Adar Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 witam! Mam win. xp pro. I dwie partycje po 40Gb Na kazdej z partycji jest zainst. Windows XP pro. jedna partycja jest moja druga barta. Bezposrednio brat mi nie wejdzie na dysk , gdyz mam haslo , lecz moze wejsc poprzez partycje (swoją), ja tez moge mu grzebac na dysku ze swojej partycji. Pytanie brzmi : Jak ustawic haslo na partycji ? lub jak zrobic aby partycja byla nie dostepna lub nie widoczna dla innego uzytkownika ? pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Na twoim miejscu zrobilbym tak. Trzy partycje: 10G i reszte na pół. Następnie wspólny system i konta użytkowników (ew. profile sprzętowe dla każdego) następnie robsz konto admina sobie i konto ograniczone bratu. Zakladasz uprawnienia na swoja partycje i brat nie moze na nia wejsc. Jeżeli natomiast chcesz zostac przy obecnym konfigu to możesz u siebie włączyć opcje szyfrowania danych i stworzyć haslo. Dzieki temu nikt poza tobą nie będzie miał wglądu do twoich rzeczy. Brat może zrobic tak samo. Aby zaszyfrować plik lub folder Otwórz program Eksplorator Windows. Kliknij prawym przyciskiem myszy plik lub folder, który chcesz zaszyfrować, a następnie kliknij polecenie Właściwości. Na karcie Ogólne kliknij przycisk Zaawansowane. Zaznacz pole wyboru Szyfruj zawartość, aby zabezpieczyć dane. Pamiętaj żeby nie zapomnieć hasła :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 uzylem programu : Tweak XP i ukryłem dysk :) , ale jest jeden haczyk jak mozna wbic sie :/ wiec jak mozna zrobic haslo na partycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...