Skocz do zawartości
mal-ganis

Asus A6va - Roznice W Opisie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj w pelni szczescia odebralem paczke z asusem a6va. Wszystko ok, matryca po prostu sliczna. Naladowalem baterie i wzialem sie za testowanie... i tu zdziwienie. :mellow: FSB wedlug opisow powinno byc 533MHz, a we wszystkich benchmarkach jest 133MHz, czy tak byc powinno??

Częstotliwość taktowania procesora 1728.90 MHz  (oryginalny: 1733 MHz)

Mnożnik procesora 13.0x

Procesor FSB 132.99 MHz  (oryginalny: 133 MHz)

Magistrala pamięci 265.98 MHz

Watpliwosci mam rowniez co do ramu w benchmarku pojawia sie cos takiego

DIMM1: U33512AGHYQ602L30C 512 MB DDR2-533 DDR2 SDRAM  (5.0-4-4-11 @ 266 MHz)  (4.0-4-4-11 @ 266 MHz)  (3.0-3-3-8 @ 200 MHz)

czy tylko ja widze tu pewne sprzecznosci??

3DMark01se

Edytowane przez mal-ganis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra chyba sie wszystko wyjasnilo, po prostu intel stosuje jakis dziwny opis i mnozniki i te 133 trzeba przez 4 pomnozyc aby uzyskac faktyczne fsb :wink:

@NoSeK: testy robione byly na zasilaczu (wczesniej jedynie z ciekawosci na baterii zapuscilem 3dMarka01se i uzyskal okolo 10,5k pktow)

EDIT:

screeny z cpu-z i everesta

cpu

memory

everest

Edytowane przez mal-ganis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to sie ciesze, ze wszystko ok. Zreszta nie moglo byc nie ok :)

Wynik w 3DMarku jest calkiem zadowalajacy ... ciekaw jestem jaki bylby pod Win2k.

Ciesze sie ze pakuja do A6VA 512 MB RAm na jednej kosci ... tak jak motofan zrobil mozna to latwo rozszerzyc do duala.

Przy okazji, czy to prawda ze do duala musi byc ta sama seria obu pamiatek ? Bo mi sie wydawalo ze wystarczy ten sam producent i te same glowne parametry tj. taktowanie i pojemnosc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi