce miec zapas kasy :razz: )

Dzis zanioslem konfiguracje sprzetu do sprowadzenia, wiec do jutra musze powiadomić ich o zmianie płyty z ww. AN8, stad to pilne w temacie.

Z gory dzieki i pozdro.

Edytowane przez _Platinium_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma to byc komp do biura, ale by mozna bylo poogladac filmy pograc w cos nowszego.

Poza tym ma byc przyszlosciowy :wink:

W takim razie rozumiem że ten Gigabyte GA-K8N ultra-9 jest najlepszą płytą w tym przedziale cenowym :mellow: ?????

@misio129

Akurat ten Abit AN8 nie ma LPT :-|

A co do tego klucza to chodziło mi o klucz sprzętowy i wyglada to takDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość lucas234

sorki za tego lpt-ka ale nie doczytalem moze wezmiesz pod uwage jeszcze te plyty:

http://www.imperium.net.pl/dfi-nf4dagf-nfo...939-p-5311.html

http://www.imperium.net.pl/epox-9npa-nforc...939-p-5521.html

http://www.imperium.net.pl/msi-k8n-neo4-pl...939-p-5574.html

co prawda nie maja one tak cichego chlodzenia jak ten abit z heat-pipeami ale sa napewno cichsze od tej suszarki z trzema wentylami a jezeli bedzie ci wentyl chalasowal to zawsze mozna zalozyc zalmanna na mostek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee, ludzie, nie wiem dlaczego kazdy pisze ze na GIGABYTE tak kiepsko sie kreci. Sam mam co prawda model K8NF-9 rev. A2 (teraz juz jakies A3 wyszly), ale moja plyta dochodzi do stabilnego FSB=327, co przy pamieciach BGA, ktore nie wymagaja duzego napiecia (u mnie spokojnie leca na 262 MHz na 2,7V; timingi 2.5-3-2-11) daje calkiem niezle wyniki. Plytka jest jeszcze tansza od tej ultry, ale nie ma np. SATA2. Jakbym mial wiecej kasy to wciagalbym ta Ultre :)

Polecam GIGABYTE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi