Skocz do zawartości
carpik

Komputer Się Nie Włącza

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest tego typu: Po włączeniu komputera nic nie pojawia się na ekranie, jest tylko widoczny standardowy napis monitora, coś w stylu "No signal" czy jakoś tak ?

Jeszcze jak dłużej nie działa to się uruchomi, raz nawet udało mi się odpalić system, ale tuż potem automatyczny restart i już niedziałało, po pewnym czasie można powtórzyć odpalenie.

1) Komputer podpinany był pod inny monitor - Nie pomogło

2) wkładałem drugą kartę graficzną - Nie pomogło

3) Sprawdzałem zasilacz, podpinałem nowy - NIe pomogło

Myślałem oczywiście o przegrzewaniu się procka, ale dlaczego jest ten "No signal"?

Nie mogę sprawdzić czy się przegrzewa bo nie Setup, nie ma takiej opcji.

Jeszcze radiaror z Grafiki, coś dziwnie lata, nie wiem czy powinien się ruszać, ale przecież podpinałem inną i jest to samo ?

Ja już nie wiem co mam z tym Paściem zrobić, jeśli ktoś by mógł mi pomóc, to był bym bardzo wdzięczny

Oto opis podzespołów :

procesor : AMD Duron 600

Płyta główna : MS -6340 Micro ATX VA

Grafika : Riiva TNT 2 model 64 32 MB

Zasilacz : Codegen model : Z00XA1 lub 200XA1 (literówka :) 250 W

Dyskacz : Seagate 8.4 GB

CD Rom : LG 52x (jak by to było potrzebne)

ja napotkałem na tym problemie :mur: , Może komuś się uda go ominąć bo się chyba :wisielec:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy zaczęło się to dziać?? nie ściagałeś radiatora z proca i nie ukruszyłeś go??

1576169[/snapback]

Nie ściągałem radiatora, kilka dni już tak jest. Komputer był ostro grzany w Jedi Knight Out Cast, czy jak to się pisze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi