copycd Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Witam, ostatnio kumpel wyciagnol starego kompa ( P133, 16 MB ramu , plyta chyba VX) i chcac go troche usprawnic :-) zakupil sobie procka P200 MMX. Problem jest tylko taki, ze procek po wlozeniu wykrywany jest jako Pentium S czyli chyba bez MMX i jako 166MHz ( pomimo iz na procku pisze/nadrukowane jest P200 I MMX z przodu jak i stylu ) pomimo proby ustawien na plycie mnoznika 3.0 ( magistrala max 66 lub 75/55 ale ustawia zawsze 55 , to mnoznik zablokowany na 2.5 jak dla 166 ! o co tu chodzi ??? wymienil procka na drugi ( u tego samego goscia ) , ale i ten tak samo sie zachwuje. Czy to moze jakies trefny towar czy cos nie tak z plyta ? mmx obsluguje , bo kiedys jakis czas byl tam wlozony. Z gory dzieki za pomoc. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góral Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Moze płyta nie obsługuje procków szybszych niż 166. Ja kiedyś miałem płyte z AMD233. zmieniłem na 300 a proc zgłaszał się jako 290. okazało się że płyta wyżej nie puszczała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Jaka plyta glowna ??? Powiedz cos wiecej o tym kompie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copycd Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 ok, cos na i430VX, w specyf pisze ze obslug do 200MHz z VRM (vol regul. module ) 4 banki simm 1 dimm, ustawienia zworkami mnoznika od 1,5 do 3.0 magistrala 50,60,66 i 75/55 (choc nie idzie na 75 ). Nie wiem czy problem nie tkwi w napieciu , procek chodzi na 2.8V jak dobrze pamietam, a w instrukcji pisze ze mozna ustawic 3.3 lub 3.5 (CPU Voltage regulat Output Seletors ) w plyte wlozona jest jeszcze jakas pmiec cache czy cos w tym stylu ( nie pamietam ile ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 wiekszosc plytek na pentium 1 nie obsuguje mmx. Dopiero te najpozniejsze. Dlatego cpu pentium200 kosztuje teraz wiecej niz pentium200mmx (allegro, ebay i w ogole) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Z tego co pamiętam to dopiero HX obsługiwał MMX. W każdym razie poszukaj na google tej płyty i sprawdz może coś o tym będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 M79 możesz powiedzieć ile masz w 3D Mark 2001 na tym sprzęcie. Bo jestem bardzo ciekawy ile daje proc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sleepy Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Chipset VX na 100% mogl obslugiwac i obslugiwał MMXy - wiem bo mialem BIOSTARa 8500VXD (chyba). HX i VX pochodzily z tego samoego okresu ale VX byl raczaj takim niskobudzetowym rozwiazaniem (http://www.246.ne.jp/~jo1ihv/data/chip1.html). Pentium MMX wymagaly dwoch roznych napiec zasilajacych i jesli plyta nie ustawiala napiec automatycznie, należało OBYDWA napiecia ustawic zworami. Wynosily one 2.8V i 3.3V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...