Skocz do zawartości
mattnick

Rezerwuar Z 3 Króćcami

Rekomendowane odpowiedzi

Mam na razie tzw. układ otwarty a chciałbym coś pokombinować z zamkniętym więc zastanawiam się nad zakupem tego rezerwuaru tylko zastanawiam się nad jedną rzeczą. Blok na cpu ma 3 króćce potem się rozchodzi na gpu i nb. jeśli osobno wpuszczę nb i gpu do reza dwoma wlotami a woda do chłodnicy będzie wychodziła jednym, to czy ilość wpływającej wody nie będzie 2x większa niż wypływającej ?? Znaczy się czy układ nie zapcha się wodą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha, ale text, askad ta woda? z powietrza :D :D :D :D :D dawno sie tak nie usmiałem :) :) :) :) :) :) no poprostu nie moge....

pomysle przeciez ta wode jest pobierana z tego jednego wiec jak moze byc jej wiecej? skad?

nie moge no ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogolnie masz racje, i masz racje wiec wychodzi ze masz racje, woda bedzie jak najbardziej no chyba ze nie masz racji to by nie bylo wody...

gosz.... woda bedzie w ukladzie ale na pewno go nei zatka i bedzie plynela sobie dalej (chyba ze jakis trocin powrzucasz ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale co tu jest do tlumaczenia ? pompka nie moze wypychac wiecej wody niz pobiera i na odwrot ... no przeciez w poczatkowej fazie w twoim wc woda plynie w 1 rurce czemu ma nie wrocic jedna rurka ? no po prostu nie wiem jak to napisac ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczyło tak. Dzięki. Niukt jdnak dalej nie napisał co to jest D7(alt)

jeszcze jedno pytanie. gdzie najlepiej ułożyć rez ?? przed chłodnicą czy za ?

1577480[/snapback]

Zapoznaj sie z tymi artami, napewno znajdziesz odpowiedz na kilka podobnych pytan:

RAZ

DWA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ma wogóle to jakie ś znaczenie w którym miejscu bedzie rez ??czy przed chłodnicą czy za nią ?

1577518[/snapback]

tak naprawde kolejnosc elementow w WC nie ma znaczenia dla dzialania - jedynie funkcjonalnoc sie zmienia (np. napelnianie ukladu) ale tu raczej nalezy rozpatrywac polozenie gora-dol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale przyznasz ze troche bezsensowne jest pompowanie wody do reza i stamtad do proca albo chlodnicy. Wg. mnie lepiej jak pompa ciagnie wode z reza ;]

A gdyby mattnick obadal te dwa linki co podalem to by wiedzial jak powinien wygladac przykladowy uklad i gdzie powinno byc polozenie reza ale po co? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mattnick obadał ale nic nie znalazł. Chodzi mi o to, ze przy rezie z 3 króćcami nie potrzebowałbym trójnika tylko jednym końcem poszłoby z gpu i cpu a drugim z nb.zresztą jak pisaliście wcześniej nie zapcha się więc co za różnica. pompka zasysa tyle wody ile pompuje... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mattnick obadał ale nic nie znalazł. Chodzi mi o to, ze przy rezie z 3 króćcami nie potrzebowałbym trójnika tylko jednym końcem poszłoby z gpu i cpu a drugim z nb.zresztą jak pisaliście wcześniej nie zapcha się więc co za różnica. pompka zasysa tyle wody ile pompuje... :blink:

1578830[/snapback]

oj zeby ci te WC nie wybuchlo <_<

masz czlowieku problemy z wyobraznia :unsure: ,ale dobrze kombinujesz ze nie bedziesz potrzebowal trujnika (jezeli rez i blok beda mialy 3 krocce)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...