Skocz do zawartości
xionc

Ciemny Punkt Na Śrrodku Ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam monitor LG Flatron F700P no i sobie chodził... i chodzi (rozmazuje się troszkę na brzegach), lecz dziś zauważyłem ciemny mały punktcik centralnie na środku ekranu. Punkt jest wielkości 1,5x1,5mm i raczej nie ma charakterystycznego kształtu (plamka owalno-okrągła rozwazująca się delikatnie na brzegach). I tutaj zadam pytania: Co jest powodem powstaniem tej plamki? Jak mogę to plamkę zlikwidować.

BTW zobaczę jak się w fpp gra z tą plamką (widoczną raczej tylko na bardzo jasnym tle) ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kineskop siada :P za dużo grasz oddaj do servisu zanim plamka pochłonie cały ekran i zrobi sie czarna dziura :D

1575443[/snapback]

To interpretacja rodem z Odysei Kosmicznej 2010 :)

Imo nic tylko oddawac ten monitor na gwarancje / do naprawy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już dużo wiem, teraz można pofilozofować ;]

Chodzi mi o pochodzenie tej plamki. Skąd się ona wzieła, co spowodowało jej powstanie. Poza tą plamką zauważyłem jeszcze skośne pręgi na prawym-dolnym rogu ekranu...(widziałem to tylko na czarnym, ciemnym tle) Pozatym fajnie się gra w CoD z tą plamką czasem, lecz jakby byłą niżej to by było wyśmienicie (chodzi tylko o grę).

Edytowane przez xionc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głośniki mam w myślę, że dośc bezpiecznej odległości (z 80cm pod monitorem) . Do tego jeszcze są za barierą ze sklejki czy drewna (biórko).

A ta kropka powstała w miejsku, w którym przy wyłączaniu monitora powstaje błysk. A ten błysk też jest chyba wadą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi