Skocz do zawartości
Miecho

Problem Z Pamięcią

Rekomendowane odpowiedzi

Mam to Dołączona grafikaObsługiwana pamięć DDR200/266/333/400 z Dual Channel

i to DDRAM 256MB 2700 PC333 Kość pamięci DDR PC2700 pracująca z magistralą 333MHz (lub niżej). 184 pinowe złącze bez przeplotu parzystości (ECC).

Dołączona grafika + Ramy Samsunga 512Mb ddr

no i gdy wkladam obydwie to mi się komp.resetuje po 1h-2h czy 10min

Mialem wlozone 256 w pierwszy Slot a 512 w drugi.Czy to cos zmieni jak pozmieniam lub cos? Co zrobić aby sie nie resetował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Nie jestem pewien ale wydaje mi się że pamięci które powinny pracować w dualu powinny być wsadzone do slotów na płycie o tym samym kolorze a więc na tej płycie były by to sloty 1 i 2.

Zaś kości które masz nie będą ze sobą współpracowały (najlepiej współpracują kości tej samej wielkości, tej samej prędkości, o tych samych timingach i najlepiej tego samego producenta, ten sam model i już zupełnie najlepiej to żeby były z tej samej serii :))

Jeżeli nie to, to może timingi kości mają różne i po prostu jedna nie wytrzymuje zbyt "dużego tempa".

Przemek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Nie chcę otwierać nowego tematu gdyż mam podobny problem: kupiłem nowe pamiątki Patriota LLK 2X512 i nie chcą chodzić w dualu, mało tego są one z CL2 a bios wykrywa CL2,5(wiem że idzie to ustawić w manualu, ale czy to normalne?).Mam Abita AG8 i napewno obsługuje dual(miałem Twinmosy i chodziły w dualu). Everest nie wykrywa nazwy producenta( prubowałem z Kingmaxami i Twinmosami i wykrywał) czyżby jakieś no name?, albo są wadliwe? Jak by ktoś miał pomysł na tego duala to z góry dzięki; trochę mi się spieszy bo może je wymienie na Geile.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi