zergaliz7 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Problem wygląda nastepująco pomimo , że wpisalem swój komputer do DMZ Hostw częsci gier które zakładam Aeo 2 i Fallout tactics występuje błąd. MIanowicie gre widać , ale nie da sie do niej dołączyć . Natomiast gdy druga osoba zaklada (ma wlasne ip itp., na sagemie 800 wszystko dziala jak podloncze) wogólne gry nie widze , wydaje mi się , że to firewall cos blokuje. Da się go jakoś wyłączyć? Aha i jesze jedno gdy do port Port Triggering dopisalem porty 1-55000 chwile dzialalo ale potem router się wiesza. Edytowane 30 Lipca 2005 przez zergaliz7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 A po co cały komp do DMZ? Nie możesz przekierować konkretnych portów (zakresu) ... których dana gra wymaga? Tu nie trzeba walca, wystarczy łyżeczka :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zergaliz7 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) Tak tylko ja che dla kilkunastu aplikacji a pozatym nie che mi sie bawic po jednym porcie, mam 2 kompy i wlasnei ten che zeby mial full uprawinienia , a tamten tylko stronki, ale nie odbiegają od tematu : to mnie nie zbliża do rozwiązania problemu..... A o to chodzi ze DMZ nie dziala prawidlowo, i nie wiem czemu dalej pory sa zablokowane.... Edytowane 30 Lipca 2005 przez zergaliz7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Niby który firewall Ci blokuje - na routerze czy w windzie? Windowsowy możesz wyłączyć w panelu ster. bodajże .... Przerzucenie całego DMZ niepotrzebnie czyni kompa podatnym na ataki z zewnątrz - tak jak byś miał Neo podpięte do netu (bez routera) - wtedy firewall software'owy jest jedyną rzeczą ochraniającą system. Chyba jednak lepiej ustawić te parę przekierowań dla wybranych aplikacji .... Przynajmniej masz wtedy pełną kontrole nad tym co przychodzi z internetu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zergaliz7 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Systemowy firewall jest ok , problem ze sprzetowym. Jak pusze serva na sagemie usb 800 to wszytko gra a jak juz zapuszcze serva na routerze na DMZ to lipa, inni serva widza ale nie moga wejsc..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Toż proponuję - wyłącz DMZ i przekieruj porty .... Co do działania FW, to niech się wypowie ktoś, kto ma ten router :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zergaliz7 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 (edytowane) LOL przecież DMZ to poprostu przekierowywanie tylko , ze wszystkich wiec nie widze sensu robienia tego pojedyńczo.....pozatym nie starczy mi regulek. Edytowane 30 Lipca 2005 przez zergaliz7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...