Tasior S-C Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Witam zamierzam ulepszyc swojego PC nieco,poniewaz jego wydajnosc jest tragiczna(100 % niewina software,mam go juz rok...) teraz mam pamiec kingmax ddr256mb/400mhz http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=226 takie jak w linku,tylko ze jedna mam,zastanawiam sie czy dokupic taka sama i w dualu je puscic czy moze sprzedac ta co mam,i wziac dolozyc do tego i kupic http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...tid=3&grupa=433 i rowniez w dualu puscic Co byscie poradzili? Pozdrawiam Tasior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Najpierw podaj cały konfig sprzętu a potem się pomyśli bo wróżką nie jestem <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior S-C Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Najpierw podaj cały konfig sprzętu a potem się pomyśli bo wróżką nie jestem <_< 1574825[/snapback] Celeron 2400 northwood fx5200128bit 64 mb kingmax 256/400mhz seagate baracuda 80 gb abis is 7 megabajt 350 W pmpo w nastepnym tygodniu Fortron FSP350-60MDN Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Jak kupisz druga kosć tych kingów i nie będziesz pewny na 100% czy ci pójdą w dualu, co do tych geli chyba takie sobie pamiatki ja bym kupił twinmosy :D . Ale niech się wypowiedzą madrzejsi odemnie :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior S-C Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 te kingmaxy powinny pujsc w dualu,w sklepach pisze ze moga pracowac w dualu i gdzies jeszcze wyczytałem ,plytka tez obsluguje dual wiec mysle ze by poszly,ale czy bedzie roznica w wydajnosci? napisalem o geilach bo sa dosc tanie wygladaja na pozadne noi jakos mam o nich opinie ze sa dosc dobre ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 ale mozesz kupic pamieci na kosciach innego producenta i w dualu ich nie puscisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior S-C Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 ale mozesz kupic pamieci na kosciach innego producenta i w dualu ich nie puscisz 1574858[/snapback] na tej stronce co wyzej podałem wygladaja identycznie,naklejki itp ale szkoda ze niema wiekszego foto to bym zobaczyl dokladnie(jesli da sie to wyczytac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Wg mnie dokup drugą taką samą, na 99% pójdą w dualu, a lepiej na tym wyjdziesz niz na sprzedazy i kupnie nowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 ale komputer to zlozony z niezlych czesci masz.... tylko karty 64bit do kompletu brakuje . ja osobioscie bym to psrzedal i kupil jakiegos taniego durona 1,4 , jakiegos asroka za 60zl (k7s8x) i 9550 , zaoszczedzisz jeszcze kase a sprzet bedziesz mial lepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 a ja się podłączę, mam okazję kupić tanio ramy, ale jedna firma to nanya (nieźle tu niektórzy ją zjechali) a druga to pqi (o tej firmie w ogóle nie słyszałem). Jak myślicie działały by jako tako w 2x512MB 400Mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) Posiadam wlasnie nanya 400 i super wszystko stabilne, dokupilem dzisiaj do tego drugie 512 Pc400 oczywiscie tylko ze Good (shit) ram. To gufffno nie chce isc nawet na 180 (efekt. 360) :mur: przy timigach 3.4.4.11. Gram sobie elegancko w battlefielda 2 i co chwile wychodzilo mi do windowsa, nie wiedzialem o co chodzi, wyjalem nanya i zostawilem good ramy i prime po 1 minucie wywalil blad wiec wszystko jasne. Jutro je zanosze do reklamacji. Dru musisz potestowac bo widzisz jak to jest Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez medievil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Z tanich i dobrych kości to polecam TwinMOSy, zwłaszcza na M-TECach. Skokojnie chodzą w dualu, lubią niskie timingi i wysokie częstotliwości. Ja je mam i bardzo sobie chwale. A i ich cena nie jest aż taka wysoka. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 nie wiem co mi jutro kumpel zaproponuje (z hurtowni), ale wciskał mi tew kości na nanya, więc już sam nie wiem. Szukałem tu na Tweak`u i mnóstwo ludzi na nich psy wieszało natomiast na temat pqi nic nie znalazłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Ja znalazłem ich strone www odnośnie pamiątek [http://www.pqi.com.tw/product.asp?cate1=4] Wybór mają duży, ale ciekawie jak z jakością <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 wczora z wieczora kupiłem 2x512MB 400Mhz ramu firmy nanya (proszę się teraz nie śmiać i przeczytać do końca), no i trochę się zdziwiłem, bo wg opinii wielu uczestników tego forum jest to kupa nie z tej ziemi. A ja Was zaskoczę, gdyż moje nowe memki poszły na 400Mhz na 1T (NF7-S) na timingach 2 3 3 6, przy default`owym napięciu 2,6. Zobaczę jeszcze dzisiaj jak pójdą na wyższym FSB i wyższych timingach przy normalnej magistrali (obydwie opcje przy podwyższonym napięciu, tylko nie wiem jaka jest bezpieczna granica) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 NANYA to nie jest taka zła firma, robią kości między innymi dla kingstona czy Infineona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...