bortas Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 czy istnieje mozliwosc zablokowania komus karty sieciowej (nie chodzi mi tu by blokowac ja na sewerze)? chodzi o to ze w mojej malej sieci 8 osob jest sobie user ktory caly czas ciagnie filmy, dodam ze posiadane lacze to 512/64 z szeptela. Istenieje jakis program blokujacy lub cos? Jezeli ktos wie uprzejmie prosze o podpowiedz, a jesli nie to gdzie szukac rozwiazania (moze inne forum znacie gddzie moze o tym byc?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 czy istnieje mozliwosc zablokowania komus karty sieciowej (nie chodzi mi tu by blokowac ja na sewerze)? chodzi o to ze w mojej malej sieci 8 osob jest sobie user ktory caly czas ciagnie filmy, dodam ze posiadane lacze to 512/64 z szeptela. Istenieje jakis program blokujacy lub cos? Jezeli ktos wie uprzejmie prosze o podpowiedz, a jesli nie to gdzie szukac rozwiazania (moze inne forum znacie gddzie moze o tym byc?) Bierzesz kij bejsbolowy, idziesz do gościa i tłumaczysz mu, żeby zmienił swoje postępowanie. Wyjaśnij jak macie zrobione łącze - czy rozgałęzia sie na wszystkie kompy przez hub/swith, czy twój komputer jest serwerem? Jeżeli to pierwsze, to możesz mu zablokowac dostęp odpinając wtyczkę, albo idąc do niego. Jeżeli to drugie, to zakładasz firewalla i blokujesz jego ip. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Wytlumacz mu łopatologicznie łopata:) BTW jest tagi program Jurgenaut czy jakos tak , odcina innych userow w LANie aby miec lepszy transfer:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 - jesli masz serwer to jest programik band speed balancer pozwalajacy przydzielic okreslone pasmo dla kazdego kompa w sieci - jesli nie masz to postaw :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 serwer jest zrobiony na linuxie na dyskietce... chyba wybiore jednak metode lopatologiczna:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 jest tagi program Jurgenaut czy jakos takjakos tak? a moze ktos wie dokladnie jak to sie pisze bo szukam szukam i nic ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 jest tagi program Jurgenaut czy jakos takjakos tak? a moze ktos wie dokladnie jak to sie pisze bo szukam szukam i nic !Wlasnie - przydalby sie jakis link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 jest tagi program Jurgenaut czy jakos takjakos tak? a moze ktos wie dokladnie jak to sie pisze bo szukam szukam i nic !Wlasnie - przydalby sie jakis link No przydał by się :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 24 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2002 he sam jestem osobą która sciąga fure z neta jak mnie blokują to zmieniam adres mac:) Pozdrawiam wszystkich zablokowanych :))))))))))) nie dajmy się kto pierwszy ten lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 BTW jak zmienic adres MAC karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 cos czytalem kiedys ze kart sieciowe maja swoj firmware i mozna je zgrac zmienic adres i nagrac spowrotem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 linux? Jaki ? 2.x? Jaki filt pakietow? Netfilter? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 25 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2002 BTW jak zmienic adres MAC karty? Dopiero co bylo, watek zawieral kilka metod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 a gdzie jest ten watek bo nie znalazlem (moze nie umiesz szukac:)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2002 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=139...7&highlight=mac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...