bjkuba Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Witam Mam takie pytanie kupiłem dysk Segate 160GB i mam 2 dyski C (20GB) oraz D(140GB) czy taka konfiguracja moze powodować jakies problemy ? Gdyz w tym samym czasie wujek kupil cały zestaw i jak zawiózł bo cos nie działało z dyskiem to facet go wyśmiał za taką konfiguracje partycji mówiąc ze zaden dysk nie uciągnie 140 giga na jednej partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 BO to fakt, lepiej robić mniejsze partycje (nie pamiętam dokładnie ile, poszukaj, dla FAT32 chyba 32GB), ale to jeszcze zależy od tego, jaki format plików masz na dysku, FAT32 czy NTFS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjkuba Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 NTFS wszystkie partycje. Czyli powinno sie miec kilka mniejszych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) ja mam 2x 160 i mam tak 1: 7gb system [fat 32] / reszta bez partycji [ntfs] 2: 1gb swap [fat16] / reszta bez pratycji [ntfs] nie widze sensu robienia partycji. moi kumple maja pelno partycji muzyka/filmy itp a jak i tak sie konczy miejsce na ktorejs partycji to np. filmy na muzuke wrzocaja itp bez sensu . . . jakby ktos chcial wiedziec czemu tak to: wyczytalem gdzies na tweaku ze fat32 jest troche szybszy niz ntfs wiec dlatego mam na nim system fat16 jest wogole najszybszy a mam dlatego swapa na 2gim dysku (na poczatku, wiec w najszybszym miejscu) bo dziala szybciej nizby byl na tym samym ntfs na 2ch pozostalych bo jest najlepszy do trzymania danych zabezpiecznia / pliki powyzej 4gb ;] itp Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez sector Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...