Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 (edytowane) czyli chcesz powiedziec ze na tych sempach 64 nie powinno byc problemów ze zmiana napiecia bo wiem i to na sto procent ze na sempach 32 bitowych opcja zmiany napiecia włonczała sie tyylko na sempach powyzej 3000+ bo te były wyposazone w własnie Cool’n’Quiet poczytaj sobie TO W opisie płyty msi jest to wyszczegulnione ZAZNACZAM ZE CAŁY CZAS MÓWIE O PLATFORMIE OPARTEJ O NFORCE4 BO NA NF3 NIE WIEM JAK TO WYGLADA Edytowane 1 Września 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Kiepskie to MSI skoro nie mozna woltazu normalnie zmieniac. To zalezy od plyty nie od proca, i w 32bitowych sempach 2600+, 2800+ też można zmieniać napiecia, tylko nie na kiepskim mobo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 A jaka jest aktualnie najlepsza plyta pod takoweko Sempka? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 gigabyte k8ns w rev1.1 [; rewizja 2.0 nie pozwala na zmiane napiecia powyzej 1.55v...a plyta pozwala na osiaganie najwyzszych htt nielicząc DFI <: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 gigabyte k8ns w rev1.1 [; rewizja 2.0 nie pozwala na zmiane napiecia powyzej 1.55v...a plyta pozwala na osiaganie najwyzszych htt nielicząc DFI <: 1627241[/snapback] jak masz kase to tylko DFI, jak masz mnie kaski to k8ns ale rev 1.1 bo 2.0 to kastrat i slabo sie kreci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malina Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Kupiłem we wtorek w Semprona 2800+ (PC Projekt) i Gigabyte K8NS (Proline, jak się spytałem kolesia o rev. to oglądał płytę, oglądał a i tak nie znalazł, jak montowałem to przyuważyłem na PCB "Rev. 1.1" :D). Jak na razie stabilne 8x300 na 1.4V, niżej napięcia jeszcze nie dawałem, na 8x315, memki na dzielniku 166 zwiecha - tzn superpi przechodzi ale za chwilę reset - jeszcze nie sprawdzałem na dzielniku 133, co ciekawe mobo nie chce wstac na mnozniku HT x2. Poza tym IMO brakuje dzielnika pamięci 150, no i szkoda ze na memki tylko 2.7V :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 na memki można dać 2.8 v w et4 spod windy, dzielnik 150 jest w a64 tweaker-zawsze mozna sie pobawić. A mnoznik 2x już mi na biosie f15 działał- inna sprawa,ze kręcić sie nie dało asle komp wstawał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malina Opublikowano 1 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 Aha - to może dlatego nie wstało że było HT 2x315 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 u mnie na 2x nie da sie krecic, jedynie 3x jest stabilne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 semp 2600 z 28 tygodnia chłodzony boxem , wyżej nie moge bo mnie płyta ogranicza.pzdr http://img297.imageshack.us/my.php?image=piiii1ww.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) Po smierci mojego cudownego Semprona 2800 kupilem Semprona64 3100+ Narazie zrobil max. 2475MHz przy 1.45, bo idzie synchronicznie z pamiatkami. Jak bede mial czas to postaram sie cos wycisnac. Edytowane 3 Września 2005 przez 1xxx_xxx1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 ups ja ześ go zabił? napięciem? i uznali gwarancje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_c@lina Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 semp 2600 z 28 tygodnia chłodzony boxem , wyżej nie moge bo mnie płyta ogranicza.pzdr 1629780[/snapback] feluś sory ale czy Ci się jakiś chochlik nie wkradł do tego wyniku, niewiele ponad 20min to ja mam na starym TB 200*10, a u Ciebie częstotliwośc ponad 600Mhz większa, może zrób test na świerzo po wejściu do windy bo widziałem że trochę miałeś softu włączonego. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 feluś sory ale czy Ci się jakiś chochlik nie wkradł do tego wyniku, niewiele ponad 20min to ja mam na starym TB 200*10, a u Ciebie częstotliwośc ponad 600Mhz większa, może zrób test na świerzo po wejściu do windy bo widziałem że trochę miałeś softu włączonego. :wink: 1630361[/snapback] ale wiesz ,ze niekazdy traktuje superpi jako forme wyscigu... ale raczej jako jako takie udowodnienie stabilnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 (edytowane) ten test jest na 2 t i zupełnie nie optymalizowanym systemie zaraz zobaczę co i jak no ale w sumie wynik powinien byc dużo lepszy kurcze ocb ma ktoś pojęcie? windows 2000 to jest urwałem minutę ale i tak lipa a więcej goodramów na 1t nie pocisne czy to może być wina win 2000? http://img55.imageshack.us/my.php?image=kurcze8ov.jpg Edytowane 3 Września 2005 przez feluś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 Wydaje mi sie iz jest to Windows 98 ? w nim zawsze Pi 16M mialem 2-3min gorsze wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 @Kucyk - Jak tam testy tego Semprona s.939? Jeśli juz cos masz, to podziel się na forum, bo bardzo jestem ciekawy, jak to wygląda (są pewnie tacy, którzy są megaciekawi :P). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 ups ja ześ go zabił? napięciem? i uznali gwarancje? 1630251[/snapback] Byla burza. W gniazdku z pradu poszlo spiecie, wywalilo w calej chacie korki. Zasilacz tego nie wytrzymal i cale napiecie poszlo chyba tylko na proca. Po wymianie korkow wlanczam kompa i :-| zonk. Otwieram obudowe, a tam zajezdza spalenizna. Zaczalem ogledziny. Smrod dochodzil z proca. Dzwonie do sklepu gdzie go zakupilem, ale tego gwarancja nie obejmuje:((( Postanowilem sciagnac czape. A pod czapa wszystko ... czarne. Teraz zmienie se zaliczacz na Chiftecka, bo to przez ModeKoma stracilem proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crasher Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Czy sa jakies oznaczenia na Sempronach z ktorych mozna sie doczytac, ze bedzie sie dobrze krecil, czy to poprostu przypadek trafic tak super sie krecacego? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 czy ja wiem...chyba trzeba trafic na dobrą sztuke....kumpel brał razem ze mną w serii procka ostania cyfra u niego była o 2 wieszka z tego co pamietam....moj idzie na def na 8x300, jego musi dostac prądu zeby przeskoczyc 8x250... zasiłki i płyty takie same [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamiloz Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Byla burza. W gniazdku z pradu poszlo spiecie, wywalilo w calej chacie korki. Zasilacz tego nie wytrzymal i cale napiecie poszlo chyba tylko na proca. Po wymianie korkow wlanczam kompa i :-| zonk. Otwieram obudowe, a tam zajezdza spalenizna. Zaczalem ogledziny. Smrod dochodzil z proca. Dzwonie do sklepu gdzie go zakupilem, ale tego gwarancja nie obejmuje:((( Postanowilem sciagnac czape. A pod czapa wszystko ... czarne. Teraz zmienie se zaliczacz na Chiftecka, bo to przez ModeKoma stracilem proca. 1631624[/snapback] Trzabyło zainwestować 30 zł w listwę przeciwprzepięciową :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1xxx_xxx1 Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Trzabyło zainwestować 30 zł w listwę przeciwprzepięciową :) 1631936[/snapback] Listwe tez mialem i to nic nie pomoglo. Coz, los tak chcial. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 No to już nic nie poradzisz; strata :cry: ,ale stało się; najważniejsze że nowy procek dobrze się kręci w sumie jest mocniejszy (+c&q),cały konfig masz mocny możesz na całości pocisnąć. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Jakie maksymalne bezpieczna napięcie wytrzymują te Semprony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 podobno max podany przez amd to 1.6v ale wszystko zalezy od chlodzenia...[; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark73 Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 A jeszcze chyba nie ma ludzkich mobo na s754 i NF4, trzeba czekać ąż jakieś wyjdą... 1626476[/snapback] Chyba już jest, bo właśnie ABIT się przyłożył :D http://www.abit.com.tw/page/pl/motherboard...PE=Socket%20754 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 zaprojektowana dobrze , dobry rozstaw ale tylko 2 sloty pamieci , ciekawe jak oc i stabilność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 Czy podkręcony procek dużo bardziej zużywa się od niekręconego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrol Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 ten abit kusi mnie od 2 tyg. przydałby się jakiś test bo na razie jedyne opinie znalazlem tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 4 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2005 a wogóle ta płyta jest dostępna w Polsce chyba jakby była to by zrobili test, co do żywotności podkreconego procka to podkrecenie vcore +10% nie wpłynie w żaden sposób na żywotność , najważniejsze żeby utrzymywać niską temp procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...