Skocz do zawartości
unnamed

Seria AGOIA...

Rekomendowane odpowiedzi

ale klocicie sie o to od kiedy zaczela sie technologia 0.13um, a czy sa AXP 2000+ z serii AGOIA? jak tak to gdzie moge dostac taki procek....moj (nie wiem jakiej serii) nie idzie juz na FSB 140! (o ile to procek-w sumie nie mam nic na PCI,to co innego...)a mam okazje go wymienic na inny, nie chcialbym dawac kolesiowi 2000+ za 1700+, chybaze nie mam wyjscia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

0.13um zaczeło się chyba jednak od 2400+. A jeżeli chcesz kręcić to kupuj AGOIA 1600+/1700+.

Na rynku sa dostepne AXP 0,13um juz od 1700+!!

Ale ma się rozumieć, te z tej kijowej serii A??

Nie te nowe, z jądrem takim jak 2700+ i 2800+ :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cztałem że amd wypuściło axp z T-bred`em A od 1700+ ,a po premierze T-bred B zaczęło produkować axp z tym jądrem tylko że od 1800+ więc nawet jeżeli znajdziesz jakiegoś athlona w 0,13um to będzie on na A bo zanim do naszego cudownego karaju dotrą z B to już się barton`y pojawią :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Mój ATHLON idze zarabiscie spokojnie na fsb 152x11 czyli XP 2000+. Temp w full stress okolo 43*C. Ja nawet nie wiem czy to AGOIA ale wiem ze kreci sie spoczko. Sądzę że na loozaqa wyciagnel na nim okolo 2100+ lecz przy wiekszym fsb cos nie daje rady - pewnie moje pamiatki - 128DDR no name 266 :(:( W nowym roczku zmieniam na 333 i wtedy dopiero zacznie sie krecenie :):):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę faktów ;)

Procki na jądrze T-bred A nie są takie złe np. 1800+ kręci sie do 2 GHz na dobrym chłodzeniu :)

przykład

Ważne aby były z jak najnowszego tygodnia 42+ ;)

Czy t-bred'y sa A czy B można poznać po seriach, mówi o tym ostatnia litera seri np. AIUGA lub AIUGB :)

AGOIA 2000+ "y" i z 13 tygodnia chodzą na powietrzu do 2GHz 8)

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm.... looknij mój konfig poniżej... i wszytko jasneDołączona grafika

Hi znowu. Dopiero teraz zauważyłem, że kręcisz proca przy wiatraczku :)

athlonXP 1600+ 1400@1711mhz [10.5x163/33] :: titan ttc-d5tb[3]

Jakie masz temperaturki przed@po ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procki na jądrze T-bred A nie są takie złe np. 1800+ kręci sie do 2 GHz na dobrym chłodzeniu

Kumpel wlasnie wrocil z gieldy sprawil sobie takiego 1800+ mowi ze seria to AXDA czy sie kreci na 2g przekonamy sie, ma WC, czy ktos wie jak sie w tych procach odblokowywuje mnoznik, mostki L1 nie maja wglebien.... a zreszta zaleoze nowy temat :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kumpel wlasnie wrocil z gieldy sprawil sobie takiego 1800+ mowi ze seria to AXDA czy sie kreci na 2g przekonamy sie, ma WC, czy ktos wie jak sie w tych procach odblokowywuje mnoznik, mostki L1 nie maja wglebien.... a zreszta zaleoze nowy temat :)

AXDA to znaczenie jadra CPU. AX to Palomino a AXDA to T-bred 0,13um. Seria jest o jeden rzadek nizej. Aby odblokowac mnoznik trzeba polaczyc wszystkie mostki L3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę faktów ;)

Procki na jądrze T-bred A nie są takie złe np. 1800+ kręci sie do 2 GHz na dobrym chłodzeniu :)

przykład

Ważne aby były z jak najnowszego tygodnia 42+ ;)

Czy t-bred'y sa A czy B można poznać po seriach, mówi o tym ostatnia litera seri np. AIUGA lub AIUGB :)

AGOIA 2000+ "y" i z 13 tygodnia chodzą na powietrzu do 2GHz  8) 

Pozdrawiam,

Chemm, w takim razie który np. 1700+ się lepiej kręci:

Tbred A z 42< tyg, czy AGOIA Y z 13 tyg... :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Chyba ktoś przeoczył mój post na temat athlonów xp 1700+ na nowym jądzrze.

Mam w domu xp 1700+ palomino kręci sie na 1900MHz.

Natomiast kumplowi kupiłem 2 tygdnie temu xp 1700+ na nowym jądze.

Technologi 0,13 i 1,5 volta na procku.Kręci sie na maksa na 1600Mhz

Wnioski wyciągnijcie sami.

Temperatury na obu prockach podobne w stanie nominalnym czyli 1,47Ghz.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...