Skocz do zawartości
bortas

jak zablokowac karte sieciowa?:)

Rekomendowane odpowiedzi

czy istnieje mozliwosc zablokowania komus karty sieciowej (nie chodzi mi tu by blokowac ja na sewerze)?

chodzi o to ze w mojej malej sieci 8 osob jest sobie user ktory caly czas ciagnie filmy, dodam ze posiadane lacze to 512/64 z szeptela.

Istenieje jakis program blokujacy lub cos?

Jezeli ktos wie uprzejmie prosze o podpowiedz, a jesli nie to gdzie szukac rozwiazania (moze inne forum znacie gddzie moze o tym byc?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy istnieje mozliwosc zablokowania komus karty sieciowej (nie chodzi mi tu by blokowac ja na sewerze)?

chodzi o to ze w mojej malej sieci 8 osob jest sobie user ktory caly czas ciagnie filmy, dodam ze posiadane lacze to 512/64 z szeptela.

Istenieje jakis program blokujacy lub cos?

Jezeli ktos wie uprzejmie prosze o podpowiedz, a jesli nie to gdzie szukac rozwiazania (moze inne forum znacie gddzie moze o tym byc?)

Bierzesz kij bejsbolowy, idziesz do gościa i tłumaczysz mu, żeby zmienił swoje postępowanie.

Wyjaśnij jak macie zrobione łącze - czy rozgałęzia sie na wszystkie kompy przez hub/swith, czy twój komputer jest serwerem? Jeżeli to pierwsze, to możesz mu zablokowac dostęp odpinając wtyczkę, albo idąc do niego. Jeżeli to drugie, to zakładasz firewalla i blokujesz jego ip.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi