Skocz do zawartości
CrashBurn_608

Co Myślicie O Tej Konfiguracji?

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżcie bo nie wiem!

płyta główna: Gigabyte GA-K8N Ultra-9 nVidia nForce4 Ultra z integrowaną kartą sieciową i muzyczną za ok. 480 zł

procesor: AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) Venice za ok. 850 zł

karta graficzna: GeForce 6600 Gigabyte-NX66256DP 256MB (128-bit) TV/DVI BOX (PCI-E) za ok. 520 zł

dysk twardy: Seagate 250 GB Barracuda 7200.8 ST3250823A 8MB za ok. 500 zł

monitor LCD 17 cali samsung syncmaster 173p plus za ok. 1400 zł

i właśnie nie wiem co dalej

Co poradzicie??? Jakiś modem zewnętrzny by się przydał taki by był dobry za niewielką sumę, najlepiej ok. 100 zł

i jeszcze pamięć nie wiem z jakiej firmy i nie wiem czy lepsze 2x512 czy 1x1024 tak żeby gwarancja wieczysta była i cena do 500 zł

no i obudowa najlepiej z zasilaczem do 400 zł ale im taniej tym lepiej

klawiature,mysz i napędy optyczne mam.

A może ktoś zna jakiś tani sklep ze sprzętem w okoliczch wrocławia czy legnicy??

Edytowane przez CrashBurn_608

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

procesor: AMD Athlon 64 3200+ BOX (Socket 939) Venice za ok. 850 zł

1574949[/snapback]

Absolutny bezsens. Kup 3000+ a za zaoszczędzone pieniądze coś innego.

Nie obudowę z zasilaczem tylko zasilacz i obudowę osobno. Zasiłka: Tagan 380W. Obudowa jaka ci się spodoba :)

Lepiej 2x512 bo możesz je puścić w Dual Channel.

Zamiast seagate kup Samsunga Spinpointa.

Takie moje rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

płyta jakaś DFI albo MSI. co do zasilacza to polecam enermaxa 465 na allegro za 209 zł. na pewno lepszy niz tagan 380. procek jak lasica podał, pamieci tez. napisz do mnie na gg 5062861 to dam ci namiar do goscia który handluje markowym sprzetem po bardzo atrakcyjnych cenach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Absolutny bezsens. Kup 3000+ a za zaoszczędzone pieniądze coś innego.

Nie obudowę z zasilaczem tylko zasilacz i obudowę osobno. Zasiłka: Tagan 380W. Obudowa jaka ci się spodoba :)

Lepiej 2x512 bo możesz je puścić w Dual Channel.

Zamiast seagate kup Samsunga Spinpointa.

Takie moje rady.

1575023[/snapback]

Co do procesora to mnie przekonało. Biorę 3000+ Ale z jakiej firmy te RAMy??? A co do Samsunga to w testach CHIPa różni się od Seagate mniejszą wydajnością i ma inny interfejs- na czym się nie znam wogle i nie wiem co lepsze. Interfejs EIDE czy SATA????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon64 3000+ OEM Venice 509zł

Arctic Freezer64 69zł

MSI K8N Neo4 Platinum 519zł (DFI LanParty UT NF4 Ultra-D 562zł w 4speed.pl)

2x 512mb ddram Pc-400 jakieś (ok 500zł)

Gigabyte GeForce 6600 128MB 128bit PCI-E 419zł (nie warto 256mb)

Seagate 250GB sATA 7200 obr. 8MB NCQ 495zł

Arctic Cooling Case Silentium T2 289zł (z zasiłką SeaSonic(firmowa, miałem z tej firmy seryjny, bardzo dobra))

za to 2298zł

plus Ram to ok 2700zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy lepsze 2x512 czy 1x1024

jak masz zamiar rozbudowac jeszcze w przyszłości tego PC to lepiej kup 1x1024 ale sa one dosyc drogie(ciężko dostać dobrą kość za mniej niż 1000zł) a jeżeli nie to wez 2x512 chociaż nie jest to zakup na przyszłość.jak już to wez pamiątki twinmos bo sa całkiem dobre lub kingston. co do plyty to DFI bo według mnie sa the best :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do plyty to DFI bo według mnie sa the best :)

1575438[/snapback]

tylko ze wg testow CHIPa - bo na tym sie glownie opieram- nalepsza jest wlasnie gigabyte. a w plyte moge wlozyc cztery kosci RAM wiec jak teraz kupie 2x512 to pozniej moge sobie dokupic 2x1024 albo i wiecej bo dokupie pewnie za 3 lata. Wiec 2x512 chyba wystarcz. Jak myslicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz zamiar rozbudowac jeszcze w przyszłości tego PC to lepiej kup 1x1024 ale sa one dosyc drogie(ciężko dostać dobrą kość za mniej niż 1000zł) a jeżeli nie to wez 2x512 chociaż nie jest to zakup na przyszłość.jak już to wez pamiątki twinmos bo sa całkiem dobre lub kingston. co do plyty to DFI bo według mnie sa the best :)

1575438[/snapback]

Chyba nie bardzo. 2x512 będą bardziej przyszlościowe, bo się lepiej kręcą. Kostkę 1024 ram się ciężko kręći, więc nie wiem dlacego ma byc bardziej przyszlościowa ;|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ze wg testow CHIPa - bo na tym sie glownie opieram- nalepsza jest wlasnie gigabyte. a w plyte moge wlozyc cztery kosci RAM wiec jak teraz kupie 2x512 to pozniej moge sobie dokupic 2x1024 albo i wiecej bo dokupie pewnie za 3 lata. Wiec 2x512 chyba wystarcz. Jak myslicie??

1575596[/snapback]

No to niezły LOL z tego Chipa. Może do czegoś gigabyte są najlepsze, ale na pewno nie do OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi