kamilo23 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Mam bude CHIEFTEC BA-01B-B-B i chce kupić 120mm , 92mm takie wiatraczki tylko nie w jakie czytałem to forum ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi <_< . Chodzi mi aby były wydajne i ciche. I mam pytanie co musze jeszcze zastosowac bo do płyty sie nie wepnie bo nie ma wolnych miejsce, i co musze kupic jeszcze. A teraz drugie mam karte taka jak w sigu i zwaliło mi się chłodzenie tzn nie kreci siewiatrak i musze wymienic tylko nie wiem na co zastanawaim sie nad tym ZALMAN VF700 AlCu bo chce trochę tąkarte podkręcić czy to dobry wybór czy radzicie cośinnego. A po trzecei tylko nie bijcie :lol: To chyba na tyle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Wszystkie odp na twoje pytania mozna bez trudnu znalesc... 1. 120mm cicha / niezly przeplyw - GlacialTech Silent Blade - ~30zl 2. 92mm - Akasa, SilentCatm, Y.S Tech - dosc drogo ~ 40-50zl , albo jakis no-name spowolniony i bedzie taniutki. 3. Podlaczyc to mozna pod molexa kupujac stosowną przejsciowke (mozna wykonac samemu) np to lub to. Mozna tez znalesc takie ze z 1 molexa wychodzi rownolegle kilka 3pin wtyczek i jest mniejsza plątanina kabli. 4. Na ta grafe nie potrzeba takiego chlodzenia jak ten Zalman, ani nawet pentagram AL. Spokojnie mozna wstawic pasywny radiator ala zloty / niebieski zalman, a jeszcze taniej to. Edytowane 30 Lipca 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Wszystkie odp na twoje pytania mozna bez trudnu znalesc... 1. 120mm cicha / niezly przeplyw - GlacialTech Silent Blade - ~30zl 2. 92mm - Akasa, SilentCatm, Y.S Tech - dosc drogo ~ 40-50zl , albo jakis no-name spowolniony i bedzie taniutki. 3. Podlaczyc to mozna pod molexa kupujac stosowną przejsciowke (mozna wykonac samemu) np 1573792[/snapback] Dzięki za odpowiedź co do 3. To chyba wybiore takiego molexa co ma 3 wyjścia a co do 4. To któren zalman lepszy ten żólty czy niebieski, i to napewno wystrczy jak będę krecił kartę, i chyba jakieś radiatroki będę musiał kupić na pamięci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 no nie wiem czy sam radiator wystarczy na tego FX, sam mailem kiedys 5200 i sie cholernie grzala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 no nie wiem czy sam radiator wystarczy na tego FX, sam mailem kiedys 5200 i sie cholernie grzala 1573905[/snapback] Więc co proponujesz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior S-C Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Napewno trza jakies lepsze chłodzenie,ja mialem zloty radiator prawie na cala karte i sie tak grzało ze niemozna było złapac za radiator,teraz mam jakies wentylatorek zloty ,sprawia wrazenie bycia z plastiku no ale coz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Moze sie grzac, wlasnie o to chodzi ze na tych kartach takie pasywy sa bezpieczne. Np analogiczne radeony 9200 maja znacznie mniejszego pasywa ktory jest diabelnie cieply (nie da sie utrzymac reki, z 70 C conamniej) i spokojnie moze tak rpacowac, nie ma to wplywu na dzialanie a nawet na o/c. Ostatecznie mozna dac na to wentyl jakis (albo na sledziu,, albo na dnie budy) ale imo to niepotrzebne. Albo jezeli ktos lubi sie bawic, laduje boxa z axp albo whisperocka i ma pasywa z niską temp jednoczesnie. (i niezly wygląd :wink: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Czyli co wybrac na karte bo już zgupiąłem pasywne czyli zalman tylko który ? czy jakiegoś zalmana X 80 cu :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Looknij dokladnie np te fotki - mozna tam wstawic prawie wszystko: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=17566&st=0 Ogranicza cie tylko pomyslowosc, waga coolera i rozsadek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...