Skocz do zawartości
kamilo23

Wiatraczki Buda I Kartsaa Graficzna Fx5200

Rekomendowane odpowiedzi

Mam bude CHIEFTEC BA-01B-B-B i chce kupić 120mm , 92mm

takie wiatraczki tylko nie w jakie czytałem to forum ale nie znalazłem jednoznacznych odpowiedzi <_< . Chodzi mi aby były wydajne i ciche.

I mam pytanie co musze jeszcze zastosowac bo do płyty sie nie wepnie bo nie ma wolnych miejsce, i co musze kupic jeszcze.

A teraz drugie mam karte taka jak w sigu i zwaliło mi się chłodzenie tzn nie kreci siewiatrak i musze wymienic tylko nie wiem na co zastanawaim sie nad tym ZALMAN VF700 AlCu bo chce trochę tąkarte podkręcić czy to dobry wybór czy radzicie cośinnego.

A po trzecei tylko nie bijcie :lol:

To chyba na tyle :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie odp na twoje pytania mozna bez trudnu znalesc...

1. 120mm cicha / niezly przeplyw - GlacialTech Silent Blade - ~30zl

2. 92mm - Akasa, SilentCatm, Y.S Tech - dosc drogo ~ 40-50zl , albo jakis no-name spowolniony i bedzie taniutki.

3. Podlaczyc to mozna pod molexa kupujac stosowną przejsciowke (mozna wykonac samemu) np to lub to. Mozna tez znalesc takie ze z 1 molexa wychodzi rownolegle kilka 3pin wtyczek i jest mniejsza plątanina kabli.

4. Na ta grafe nie potrzeba takiego chlodzenia jak ten Zalman, ani nawet pentagram AL. Spokojnie mozna wstawic pasywny radiator ala zloty / niebieski zalman, a jeszcze taniej to.

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie odp na twoje pytania mozna bez trudnu znalesc...

1. 120mm cicha / niezly przeplyw - GlacialTech Silent Blade - ~30zl

2. 92mm - Akasa, SilentCatm, Y.S Tech - dosc drogo ~ 40-50zl , albo jakis no-name spowolniony i bedzie taniutki.

3. Podlaczyc to mozna pod molexa kupujac  stosowną przejsciowke (mozna wykonac samemu) np 1573792[/snapback]

Dzięki za odpowiedź co do 3. To chyba wybiore takiego molexa co ma 3 wyjścia a co do 4. To któren zalman lepszy ten żólty czy niebieski, i to napewno wystrczy jak będę krecił kartę, i chyba jakieś radiatroki będę musiał kupić na pamięci :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze sie grzac, wlasnie o to chodzi ze na tych kartach takie pasywy sa bezpieczne. Np analogiczne radeony 9200 maja znacznie mniejszego pasywa ktory jest diabelnie cieply (nie da sie utrzymac reki, z 70 C conamniej) i spokojnie moze tak rpacowac, nie ma to wplywu na dzialanie a nawet na o/c. Ostatecznie mozna dac na to wentyl jakis (albo na sledziu,, albo na dnie budy) ale imo to niepotrzebne.

Albo jezeli ktos lubi sie bawic, laduje boxa z axp albo whisperocka i ma pasywa z niską temp jednoczesnie. (i niezly wygląd :wink: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi