cornholio Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 czy ktos z forumowiczów posiada takowy zestaw (12dB bądź 16dB) ?? chciałbym poznac wasze opinie ne ten temat. jakie temp. jaka wydajność?? wiem że w tym momencie niektórzy się tylko uśmiechają znacząco pod nosem ale co mi tam. szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 opcja szukaj ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 gwno - i tyle ! P.S. ostatnio gosc z jakiegos sklepu komputerowego staram mi sie wcisnac ze do chlodzenia woda wystarczy pompka 600l/h (nawet do kilku blokow) a jako zbiornik to wystarczy 0.5 l kubek bo wiecej nie trzeba.... A i ze slup podnoszenia wody jak moc pompki nie jest wcale wazna - bo woda i tak poplynie !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 e tam ja mam ten zestaw plus blok na chipset i gpu i nie narzekam. Jak ktos tego nie wiedzial na oczy to jak moze oceniac? Moze to nie jest jakis super hiper zestaw ale jako alternatywa zwyklego wiatraka na pewno wystarczy a nawet da wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ja mam do sprzedania blok z CPC na Grafę - szczegóły: BW na GPU z CPC Niestety na moją grafę nie pasuje, ale jeśli chodzi o wydajność, to wystarcza (sprawdziłem w inny sposóB). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiAłY Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 To nie jest zle jak dasz chlodnice dodatkowo. I max proca AXP1800+ czyli jakies 60-65W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 czy ktos z forumowiczów posiada takowy zestaw (12dB bądź 16dB) ?? chciałbym poznac wasze opinie ne ten temat. jakie temp. jaka wydajność?? wiem że w tym momencie niektórzy się tylko uśmiechają znacząco pod nosem ale co mi tam. szacuneczek robilem ankiete o tym i tam jest duzo wypowiedzi na ten temat.OPCJA SZUKAJ!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 To nie jest zle jak dasz chlodnice dodatkowo. I max proca AXP1800+ czyli jakies 60-65W. Jeżeli to było odnośnie mojej wypowiedzi, to miałem na myśli, że wystarcza na chłodzenie grafy. Z tego co słyszałem blok do CPU nie da rady athlonowi 1800+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Varrol wrote: Jeżeli to było odnośnie mojej wypowiedzi, to miałem na myśli, że wystarcza na chłodzenie grafy. Z tego co słyszałem blok do CPU nie da rady athlonowi 1800+. dziwne. bo zestaw 12db daje rade xp1600+ podkreconemu na 1900+ (1400@1575/1.85V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ara Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ja uzywam zestawu 12db na althonie 2000xp temperatura w idle 40-44 w obciazeniu do 49. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Jak masz sam blok na cpu i pompke 600 to obstawiam ze nawet athlon 2800 by poszedl przy temperaturach ponizej 60 stopni, czyli stabilnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ok OK, zależy jaką temperaturę sie ma (49 to na boxowym coolerze sie ma, albo Titanie), zależy jaką chłodnicę się dołoży i zależy jaki się ma pojemnik i czy komp stoi przy kaloryferze (jak niestety mój). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 opcja szuuukaj :P moje zdanie jest takie ze jest on dobry jako zamiennik glosnych drozszych coolerow, jako tylko wyciszenie ale do extremalnego podkrecania to juz sie nie nadaje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 To nie jest zle jak dasz chlodnice dodatkowo. I max proca AXP1800+ czyli jakies 60-65W. Jeżeli to było odnośnie mojej wypowiedzi, to miałem na myśli, że wystarcza na chłodzenie grafy. Z tego co słyszałem blok do CPU nie da rady athlonowi 1800+. A tu się kolega myli bo ja mam takego Antka i jakoś sobie daje rade ale oczywiście mam chłodnicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Jak myślicie ile mógłbym z tym WC wyciągnąć na swoim Antku TB700?! Na Titanie chodzi do 900MHz - myślicie, że dociągnę do 1GHz?!?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 A co do bloku to jaka cena taki blok ja mam max temp. 49 po kilku godz. grania po sieci :))) ale przynajmniej wywaliłem kilka wiatraków z obudowy i teraz mam trochę ciszej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ceny są pozytywne - cały zestaw z pompką max.600l/h - 109zł. Dokupić do tego tylko chłodniczkę i wszystko gra :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ja mysle, ze taki zestaw bedzie lepiej chlodzil procka niz V7+. Nie dosc, ze tanszy cichszy to jeszcze wydajniejszy wiec nie wiem dlaczego mowicie o CPC ze do kitu a na V7+ ze super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ja mysle, ze taki zestaw bedzie lepiej chlodzil procka niz V7+. Nie dosc, ze tanszy cichszy to jeszcze wydajniejszy wiec nie wiem dlaczego mowicie o CPC ze do kitu a na V7+ ze super.Do kitu :?: hmmm no może nie do końca. samodzieknie można wykonać podobny zestawik za cenę o wiele bardziej atrakcyjną ten pan z Krakowa stosuje pomkę AQUA el 250 lub 600 l/h cena okolo 30 zł puszka po śledziach za 2.50 zł w TESCO 8 m węża za 1 zł metr blacha miedziana za ten blok to jakieś 4-6 zł drutu na zapinkę nie policzę (reszta do 100 zł to zysk tego pana) jako alternatywa dla chłodzenia powiertzem, napewno tak ale ma jedną wadę, nie mieści się w obudowie. węże walające się po podłodze też mało ciekawy pomysł mój pierwszy zestaw z chłodnicą był podobny (z tym, że wykonałem go samodzielnie i mieścił się w całości w obudowie) Wydajność i cisza tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Co do tego zestawu 12 dB .gdzieś widziałem recenzje ale za chiny ludowe nie pamiętam gdzie :cry: .Czy ktos ma lepszą pamięc i poda link ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amoniak Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Lin jes tu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Jak reszta 100 pln zysk. Przeciez ten zestaw kosztuje 100 pln. A gdzie robota ? I jak blacha na blok ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgadzam sie gazem, do extremalnego oc sie nie nadaje, ale do umiarkowanego nie mowiac o normalnym uzytkowaniu nadaje sie idealnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 bzdura, uwazam ze po przerobkach ten zestawik nie bedzie wiele ustepowal tym za 300zl. wystarczy chlodnica i akwarium 20-30l :-). U mnie odbiera z procka jakies 75W-80W (zalezy jakie zapodam napiecie) Temp. w idle 35 w stress po 10godiznach jak sie woda nagrzeje to jakies 41Cmax. nie mam zadnej chlodnicy ale 20L akwarium. A pwnei po zamontownaiu chlodnicy od lublina temp. bedzie max 35C (wiec chyba 5C wiecej niz na tych zestawach za 300zl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Czy na prawde tez zestaw wsysaja ludziki jak cieple buleczki ... bo wlasnie widzialem bannery CPC na allegro :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Czy na prawde tez zestaw wsysaja ludziki jak cieple buleczki ... bo wlasnie widzialem bannery CPC na allegro :DTo jeszcze nic siegnij do działu wodnego chłodzenia4max na samym dole oferty zobaczysz naszych starych forumowych znajomych :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Czy na prawde tez zestaw wsysaja ludziki jak cieple buleczki ... bo wlasnie widzialem bannery CPC na allegro :DTo jeszcze nic siegnij do działu wodnego chłodzenia4max na samym dole oferty zobaczysz naszych starych forumowych znajomych :P. Co miałeś na myśli, bo ja jakoś nie widzę nic oprócz badziewnej pompki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 po prostu stwierdzam fakt że zestawy 12dB i 16 dB pojawiły sie w ofercie tego sklepu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...