kedzil Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Coś podświetlenie jakieś takie słabsze. 1602831[/snapback] co do podświetlenia, to nie chciałem, żeby było zbyt jasne i chciałem osiągnąć selektywność tzn. podświetlić głównie elementy WC. dlatego właśnie użyłem LEDów a nie katod :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maclat Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 moim zdaniem bardzo dobrze zrobiles - spelnia to swoja role a przy okazji nie jest takie nachalne jak to w przypadku katod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 mały 'apdejt' :) wczoraj wyciąłem otwory w bocznych blachach, przez które wiatraki na nagrzewnicy mogą łatwiej ssać powietrze. otwory są zasłonięte czarną, drobną siatką. buda nabrała drapieżnego wyglądu B) no i w końcu zamontowałem okno ;) ...został tylko nieszczęsny panel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jest jakas poprawa w temp wody po dodaniu tego otworu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 przy duzych budach takei otwory sa potrzebne jednak .. bo po dluzszym czasie cieple powietrze zaczyna sie zbierac pod nagrzewnica Lagier poszedl nawet o krok dalej i zamontowale u siebie pod chlodnica 3x80 ktore wwiewały chlodne powietrzez z boku pod nagrzewnice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Widze ze bardzo ladnie to wyszlo - bo zapowiadalo sie powiedzmy srednio. Podoba mi sie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Czemu srednio i w ktorym momencie? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifka Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 jak zrobić taki LCD zeby to wszystko wyswietlal?? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 tu masz link do linka :rolleyes: LINK DO LINKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Mnie się bardzo podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Dobra robota :arrow: Nic dodac, nic ujac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 (edytowane) Jest jakas poprawa w temp wody po dodaniu tego otworu? 1606828[/snapback] Mnie się bardzo podoba. 1607855[/snapback] Dobra robota :arrow: Nic dodac, nic ujac... 1608010[/snapback] ad 1) ciężko stwierdzić, bo zmienia się temperatura otoczenia i jeszce nie mam porównania. z całą pewnością mogę powiedzieć, że wiatraki na nagrzewce zasysają powietrze przez te wloty :) ad 2,3) dzięki za uznanie B) **************************************************************** ostatni akt dramatu...(a może komedii ?) zrobiłem w końcu prosty panel do regulacji obrotów buczków na nagrzewnicy i do wizualizacji temperatury płynu w układzie B) ale napisałem...lol . wepchnąłem jeszcze port IR i mimo, że sens jego obecności pod drzwiami (szczególnie zamkniętymi), jest niewielki, to zawsze może się przydać ;). poza tym miałem wolne miejsce :rolleyes: oto foto: foto na republika.pl więc może znikać :( podsumowując; buda przeszła: - cięcie - szpachlowanie - malowanie - montaż WC - montaż panelu USB/audio - montaż LCD - 'lodówkę mod' - proces 'doświetlania wnętrza' - montaż panelu do sterowania wiatrakami itd ...mówiąc krótko, dużo przeszła :rolleyes: ...budę uważam za skończoną :D można już mnie obsmarowywać ;P Edytowane 26 Sierpnia 2005 przez kedzil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 No no w koncu wszystko w pelnej okazalosci :) bardzo ladnie najlepszy jest napis FAN SPEED =))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Bo buda była zrobiona szybciej niż przeciąg z wiatraka :D Niezła buda, podoba mi się podświetlenie rurek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Buda very nice... subtelne podświetlenie, klasyczne okno, szlachetny kolor i doskonałe wykończenie. Jak dla mnie jest uosobieniem dobrego moda: bez dziwact i fuszerki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro911 Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2005 Piknie, tylko te napędy... Jak nie chcesz tracić gwary, to może np. byś jakąś czarną folią starannie obkleił przednie panele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Piknie, tylko te napędy... Jak nie chcesz tracić gwary, to może np. byś jakąś czarną folią starannie obkleił przednie panele 1617859[/snapback] ...mam przecież drzwi :) napędów nie widać przez większość czasu, także nie przeszkadzają ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...