cmsydney Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Posiadam karte graficzna Radeon X700 Gigabyte GV-RX70128D z chlodzeniem pasywnym heat-pipe. Chce zamocowac wolnoobrotowy wiatrak (80cm). Po ktorej stronie karty lepiej zamocowac by chlodzenie bylo bardziej efektywne? Tam gdzie procesor karty (zrodlo ciepla) czy po drugiej stronie (tam gdzie cieplo jest trasportowane rurkami)? thx i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) Posiadam karte graficzna Radeon X700 Gigabyte GV-RX70128D z chlodzeniem pasywnym heat-pipe. Chce zamocowac wolnoobrotowy wiatrak (80cm). Po ktorej stronie karty lepiej zamocowac by chlodzenie bylo bardziej efektywne? Tam gdzie procesor karty (zrodlo ciepla) czy po drugiej stronie (tam gdzie cieplo jest trasportowane rurkami)? thx i pozdrawiam Skoro to jest 80cm tak jak napisałeś no to proponuje otworzyć lewy bok obudowy patrząć na nią z lewej strony i go po prostu postawić/powiesić ;) Życzę cichej pracy ;-) Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez Bart17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Wiatrak powinien chłodzić radiator, czyli w Twoim przypadku powinien być na górze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 80 CM na górze - niezły jesteś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 ja mam wentyl pod kartą 80cm i dmucha na radiator i częściowo na pamiątki. karta jest chłodna i o to chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 ja mam wentyl pod kartą 80cm i dmucha na radiator i częściowo na pamiątki. karta jest chłodna i o to chodziło.stary wiesz co Ty powiedziałeś w tej chwili ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 (edytowane) nie 80cm ale 80mm ;) błąd znaczy sie 80x80x25mm Edytowane 8 Sierpnia 2005 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 No widzisz cały czas żeście pisali o CM :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 80 CM na górze - niezły jesteś ;) 1585142[/snapback] Ty widzisz w czymś problem? Ciężko jest się domyśleć że ktoś przypadkowo pomylił cm z mm? Pomyśl zanim coś napiszesz… Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ty widzisz w czymś problem? Ciężko jest się domyśleć że ktoś przypadkowo pomylił cm z mm? Pomyśl zanim coś napiszesz… 1585280[/snapback] omg no już bez przesady najechałeś mu teraz a przecież on Ci nic nie zrobił... ludzie trohe luzu :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 omg no już bez przesady najechałeś mu teraz a przecież on Ci nic nie zrobił... ludzie trohe luzu :mur: :mur: 1585282[/snapback] Nie najechałem na niego tylko napisałem co myślę o nieprzemyślanym poprawianiu kogoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 ja to odebrałem w formie żartu a nie poprawianiu LOL eot? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BarTweak Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Ty widzisz w czymś problem? Ciężko jest się domyśleć że ktoś przypadkowo pomylił cm z mm? Pomyśl zanim coś napiszesz… Stary Ty pomyśl zanim coś powiesz! Co mnie to obchodzi, że się ktoś pomylił jak ktoś może nie mieć wyobrażenia ile to jest 80 CM więc w czym masz problem? Napisałem / doradziłem i podziękowałem nie wiem co ma na celu takie pisanie przez Ciebie bzdur i postów nic nie wnoszących do tematu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2005 Jeśli masz "hetpipy" i "odprowadzacz ciepła" jest na górze to wentyl powinien być na górze - wiać w strone tego radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...