Shed!X Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) Hej ! Jest to mój pierwszy post na tym forum :) Mam prozbe, pomozcie zlozyc mi komputer do 500zł Mogą być częsci używane chodz mobo i procek lepiej na gwarancji Klawiature, myszke, cdromy, monitor, obudowe posiadam Chcialbym aby komputer stał na platformie AMD Duronki 1800mhz widzialem na allegro za 160zł nowe Sam bym to zrobił ale wy się bardziej na tym znacie, nie chcem póżniej żałować :) Co myślicie także o moim terazniejszym sprzecie ? Co zmienić, wymienić, dokupić na przyszłość? Procesor: Athlon Barton 2800@3000++ Mobo: Gigabyte KT880 Ram: 2x256 DualChannel GoodRam Grafika: Winfast Leadtek Geforce 6600GT Glosniki: Creative 5.1 Monitor: Flatron F700B Myszka: Easy Touch Optyczna Klawa: Genius zwykła Zasilacz: Firmy niepamiętam ale wiem ze 320V :) 3DMark 2003: 7991 Dobry wynik czy zły? Pozdrawiam Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez Shed!X Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) No wynik masz OK, ale zdaje mi się, ze bedzie ciężko za 500zł... Ok poszperam po allegro i zaraz Ci odpisze... No to cos takiego http://allegro.pl/show_item.php?item=59046465 z grafa miełem bardzo ciężko http://allegro.pl/show_item.php?item=58636458 Mam nadzieje, że za 500zł bez budy no nie? Bo tak to bedzie trzeba troche obciąć na grafie i procu... :-| Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez Grzybek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shed!X Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Grzybek może być :) Tylko ze HDD brakuje, myśle ze karte slabszą może na GF2 MX400 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 To tak. Aktualnny * Wymień ZASILACZ koniecznie, bo pewnie jakiś Codegen. * Możesz dołożyć 512 MB ramu. NOWY Ponieważ sam teraz kupuję coś takiego to polecam: * DURONA 1400 MHz - 160 zł. * Płytę - ECS [99zł], albo ASROCK [190zł] * Grafika - GF 2 MX, albo nawet RivaTNT - około 50 zł. * 256 RAMU - 80zł. * Jeszcze zostaje na zasilacz troszke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shed!X Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Czy taki mały zasilacz może mieć wpływ na wydajność mojego kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Nie chodzi o to, że mały. Jeśli jest tani, jakiejś szajsowatej firmy, to komputer w każdej chwili może się spalić, wysiąść, stanąć w płomieniach itp ;) A co do "mocy" zasilacza - tak. Jeśli jest duże zapotrzebowanie PC na prąd a zasilac znie jest w stanie tle dostarczyć, to będzie się mulił, restartował i zawieszał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shed!X Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Więc co z moim zestawem za 500zl :) ? Mobo+grafika+dysk+procek+ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Hehe zapomniałem o dysku... :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shed!X Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 więc? :) co zamienić aby mieć ten dysk ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) Ja bym zmienił grafe... Możesz powalczyć o To http://allegro.pl/show_item.php?item=58851662 Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez Grzybek92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shed!X Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 ASROCK K7VT4A+ 88,90 Procesor Duron 1800mhz 166,00 GoodRam 256ddram 70,00 Dysk twardy Samsung 40GB 100zł Grafika Geforce 2 50zł Złożyłem taki zestawik razem: 474zł :) co wy na to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 zestaw ok, jak za 500zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...