hotkey Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Witam. Chciałbym Wam cośik zasugerowa. Weźmy pierwszy lepszy sklep w Krakowie, powiedzmy Bit. Wejdźmy na jego stronkę i zobaczmy na ceny Radka 9,7kPro. RADEON 9700 PRO 128 MB DDR DVI/TV 1799zł. Teraz wejdźmy na stronkę ATI. A tam wielkimi literkami : "ALL-IN-WONDER 9700 PRO". Cena - 449$, co po kursie 3,95(nie wiem dokładnego) daje cenę: ok. 1775zł. Widzicie?? A wiecie co zawiera ta wersja?? Pilocik via RF (radio frequency) dla ułatwienia kontroli, HDTV component video adapter, Pinnacle Studio 8 (ATI version) do edycji video, Multimedia Center 8.0 software (ATI), enhanced TV-on-demand PVR for instant replays, ATI Theater 200, itp. Spoko, co?? Polska, taki bogaty kraj, na wszystko nas chyba stać. Niestety jestem chyba jednym z biedniejszych obywateli, bo nie mam 1800zł na kartę graficzną. A szkoda. Choć i tak pewno bym jej niekupił za taką kasę. Czemu?? Bo u nas taka kasa to średnia pensja. W USA (z tego co mi skrobie właśnie przez GG qumpel qtóry tam mieszka) jest ok. 2500$. Czyli jakby na nasze realia Radek powinien(złe słowo, mógłby) kosztować ok. 500zł. Ale cio tam pisać... Polska jest bogata i mamy genialnych polityków..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 To ja mam lepsze ;) wejdz na yahoo i shoping i wez poszukaj radoslawów 9700 PRO. MOżna już znaleść za 1400 zl!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 A TO POLSKA WLASNIE :P :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 Przypomina mi się sytuacja, startu PlayStation 2. Wprawdzie to konsola, ale.. Na starcie z tego cio pamiętam kosztowała w USA ok. 1800zł. U nas kilka miesięcy później - 2800zł. No comment. Acha. Qumpel mi właśnie powiedział, że mają 0,5kg M&M za 3 $ :P :) LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 I niech mi ktoś powie że USA to nie kraj dobrobytu i powszechnego szcczęścia ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 przeciez to oczywiste ze sprzet jest tanszy w usa, i to kazdy a nie tylko radki, dlatego wlasnie ze jest to kraj dobrobytu i towary luksusowe (a do takich zdecydowanie nalezy sprzet komputerowy) maja nizsze ceny, dlatego ja jak tylko sie da sciagam sprzet z usa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 21 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2002 A z innych fajnych cen 12-pak coli light za $2. Na pocieszenie - w USA benzyna jest niby tańsza ale za to jakies 80 oktanów :lol: i silnik 2.0 czy 2,5 chodzi jak moj 1.4. U nas cene elektroniki podbija cło, akcyza, VAT itp. razem pewnie z 50% będzie :-((. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!otrek 1983 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ceny sprzętu w Polsce są mniej więcej takie same jak w Niemczech, a we wspomnianych USA sprzęt jest tańszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 A ja kupilem wlasnie oryginalnego(built by Ati) Radka 9700 pro za 330$, co daje niecale 1300 pln :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Najwazniejsze ze w Stanach zarabia sie tyle ze mozna sobie pozwolic na zakup nowych czesci do kompa. Sredni zarobek na osobe na miesiac to $4000. No i wszystkie czesci komputerowe sa dostepne wczesniej niz w Europie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 A przed chwilą to było 2500$ ... bez przesady, 4000$ na miesiąc to daje 48000 rocznie, a to już sporo powyżej przeciętnej. Zresztą nawet u nas 12000zł miesięcznie to płaca jedna z najwyższych, a tak źle to jeszcze nie jest. Niestety, transport z USA też kosztuje. Kupując w sieci, chyba najtrudniej znaleźć sklep, który wysyła do Polski, i nie pobiera przy tym 35$ za samą paczke, co? Jedno to kupić w stanach przez kumpla czy rodzine, ale samemu sprowadzając koszty wcale tak nie maleją. No i brak gwarancji, pewności, że paczka przyjdzie, przymus zapłaty z góry sprawiają, że ja osobiście z dwojga złego wolałbym dopłacić troche niż ryzykować na własną rękę. Ostatecznie można wziąć sprzęt na raty :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Jakby ktos mial obcykane jak kupowac przez stany i nie placic tych wszystkich cel podatkow i malo zaplacic za przesylke to byloby milo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Odejmijcie od tej sredniej Billa, jego zastepcow i sekretarkt eo to spadnie do 2000 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avandrel Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 www.wynagrodzenia.com - informatyk w szwajcarii zarazbia 120tys Euro rocznie !!! Ładny full wypas. Ja się tam przeprowadzam. A jak coś to możemy złożyć się na bilet dla kogoś do USA. Nakupi sprzętu, przemyci i będzię. Tylko trzeba jeszcze zbić kurs dolara... może ktoś wleci samolotem w jakiś budynek? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ceny sprzętu w Polsce są mniej więcej takie same jak w Niemczech...no dokladnie, tylko ze oni wiecej zarabiaja.... 4x tyle ? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 A wiecie ile u Nas kosztuje litr benzyny 60gr reszte zabiera panstwo (czyt. politycy). Jak myslicie za co Milier (szwabskie nazwisko- wstyd) wybudowal sobie te wille warta 1,5 mil zl. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 To ja wam podam przykład z palmtopami. Któras Cassiopeia w USA kosztuje 300$, a u nas - 3000zł - mniej więcej, bo nie pamiętam dokładnych cen. Wychodzi 3x tyle, co w Stanach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 no dobra, a czy wiecie ile zarabia amerykanin ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 no dobra, a czy wiecie ile zarabia amerykanin ?Ja wiem tylko to ze s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysyn, ktory siedzi w rzadzie zarabia 4x tyle co przecietny amerykanin :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 I tu pojaiwa sie mi na mysli pewnien dowcip, ktory jak ulal przedstawia to do czego zmierza nasz kraj!!! :twisted: Ludozercy zlapali ekipe naukowcow no rozdzielaja ich z ktorego co przyzadza sobie na obiad, docieraja do Polaka i pytaja: - A ty skad jestes? - zapytal wodz - Z Polski! - dumnie odpowiedzial naukowiec - Z Polski? A czy to nie jest ten kraj w ktorym mieso jest na kartki? - zapytal wodz - Tak to ten kraj wlasnie - - No to nie martw sie chlopie, zaraz sie z nami najesz do syta - Powiedzial wodz i usmiechnal sie szeroko :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 To ja wam podam przykład z palmtopami. Któras Cassiopeia w USA kosztuje 300$, a u nas - 3000zł - mniej więcej, bo nie pamiętam dokładnych cen. Wychodzi 3x tyle, co w Stanach. dokladnie tak samo jest z compakiem, kcialem se qpic palmtopa swego czasu np siakis palm (taki slaby) u nas 600, 700, 800 zeta???? a tak za 150$ mash cos na windows ce 16, lub 24 mb ram/rom, kolorowy wyswietlacz itd. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 a wogoole fajnie jest w rzadzie, znajomy mi keidys mowoil, ze matka jego znajomego byla poslanka, czy cos takiego, kupila 2 letnia lancie o wartosci ponad 100000 za 36000 :/ i co wy na to? za nashe pieniadze :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Amerykanin zarabia $90000 rocznie. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 :):):):)): A jak byście chcieli?????? Żeby sprzęt który produkują w USA w Polsce był tańszy ?????? :)):):) Jakby Radosławy produkowano w Wąchosku to by była odwrotna sytuacja :):):) Takich przykładów sa miliony. Wóde w Polsze można koopić za grosze a w Szwecji jest droga jak jasny gwint :):):) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Dlatego Ja po studiach bede sie staral opuscic ten nasz piekny i wspanialy kraj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 A poza tym ....skąd wy macie takie dane na temat zarobków w USA. Mam znajomych którzy ptam pracowali.....owszem......są to jakies pieniądze pod warunkiem ze sie je przywiezie do poslki....ale tam to nie ma tak nasrać i uciec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ff1 Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 on jest volksdeutchem!!!Jego rodzice byli volgsdeutchami .Z tym, wiaze sie fajna historyjka: poniewaz ma takie pochodzenie jakie ma nie chcieli go przyjąć za komuny do partii :) Dopiero fakt ze byl wtedy (w czasie wojny) maly prezkonal partyjnych do wziecia w szeregi Mullera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 wiem ze pracujac w usa jako sklepikarz(nie trzeba zadnego wyksztalcenia poza podstawowym) zarabia sie 45000$ rocznie, czyli wiecej niz w polsce po studiach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 :):):):)): A jak byście chcieli?????? Żeby sprzęt który produkują w USA w Polsce był tańszy ?????? :)):):) Jakby Radosławy produkowano w Wąchosku to by była odwrotna sytuacja :):):) Takich przykładów sa miliony. Wóde w Polsze można koopić za grosze a w Szwecji jest droga jak jasny gwint :):):) Czlowieku jaki sprzet produkuje sie w usa (poza 2 fabrykami procesorow ) wszystko robi sie w azji. A te radoslawy cos wspomnial o nich produkuje sie na tajwanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 przeciez to oczywiste ze sprzet jest tanszy w usa, i to kazdy a nie tylko radki, dlatego wlasnie ze jest to kraj dobrobytu i towary luksusowe (a do takich zdecydowanie nalezy sprzet komputerowy) maja nizsze ceny, dlatego ja jak tylko sie da sciagam sprzet z usa Jak bardzo Ci się to placa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...