Skocz do zawartości
hotkey

Ceny USA vs. Polska(strasznie bogaci chyba musimy być:(

Rekomendowane odpowiedzi

przeciez to oczywiste ze sprzet jest tanszy w usa, i to kazdy a nie tylko radki, dlatego wlasnie ze jest to kraj dobrobytu i towary luksusowe (a do takich zdecydowanie nalezy sprzet komputerowy) maja nizsze ceny, dlatego ja jak tylko sie da sciagam sprzet z usa

Jak bardzo Ci się to placa??

na corsairach osczedzilem 300 zl, na enermaxie ok 150 lub wiecej bo w pc-tuningu nie bylo takiego jak chce (z tym to jest w ogole osobna historia co oni maja podobno a co naprawde), tylko trzeba miec kogos znajomego w usa, pic polega na uniknieciu cla czyli zanizeniu wartosci paczki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeciez to oczywiste ze sprzet jest tanszy w usa, i to kazdy a nie tylko radki, dlatego wlasnie ze jest to kraj dobrobytu i towary luksusowe (a do takich zdecydowanie nalezy sprzet komputerowy) maja nizsze ceny, dlatego ja jak tylko sie da sciagam sprzet z usa

Jak bardzo Ci się to placa??

na corsairach osczedzilem 300 zl, na enermaxie ok 150 lub wiecej bo w pc-tuningu nie bylo takiego jak chce (z tym to jest w ogole osobna historia co oni maja podobno a co naprawde), tylko trzeba miec kogos znajomego w usa, pic polega na uniknieciu cla czyli zanizeniu wartosci paczki ;)

Rozumiem. Znajomego chyba nawet mam w stanach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie!! O ja. Chyba pierwszy raz mój post po dwóch dniach ma już 2 stronki. Spoko. Ale już zabieram się za pisanie.

Wczoraj zapomniałem napisać o BARDZO WAŻNEJ kwestii. Internet. Aaaa. Jak mogłem o tym zapomnieć. A więc qumpel mówi, że płaci 40$. Niby nie tak mało w końcu 120zeta, a SDI kosztuje 160zł(jakby jeszcze można było je dostać, to by było super ...). Tylko, że prędkość się "troszkę" różni. Polska - 115Kbit/s, USA - 1,5Mbit/s. Fajnie co?? U nas na takim złączu robią 20 osobowe sieci :( A o cenie nawet nie wspomne :(

Jakby ktos mial obcykane jak kupowac przez stany i nie placic tych wszystkich cel podatkow i malo zaplacic za przesylke to byloby milo. 

Kumpel mojego ojca ma podwójne obywatelstwo :) Polska, USA. To jest coś. Jakbym cosik chciał, to pewno by mi przywiózł(jeszcze się nie zdażyło).

Jak myslicie za co Milier (szwabskie nazwisko- wstyd) wybudowal sobie te wille warta 1,5 mil zl.

Swoją drogą dobrze, że nie weszła przejdzie ustawa o Abolicji i deklaracjach majątkowych. Macie w domu naprawdę dobrego kompa?? No to musicie to napisać. Mieszkamy w Polsce, więc jak znam życie i naszych "nieprzekupnych" :) użędników cosik o stanie twojego posiadania by wyciekło do złodzieji. Ojej :)

Czlowieku jaki sprzet produkuje sie w usa (poza 2 fabrykami procesorow ) wszystko robi sie w azji. A te radoslawy cos wspomnial o nich produkuje sie na tajwanie

W Europie zrobili fabrykę IBM i wiadomo jaki produkowali tam "niezawodne" dyski :) W Europie jest przecież fabryka mego ukochanego producenta - AMD. A fabryka w Polsce?? Chyba żartujecie. Musieli by chyba wydać połowę kasy za budowę na zabezpieczenia nie tylko przeciw złodzieją, ale przede wszystkim przed ... pracownikami :) LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos TPSA. Ja ich nie tylko nie rozumiem, ale przede wszystkim nie toleruje. Chodzi mi nie tylko o to, że SDI jest w cenniku, a prawie nie da się go dostać. Bardziej o ceny. W telewizji widać reklamy jaka to TPSA nie jest super i wogóle. Że stara się dostosować do wymogów klientów?? Nawet mi się śmiać nie chce :P Po prostu tragedia. No i jeszcze jedno. Czy tak trudno byłoby zmniejszyć opłatę za Neostradę +?? Podejżewam, że za przesył 512Kbit/s można by zapłacić 120zł/miesięcznie + 400zł za podłączenie. Nic nie mówie, ale chyba dość dużo osób by na to poszło(ja sam znam z 10-15).

To samo Pattern Comunication(ci od Internetu przez gniazdko elektryczne - rejon Kraków). Mieli taką szanse. Też znam dużo osób, które się na to złącze napaliło(m.i. ja). I cio?? Dali [gluteus maximus] na całej lini, że się tak brzydko wyrażę. Są 3 pakiety. TARYFA SREBRNA za 80zł - ograniczenie przesyłanych danych do .... 250MB miesięcznie!!! I jeszcze beszczelnie piszą, że wystarczy to na cytuje:

"- 10,000 obejrzanych stron www lub

- 100,000 krótkich e-mail lub

- 500 minut (10 CD) muzyki w formacie MP3 lub

- 25 download'ów programów lub gier"

Muhahahhaahaha. Później TARYFA ZŁOTA za 120zł. Tu można przesłać "całe" ... 750 MB. Wiiii!! Bzdur już niebęde przytaczał, bo wystarczy pomnożyć co wyżej przez 3. No i to cio tygryski lubią najbardziej, czyli stały nieograniczony dostęp. Jedyne 199zł. Co to jest dla przeciętnego Polaka?? Widocznie nic.

Kto wogóle robi w Polsce za ekonomistów?? Chyba jakieś Zenki z pod budki z Piwem, lub rodzinka dyrektora, po zawodówce :( Ale to jest Polska, więc lepiej sprzedać 3 egzemplarze z zyskiem 100zł, aniżeli 50 z zyskiem 20.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...