Wraa Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 (edytowane) Ponieważ pisze tu 1 raz to Witam wszystkich :D Moje pytanie pewnie bedzie lamerskie ale jak niezaapytam to niebede wiedzial i bede zyl w ciemnocie i niewiedzy. Mianowicie w BIOSIE (Award) w kolumnie FREQUENCY/VOLTAGE CONTROL znajduja sie 2 takie zakladki: CPU HOST/PCI BRIDGE CPU CLOCK RATIO Standardowo (automatycznie) 1 ustawiona jest na 100/33Mhz a 2 X6.I Tutej pytanie czy jezeli zwieksze ktoras z cyfr to co mi to da (czy procek bedzie szybszy?)(mam Celerona 800)?? Edytowane 1 Sierpnia 2005 przez Wraa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[eM] Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Ponieważ pisze tu 1 raz to Witam wszystkich :D Moje pytanie pewnie bedzie lamerskie ale jak niezaapytam to niebede wiedzial i bede zyl w ciemnocie i niewiedzy. Mianowicie w BIOSIE (Award) w kolumnie FREQUENCY/VOLTAGE CONTROL znajduja sie 2 takie zakladki: CPU HOST/PCI BRIDGE CPU CLOCK RATIO Standardowo (automatycznie) 1 ustawiona jest na 100/33Mhz a 2 X6.I Tutej pytanie czy jezeli zwieksze ktoras z cyfr to co mi to da (czy procek bedzie szybszy?)(mam Celerona 800)?? 1575424[/snapback] predzej zmiana pierwszego cos da byle bys nie przesadzil, a jesli chodzi o mnoznik to celeron ma zablokowany wiec nic to zmieni wlasciwie i tak powinien byc ustawiony na 8 (8x100mhz=800) ale jak juz pisalem nic to nie zmiania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 1 wartość jeśli zmienisz podkręcisz proca i pci (uważaj na dyski nie lubią wysokiej wartości pci) Czytaj faq. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...