Holman Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 przeciez to oczywiste ze sprzet jest tanszy w usa, i to kazdy a nie tylko radki, dlatego wlasnie ze jest to kraj dobrobytu i towary luksusowe (a do takich zdecydowanie nalezy sprzet komputerowy) maja nizsze ceny, dlatego ja jak tylko sie da sciagam sprzet z usa Jak bardzo Ci się to placa?? na corsairach osczedzilem 300 zl, na enermaxie ok 150 lub wiecej bo w pc-tuningu nie bylo takiego jak chce (z tym to jest w ogole osobna historia co oni maja podobno a co naprawde), tylko trzeba miec kogos znajomego w usa, pic polega na uniknieciu cla czyli zanizeniu wartosci paczki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 przeciez to oczywiste ze sprzet jest tanszy w usa, i to kazdy a nie tylko radki, dlatego wlasnie ze jest to kraj dobrobytu i towary luksusowe (a do takich zdecydowanie nalezy sprzet komputerowy) maja nizsze ceny, dlatego ja jak tylko sie da sciagam sprzet z usa Jak bardzo Ci się to placa?? na corsairach osczedzilem 300 zl, na enermaxie ok 150 lub wiecej bo w pc-tuningu nie bylo takiego jak chce (z tym to jest w ogole osobna historia co oni maja podobno a co naprawde), tylko trzeba miec kogos znajomego w usa, pic polega na uniknieciu cla czyli zanizeniu wartosci paczki ;) Rozumiem. Znajomego chyba nawet mam w stanach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Ludzie!! O ja. Chyba pierwszy raz mój post po dwóch dniach ma już 2 stronki. Spoko. Ale już zabieram się za pisanie. Wczoraj zapomniałem napisać o BARDZO WAŻNEJ kwestii. Internet. Aaaa. Jak mogłem o tym zapomnieć. A więc qumpel mówi, że płaci 40$. Niby nie tak mało w końcu 120zeta, a SDI kosztuje 160zł(jakby jeszcze można było je dostać, to by było super ...). Tylko, że prędkość się "troszkę" różni. Polska - 115Kbit/s, USA - 1,5Mbit/s. Fajnie co?? U nas na takim złączu robią 20 osobowe sieci :( A o cenie nawet nie wspomne :( Jakby ktos mial obcykane jak kupowac przez stany i nie placic tych wszystkich cel podatkow i malo zaplacic za przesylke to byloby milo. Kumpel mojego ojca ma podwójne obywatelstwo :) Polska, USA. To jest coś. Jakbym cosik chciał, to pewno by mi przywiózł(jeszcze się nie zdażyło). Jak myslicie za co Milier (szwabskie nazwisko- wstyd) wybudowal sobie te wille warta 1,5 mil zl. Swoją drogą dobrze, że nie weszła przejdzie ustawa o Abolicji i deklaracjach majątkowych. Macie w domu naprawdę dobrego kompa?? No to musicie to napisać. Mieszkamy w Polsce, więc jak znam życie i naszych "nieprzekupnych" :) użędników cosik o stanie twojego posiadania by wyciekło do złodzieji. Ojej :) Czlowieku jaki sprzet produkuje sie w usa (poza 2 fabrykami procesorow ) wszystko robi sie w azji. A te radoslawy cos wspomnial o nich produkuje sie na tajwanie W Europie zrobili fabrykę IBM i wiadomo jaki produkowali tam "niezawodne" dyski :) W Europie jest przecież fabryka mego ukochanego producenta - AMD. A fabryka w Polsce?? Chyba żartujecie. Musieli by chyba wydać połowę kasy za budowę na zabezpieczenia nie tylko przeciw złodzieją, ale przede wszystkim przed ... pracownikami :) LOL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Apropos TPSA. Ja ich nie tylko nie rozumiem, ale przede wszystkim nie toleruje. Chodzi mi nie tylko o to, że SDI jest w cenniku, a prawie nie da się go dostać. Bardziej o ceny. W telewizji widać reklamy jaka to TPSA nie jest super i wogóle. Że stara się dostosować do wymogów klientów?? Nawet mi się śmiać nie chce :P Po prostu tragedia. No i jeszcze jedno. Czy tak trudno byłoby zmniejszyć opłatę za Neostradę +?? Podejżewam, że za przesył 512Kbit/s można by zapłacić 120zł/miesięcznie + 400zł za podłączenie. Nic nie mówie, ale chyba dość dużo osób by na to poszło(ja sam znam z 10-15). To samo Pattern Comunication(ci od Internetu przez gniazdko elektryczne - rejon Kraków). Mieli taką szanse. Też znam dużo osób, które się na to złącze napaliło(m.i. ja). I cio?? Dali [gluteus maximus] na całej lini, że się tak brzydko wyrażę. Są 3 pakiety. TARYFA SREBRNA za 80zł - ograniczenie przesyłanych danych do .... 250MB miesięcznie!!! I jeszcze beszczelnie piszą, że wystarczy to na cytuje: "- 10,000 obejrzanych stron www lub - 100,000 krótkich e-mail lub - 500 minut (10 CD) muzyki w formacie MP3 lub - 25 download'ów programów lub gier" Muhahahhaahaha. Później TARYFA ZŁOTA za 120zł. Tu można przesłać "całe" ... 750 MB. Wiiii!! Bzdur już niebęde przytaczał, bo wystarczy pomnożyć co wyżej przez 3. No i to cio tygryski lubią najbardziej, czyli stały nieograniczony dostęp. Jedyne 199zł. Co to jest dla przeciętnego Polaka?? Widocznie nic. Kto wogóle robi w Polsce za ekonomistów?? Chyba jakieś Zenki z pod budki z Piwem, lub rodzinka dyrektora, po zawodówce :( Ale to jest Polska, więc lepiej sprzedać 3 egzemplarze z zyskiem 100zł, aniżeli 50 z zyskiem 20. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravenclaw Opublikowano 22 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2002 Qrde faktycznie polska to kraj zdzierców i wogulę weźcie przestańcie jak patrze na ceny w innych krajach to szlak mnie trafia. A wkońcu polacy ni są bogaci ale kraj jest opóźniony tak samo jak politycy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...