dlugi_a Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 zrobilem cos na wzor sandwicza, szczegoly http://www.overclockers.com/tips454/ zastosowalem tylko grubsze plaskowniki (15mm) jeden wazy 1kg, calosci nie skrecalem srubami tylko skleilem tasma bo sa mniejsze drgania, a dysk styka sie tylko z dolna plytka, pomiedzy gorna a dyskiem dalem tez gabke i nie zdaje to nalezycie zadania, to znaczy jest duzo ciszej ale mogloby byc lepiej, moze macie lepsze pomysly na cichego hdd, dysk jak w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaStEr Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Ciekawe tylko po co tyle zachodu zeby wyciszyć twardziela??, stare Seagate'y fajnie skrobią (czytaj przyjemnie dla ucha) :P ,jak będziesz miał tak cichy dyska jak też będziesz tęsknił:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 dla mojego ucha to nie jest przyjemne, a kupuje baraka i starego chce zostawic w kompie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Widzę, że masz Seagate'a... Do IBMców jest specjalny programik, którym można je wyciszyć (i nie tylko - ogólnie przetestować, wł/wył SMART itp) - do ściągnięcia ze stron producenta. Co prawda wydajność wtedy nieznacznie spada (zmierzyłem u siebie - średnio o jakieś 10-12%), ale jest wtedy bezszelestny. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 no wlasnie w ibm programowo wyciaszam i WOGLE GO NIE SLYCHAC!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Widzę, że masz Seagate'a... Do IBMców jest specjalny programik, którym można je wyciszyć (i nie tylko - ogólnie przetestować, wł/wył SMART itp) - do ściągnięcia ze stron producenta. Co prawda wydajność wtedy nieznacznie spada (zmierzyłem u siebie - średnio o jakieś 10-12%), ale jest wtedy bezszelestny. Pozdr. Bezszelestny??? :lol: Probowalem wyciszyc IBM 6.5GB takim programem. Przestal chrobotac ale ten najbardziej wk****jacy swist pozostal. Szkoda ze nie na odwrot bo ruchy glowicy wcale mnie nie draznia w przeciwienstwie do odglosu obrotow taleza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copycd Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Hi, moze podac mi ktos nazwe tego programiku, bo mam wlasnie IBM 40 i troche mi chalasuje (zaczelo mi to przeszkadzac dopiero po zalozeniu WC ) Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 brakuje mi tego skrobonia bo odkad mam bIV czasem zastanawiam sie czy sie komp nie zawiesil i musze lukac na kontrolke :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 23 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2002 Hi, moze podac mi ktos nazwe tego programiku, bo mam wlasnie IBM 40 i troche mi chalasuje (zaczelo mi to przeszkadzac dopiero po zalozeniu WC ) Pozdrawiam. http://www.ibm.com Poszperaj, a znajdziesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...