_Platinium_ Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) Witam. Składam kompa na S939 do biura, wiec wiadomo, ze musi byc on cichutki. Mialem zamiar kupic Abita AN8, sam nawet nie wiem czemu :lol: ale doszedlem do wniosku ze jak na głupiej MOBO mam miec 3 wentyle to chyba podziękuję. Inna sprawa ze płyta ma dosc slabe wyposazenie. Na grafie bedzie sam radiator ( 6600 gigabyte ), zasiłka taganik ( czyli cisza ) a na procu freezer, wiec nie chcialbym zeby płyta robiła mi za suszarkę. OC owszem, bedzie, ale nie hardcorowe :wink: W zwiazku z tym mam pytanko jaka płyte polecacie do 520 zł z oferty komputronika ( gdyz jest tam najdrozej i chce miec zapas kasy :razz: ) Dzis zanioslem konfiguracje sprzetu do sprowadzenia, wiec do jutra musze powiadomić ich o zmianie płyty z ww. AN8, stad to pilne w temacie. Z gory dzieki i pozdro. Edytowane 29 Lipca 2005 przez _Platinium_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16795 jak bez kosmicznego oc i ma byc cicho tw wg mnie bardzo dobra płyta, lub obojetnie inna, np moze byc asus, tylko zmienisz z wiatroaczka na chipie, na zalmana pasywnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 polecam płyte tą co kolega wyżej bo sam taką posiadam stabilna i kręcić też można całkiem nieźle chociaż napiecie na pamięci +0.2V troche ogranicza ale da sie przeżyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) Kucze zapomnialem o jednej waznej rzeczy :mur: Plyta musi miec wyjscia na LPT bo bede musial podlczyc klucze rejestracyjne do programow :angry: Edytowane 29 Lipca 2005 przez _Platinium_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 chyba każda płyta ma port LPT, jakie klucze? nie słyszałem jeszcze o czymś takim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Po co A64 na 939 do biura :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 jak bezszelestna to bym proponowal to: http://www.imperium.net.pl/abit-an8-ultra-...a70b34fad1b4451 cena to 535 zl takze tylko o 15 zl wiecej jak twoje maximum ale naprawde warto do nieduzego oc starczy w zupelnosci a jest calkowicie cicha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 Ma to byc komp do biura, ale by mozna bylo poogladac filmy pograc w cos nowszego. Poza tym ma byc przyszlosciowy :wink: W takim razie rozumiem że ten Gigabyte GA-K8N ultra-9 jest najlepszą płytą w tym przedziale cenowym :mellow: ????? @misio129 Akurat ten Abit AN8 nie ma LPT :-| A co do tego klucza to chodziło mi o klucz sprzętowy i wyglada to tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 No ok wszystko fajnie ale ten AN8 ultra rowniez nie posiada LPT :? ( chyba ze jestem ślepy to sorka ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 sorki za tego lpt-ka ale nie doczytalem moze wezmiesz pod uwage jeszcze te plyty: http://www.imperium.net.pl/dfi-nf4dagf-nfo...939-p-5311.html http://www.imperium.net.pl/epox-9npa-nforc...939-p-5521.html http://www.imperium.net.pl/msi-k8n-neo4-pl...939-p-5574.html co prawda nie maja one tak cichego chlodzenia jak ten abit z heat-pipeami ale sa napewno cichsze od tej suszarki z trzema wentylami a jezeli bedzie ci wentyl chalasowal to zawsze mozna zalozyc zalmanna na mostek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 abit AX8 i wszystko jasne http://www.znak.pl/index.php?cid=327&scid=...prid=s939AbiAX8 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2005 (edytowane) W takim razie chyba jednak wezme tego gigabyte`a GA-K8N Ultra-9 :) Ale sam nie wiem czy bedzie to dobry wybor :huh: Edytowane 30 Lipca 2005 przez _Platinium_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 jeśli nie będziesz ostro kręcił to spokojnie wystarczy a pasywne chłodzenie chipsetu i świetne wyposażenie to duże plusy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alibudda Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 eee, ludzie, nie wiem dlaczego kazdy pisze ze na GIGABYTE tak kiepsko sie kreci. Sam mam co prawda model K8NF-9 rev. A2 (teraz juz jakies A3 wyszly), ale moja plyta dochodzi do stabilnego FSB=327, co przy pamieciach BGA, ktore nie wymagaja duzego napiecia (u mnie spokojnie leca na 262 MHz na 2,7V; timingi 2.5-3-2-11) daje calkiem niezle wyniki. Plytka jest jeszcze tansza od tej ultry, ale nie ma np. SATA2. Jakbym mial wiecej kasy to wciagalbym ta Ultre :) Polecam GIGABYTE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio129 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 na moich twinmosach za nic w świecie nie moge przekroczyć 217 i co bardzo dziwne nie działa mi regulacja timingów, na procku można wyciągnąc napewno fsb 300 a czy więcej nie wiem bo nie sprawdzałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 W takim razie dzieki biore tego Gigabyte`a a do niego wloze i tak swoje noname`y 2x256 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 komp do biura to to przydaloby sie cos bezproblemowego zwlaszcza ze abit ax8 ma niezla cene i nie wymaga zasilacza 24pin ja tam niektorych ludzi nie rozumiem :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...