Skocz do zawartości
KuBaN

Ok. 800 Zł I Mały Problem :/

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnimi czasy nadarzyła mi się okazja zmodernizowania jakby nie patrzeć przestarzałego już kompa... Otóż mam ok. 800 zł na zakup elementów takich jak MOBO, procek, pamięci i ewentualnie grafa (zależy od platformy jaką wybiorę AGP/PCIe). Wyboru musze dokonac jeszcze przed końcem wakacji. Pozostałe elementy pozostałyby jak w opisie niżej. Komputer wykorzystywany jest przeze mnie zazwyczaj do neta, grafiki, no i oczywiście trochę gierek. Myślałem o Athlonie 64 i PCIe jednak wątpię, abym w takiej cenie mógł wykombinować coś sensownego. Już sam nie wiem co wybrać pomóżcie :mur: :lol:

Pozdrawiam

Od razu mówie, że sprzedaż starych części nie wchodzi w grę, bo musze je wykorzystać do zrobienia 2 kompa :?

Edytowane przez KuBaN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie warto brac s.939 i AGP te dwie rzeczy sie gryza, tzn, z dzialaniem nie powinno byc porblemow, ale o OC mozesz pomazyc, lepiej wez smprka 2,8ghz na s.754(jesli sempra to tylko 2,8 jednye maja 256kb L2, a i sie lepiej podkrecaja od 3000 i 2600)do tego mobo abita lub epoxa, na razie nie ma prawie zadnych aplikacji 64bit, za pol orku bedzie wiecej to dozucisz i wrzucisz sobie do kompa A64 s.754 3500+ bo juz beda taniutkie kasa ci starczy na sempra 2800+ oem + Arctic Cooling Silencer 64 TC(lepsze nie potrzeba, gdyz sempry sa bardzo chlodne mobo epoxa i ram 512mb kingmax hardcore(polecam je sa zeje...iste do oc i w wydajnosci, przy nich oc nie jest zablokowane pamieciami ;) )jednak jesli duzo sie nie bawisz w OC to biuerze goodramy i wtedy ci starczy na jakiego radka 9250 128mb 64bit, ale szczerze SZCZERZE odradzam, lepiej dorzucic 400zl i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> jakiego 6600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi