lukoo7 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Witam. Mam juz mentlik w glowie. Zalezy mi na dobrych kolorach, niskim czasie reakcji, dobrych katach widzenia. W sumie bylem juz zdecydowany na Iiyama H430,ale przeczytalem to: http://mva.pl/?id_kategorii=2&top=71&kategoria=182 i mnie troche zniechecilo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Tylko Samsung SyncMaster 173P Plus Ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masaccio Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Jak najbardziej samsung 173p+ nie widziałem nic lepszego w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 A co sadzicie o 730BF? np tu tanio: http://allegro.pl/show_item.php?item=59124940 Wiem ze te 4ms to chwyt marketingowy troche, ale jesli ktos szuka SZYBKIEJ matrycy glownie do animacji, a nie sa dla niego tak wazne inne wady matryc TN to czy nie bylby to dobry wybor? Jednak 173P+ to nowosc i ~1500zl trzba wydac. 4 banki taniej ma sie tego BF'a. Jest gorszy, ale czy wolniejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 A co sadzicie o 730BF? np tu tanio: 1577606[/snapback] Pozwole sobie zacytować wypowiedź pewnej osoby z forum MVA.pl Witam ! Na wstepie chcialbym powiedziec ze tydzien temu kupilem samsunga 730BF z powodu iz musialem kupic monitor bo swoj sprzedalem a 173P+ nie byl osiagalny (mowa o Vobis). Gdy wlaczylem 730BF sprawowal sie jak dla mnie idealnie no moze z lekkimi smuzeniami (malo widoczne) podaczas grania w niektore gry. Jako ze czytam od dluzszego czasu mva.pl bo juz od 3 m-c planowalem zmienic monitor CDT na LCD wiec chcialem kupic samsunga 173P+. No ale wyszlo inaczej. Jako szczesliwy nabywca 730BF ale to iz jestem laikiem co do ustawien, osmielilem sie wyslac maila do Pana Marka w celu pomocy w ustawieniach obrazu. Ustawilem jak proponowal i cieszylem sie slicznym obrazem no ale ciagle mi czegos brakowalo. Katy widzenia niby dobre ale w zaleznosci jak siedzialem to bialy mi przechodzil w zolty i to mnie draznilo. Zadzwonilem do Vobisu po 2 dniach i powiedzialem ze sprzedawca mnie troszke wprowadzil w blad mowiac iz smuzenie nie wystepuje w tym monitorze podczas grania i ogladania filmow. Nawet w czasie ogladania stron www efekl migotania elementow strony w czasie przewijania jej mnie draznil. Zapytalem kierownika Vobisu (mowa o Szczecinie) czy jest mozliwosc wymiany na Samsunga 173P+ Wink oswiadczyl, ze "TAK" tylko nie maja na stanie i jest ciezko uchwytny i czekaja na nowa dostawe od Samsunga. Dogadalismy sie ze jesli tylko otrzymaja to 1 zostawia dla mnie i sprzedawca skontaktuje sie ze mna w celu dokonania wymiany. Najlepsze jest to ze czytajac tutaj o kolorze srebnym ktory ma bialy tyl zniechecily mnie do tego koloru, a dodatkowo iz posiadam czarna budowe oraz myszke i klawiature chcialem miec czarna 173P+ Wink wiec poprosilem kierownika o czarny kolor. Dlugo nie czekalem bo tylko 4 dni i dostalem telefon ze monitorek jest do odebrania. Pojechalem, przywiozlem, rozpakowalem i co ? Mile zaskoczenie Wink sliczny wyglad cienszy niz 730BF i jak dla mnie ladniejszy desing no i caly czarny, tyl i przod czarny. Podlaczylem odpalilem i "szok" jak dla mnie nawe w ustawieniach AUTO powalala grafika. 730BF nie ma polotu do tego monitora Wink Co do Magic Tune u mnie tez powoduje zawieszanie komputera (mam Win XP Pro + SP2, karta ASUS Radeon 9800XT podlaczony przez DVI) i to bardzo mnie wnerwia z tego powodu iz brak jest mozliwosci ustawien tak jak w 730BF za pomoca przyciskow do regulacji w monitorze. Niby to ladniej wyglada ale jak ma mi sie to zawieszac caly czas to jest to chyba jakas wada tego softu. Przyczyne powinien znalezc SAMSUNG a ne urzytkownicy maja dochodzic jaki program inny lub jakis plik powoduja taka sytuacje z Magic Tune. Auto Pivot rowniez nie dziala jedynie przy dokonaniu obrotu informuje o kacie o ktory obrot zostal dokonany. Ja bym brał 173P+ ale decyzja należy do ciebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Witam wszystkich ! mam podobny problem - dlatego nie zakladalem nowego tematu , otoz chce kupic monitor LCD i tak przegladalem oferty i co myslicie o TYM Ma go ktos moze ? Prosze o doradzenie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Pozwole sobie zacytować wypowiedź pewnej osoby z forum MVA.pl (...) Ja bym brał 173P+ ale decyzja należy do ciebie :) 1577934[/snapback] Czytalem to :wink: A co bys wybral z zestawienia iiyama 481S (19'' matryca IPS) vs samsung 173P+ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawilczak Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 jeszcze wczoraj zdecydował bym sie na LG1740p, lecz dziś mój wybór padł by na 173+ plus. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Czytalem to :wink: A co bys wybral z zestawienia iiyama 481S (19'' matryca IPS) vs samsung 173P+ ? 1578189[/snapback] Ja bym wybrał 173P+ :) Dla czego? Jest ~300zł tańszy, ma pivot, jest to 17", a nie 19" ze sztucznie rozciąganymi pikselami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Ja bym wybrał 173P+ :) Dla czego? Jest ~300zł tańszy, ma pivot, jest to 17", a nie 19" ze sztucznie rozciąganymi pikselami :) 1578283[/snapback] a gdyby iiyama byla 300zl tansza :wink: (pomijam kwestie wygladu, bo wersja biala z glosniczkami to najokrutniejszy design w monitorach lcd jaki widzialem... brzydszy juz byc chyba nie moze) :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 a gdyby iiyama byla 300zl tansza :wink: (pomijam kwestie wygladu, bo wersja biala z glosniczkami to najokrutniejszy design w monitorach lcd jaki widzialem... brzydszy juz byc chyba nie moze) :-P 1578286[/snapback] Hehe w takim wypadku pozostają jeszcze 2 pozostałe "przeciw" :wink: Nie mogę za dużo na temat tego LCD powiedzieć bo nie widziałem go osobiście i wcale nie interesowałem sie nim (design rzeczywiście odstrasza :lol: ). Matryca niezła więc obraz powinien na nim być ładny, a smużenie minimalne :) Pozostaje przy swoim typie :D PS. Nie żebym pracował w Samsungu i wychwalał ich produkt pod niebiosa (chyba sie z nimi skontaktuje by mi zapłacili za reklamę :lol: ) ale moje subiektywne odczucie jeat takie że ten monitor to najlepszy wybów wśród LCD 17" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Witam wszystkich ! mam podobny problem - dlatego nie zakladalem nowego tematu , otoz chce kupic monitor LCD i tak przegladalem oferty i co myslicie o 1578007[/snapback] jakoś nikt nie zauważył rewelacyjnej oferty Philipsa!!!! ZERO bad pikseli przez trzy lata!!!! norma klasy pierwszej. Ciągle tylko zachwycacie sie tym samsungiem którego i tak nigdzie nie idzie dostać w sklepie, samsung nie daje żadnej gwary na martwe piksele (najgorzym wypadku norma klasy drugiej mówi że mozna mieć siedem subpikseli i monitor dopiero jest do wymiany) Daltego monitory Philipsa jeśli chodzi o ofertę gwarancyjną (tylko te z class1) biją na razie wszystkie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Ciągle tylko zachwycacie sie tym samsungiem którego i tak nigdzie nie idzie dostać w sklepie,... Można na przykład TU + inne sklepy (Vobis...) Nie popadajmy w paranoje, 99% producentów stosuje matryce 2 klasy i jakoś ludzie kupują ich monitory i są zadowoleni :blink: Głupotą według mnie jest to, by przy zakupie monitora kierować sie przede wszystkim warunkami gwarancji. Owszem, gdybym miał do wyboru dwa równie dobre monitory, przy czym jeden był by na matrycy 1st Class, a drugi 2nd Class oczywiście wybrał bym ten pierwszy. Jeśli jednak mam do wyboru bardzo dobry monitor z gorszymi warunkami gwarancji i średni monitor z dobrymi warunkami gwarancji wybieram ten lepszy monitor. U każdego producenta masz czas na sprawdzenie matrycy (tydzień, miesiąc...) więc nie jest tak źle i jeszcze raz przypominam że większość producentów stosuje matryce II klasy. Posunięcie Philipsa to czysty chwyt marketingowy. Jak ludzie zobaczą ładne "opakowanie" (gwarancja) to rzucą sie na ich monitory jak muchy do g**na, nie zwracając za bardzo uwagi na ich wnętrze (parametry), jak widać na niektórych to działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 1579404[/snapback] To co ten monitor Philipsa jest gownem.... ? Czego on nie ma? Przeciez ma niezle parametry ? Prawda ? kosztuje tyle samo co te Samsungi omawiane w tym topiku... A to ze ma gwarancje to raczej nic zlego. Wiec zabardzo nie rozumiem o co Tobie chodzi jaki chwyt marketingowy... ?ze ma i tak matryce II klasy .. ? Chcialbym sobe kupic monitorek LCD i akurat ten mi wpadl w oko ... Samsunga nie kupie na pewno.... ewentualnie jakies inne ... moze Sony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 To co ten monitor Philipsa jest gownem.... ? Czego on nie ma? Przeciez ma niezle parametry ? Prawda ?A czy ja tak go wprost nazwałem? Skąd takie wnioski? Średni monitor, nic specjalnego, tym bardziej za tą cenę... Wiec zabardzo nie rozumiem o co Tobie chodzi jaki chwyt marketingowy... ?ze ma i tak matryce II klasy .. ?"Class 1"? PS. Mogłeś dać więcej pytajników, było by śmieszniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkelP Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 A czy ja tak go wprost nazwałem? Skąd takie wnioski? Średni monitor, nic specjalnego, tym bardziej za tą cenę... "Class 1"? PS. Mogłeś dać więcej pytajników, było by śmieszniej... 1579469[/snapback] Jak sie pytania zadaje to - sie znaki zapytania daje .... a po drugie jaki Twoim zdaniem za ta cene jest dobry ? jak nie ten Philips Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shog Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Jak sie pytania zadaje to - sie znaki zapytania daje .... a po drugie jaki Twoim zdaniem za ta cene jest dobry ? jak nie ten Philips 1579517[/snapback] Moje zdanie już znasz więc nie rozumiem dla czego pytasz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 A co sadzicie o tym? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59655127 18'' i wg opisu IPS, chociaz blizniacze modele na 19'' sa na PVA, jakos nie jestem przekonany co do tej matrycy. I to chyba nie jest model pierwszej mlodosci, ale jesli faktycznie na ips to ciekawie sie prezentuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...