Miecho Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Mam to Obsługiwana pamięć DDR200/266/333/400 z Dual Channel i to DDRAM 256MB 2700 PC333 Kość pamięci DDR PC2700 pracująca z magistralą 333MHz (lub niżej). 184 pinowe złącze bez przeplotu parzystości (ECC). + Ramy Samsunga 512Mb ddr no i gdy wkladam obydwie to mi się komp.resetuje po 1h-2h czy 10min Mialem wlozone 256 w pierwszy Slot a 512 w drugi.Czy to cos zmieni jak pozmieniam lub cos? Co zrobić aby sie nie resetował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 pamieci dzialaja na 333 czy na 400 mhz?!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miecho Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Witam! Nie jestem pewien ale wydaje mi się że pamięci które powinny pracować w dualu powinny być wsadzone do slotów na płycie o tym samym kolorze a więc na tej płycie były by to sloty 1 i 2. Zaś kości które masz nie będą ze sobą współpracowały (najlepiej współpracują kości tej samej wielkości, tej samej prędkości, o tych samych timingach i najlepiej tego samego producenta, ten sam model i już zupełnie najlepiej to żeby były z tej samej serii :)) Jeżeli nie to, to może timingi kości mają różne i po prostu jedna nie wytrzymuje zbyt "dużego tempa". Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajax150 Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2005 Witam Nie chcę otwierać nowego tematu gdyż mam podobny problem: kupiłem nowe pamiątki Patriota LLK 2X512 i nie chcą chodzić w dualu, mało tego są one z CL2 a bios wykrywa CL2,5(wiem że idzie to ustawić w manualu, ale czy to normalne?).Mam Abita AG8 i napewno obsługuje dual(miałem Twinmosy i chodziły w dualu). Everest nie wykrywa nazwy producenta( prubowałem z Kingmaxami i Twinmosami i wykrywał) czyżby jakieś no name?, albo są wadliwe? Jak by ktoś miał pomysł na tego duala to z góry dzięki; trochę mi się spieszy bo może je wymienie na Geile. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek_J Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2005 Nie chcą pracować w dualu? (czym to się objawia?) Ja mam na Geil-ach CL 2,5 a płyta ustawia by SPD na 2 :) (moja przegina, a twoja płyta wybiera bezpieczniejsze ustawienia, choć powinna czytać je z SPD Pamięci) A i polecam Geil-e :) Przemek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...