NetWalker Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Witam. Mam serwer, który włącza sie tylko w momencie gdy jest do niego podpięta klawiatura. Ostatnio czasami prądu nie ma ... i komputer już nie wstaje. Mam starą klawiature [PS/2], nie działającą już najwyraźniej - serwer jej 'nie widzi' i wyskakuje błąd. Teraz pytanie: Czy jest możliwość połączenia jakichś pinów z PS/2 czy innego sposobu aby klawiatura byla widoczna [ nawet jak jej nie ma albo jest zepsuta ? :P ] Pozdrawiam nW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 W BIOSach jest często opcja o nazwie bodajże "Halt on" - można tam ustawić, żeby komputer się startował nawet bez klawiatury. A na przykład w starym desktopie IBM mam opcję "Keyboardless operation". Jeśli się nie da nic ustawić, to proponuję kupić sprawną klawiaturę, przecież jakaś najtańsza kosztuje niemalże grosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...