focus_ Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 on pisał ten test :) @FOCUS-nie chodziło mi o to,ze test jest zły tylko,ze już go wszyscy widzieli i żaden z niego "nius" ;) I know ;) żartowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 witam! jutro będe miał możliwość wyboru 4 sempów 2800, musze wybrac najelpszy :P czy są jakieś jasno zdefiniowane najlepsze serie* tak jak było w przypadku A XP, czy totalna loteria?? *jeżeli tak to jakie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 ktś tam gadął, ze 0532, u mnie sie ot nie sprawdza 1.55v 2400mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 0527 2400mhz@~1.48V na K8ns W pn. będę miał DFI więc dam troche czadu :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 10 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2005 (edytowane) co do semprona 64 na s939 krecony byl w tej recenzji na niezbyt znanej płycie firmy biostar...ciekawe co by pokazał na dfi :unsure: Edytowane 10 Listopada 2005 przez VICTORious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 a ja mam takie pytanie poki co Sempik leci na 2.4ghz (9x266) wszystko ladnie smiga ale dalem mu +10%V, temp. w sumie super bo max 33C ale jestem ciekaw jakby smigal (czy bedzie rownie stabilny) przy mniejszym +X% V, zaraz planuje testowac ale miloby bylo gdyby ktos doradzil czym najlepiej go potraktowac, bo komp wstaje i dziala w windowsie nawet bez podnoszenia napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 a ja mam takie pytanie poki co Sempik leci na 2.4ghz (9x266) wszystko ladnie smiga ale dalem mu +10%V, temp. w sumie super bo max 33C ale jestem ciekaw jakby smigal (czy bedzie rownie stabilny) przy mniejszym +X% V, zaraz planuje testowac ale miloby bylo gdyby ktos doradzil czym najlepiej go potraktowac, bo komp wstaje i dziala w windowsie nawet bez podnoszenia napiecia Zapodaj mu liczenie 16M Pi, Sp2004, 3dmarki itp, pograj w jakieś gry... A ja od wczoraj katuje mojego sempa, na default narazie lece 2200mhz, zaraz zobacze czy uda sie dalej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Mam cynk od znajomego sprzedawcy ze ostatnie tygodnie 33 i 34 podobno znowu bardzo dobre. Przetestowal z 10sztuk.Wiekszosc 2,4ghz na standartowym napieciu , - 2600mhz @ 1,5v, dochodza do 2,8mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 wartało by mi sie sprzedać mojego semprona 2800, który biega na 2400mhz przy 1.55v, na sempa 3000 i dopłącic jakies 90zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Mam cynk od znajomego sprzedawcy ze ostatnie tygodnie 33 i 34 podobno znowu bardzo dobre. Przetestowal z 10sztuk.Wiekszosc 2,4ghz na standartowym napieciu , - 2600mhz @ 1,5v, dochodza do 2,8mhz. Potwierdzam, mam 34 tydzień i 2,4 na default, 2,6 1,55V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcd Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Co jest z sempronami na socket 939? Przeglądam oferty sklepów i nigdzie nie można ich dostać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Zajrzyj tu - Klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 czemu te procki tak podskoczyly cenowo?? wzrost cen walut nie usprawiedliwia tagkiego skoku cenowego :| nawet w tym CEI semp 939 kosztuje 380pln a w pcp byl po 320. caly czas w poprzek przy zmianie platformy :/ nawet DFI infinity podskoczyly :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 ja za swojego sempa dawałem 319pln, wiec chyba w normie....mam pytanie do posiadaczy sempów 754 - jaką macie max Tcase?? u mnie wynosi to 69C. to dużo czy mało?? aha i jeszcze jedno - aktualnie pracuje na boxowym coolerze, czy temperatura 45C jest bezpieczna(stress)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 ja za swojego sempa dawałem 319pln, wiec chyba w normie....mam pytanie do posiadaczy sempów 754 - jaką macie max Tcase?? u mnie wynosi to 69C. to dużo czy mało?? aha i jeszcze jedno - aktualnie pracuje na boxowym coolerze, czy temperatura 45C jest bezpieczna(stress)?? Kupowałeś wersję BOX? Jeśli tak to cena rewelacja. U mnie Tcase też 69C. Chyba większość sempronów taką ma. Coś spora ta temperatura. Napisz jak taktowanego masz proca. U mnie przy 2400@1.48V były 33C a po wyłączeniu wentyla w budzie 38-39C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 11 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2005 Kupowałeś wersję BOX? Jeśli tak to cena rewelacja. U mnie Tcase też 69C. Chyba większość sempronów taką ma. Coś spora ta temperatura. Napisz jak taktowanego masz proca. U mnie przy 2400@1.48V były 33C a po wyłączeniu wentyla w budzie 38-39C. Tak kupowałem BOXa, proc taktowany 2200Mhz @ default. Tyle ze temperature w stresie raz mam 42C a raz 45C zalezy jak sie nagrzeje powietrze w pokoju :P no i w dodatku mam beznadziejną obudowe ATX codegena + zasiłka chiefteca = kable wszedzie gdzie mozliwe i to mi troche utrudnia o/c. W najbliższym czasie chce kupić AC Freezer 64 i wtedy powalcze o duzo wiecej mhz, narazie testuje mozliwosci płyty i proca :] Hmm oby okazało sie ze z tą temperaturą to lipa bo krzywa czapka... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 Nowy wyniczek w pi :) Dałem mu voltow to sie rozruszał - 1,425*1,23.... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) ja własnie testuje nowe pamięci (TwinMOS 512mb mtec), bo na elixirach nie miałem co walczyć wogóle bo to złom :] Jak juz mniej wiecej bede wiedzial jak proc leci, powalcze z Tobą w Pi :):):) aaa mam pytanko jeszcze - semp 64 jakie ma defaultowe napiecie?? 1.4v czy 1.44v ?? Edytowane 12 Listopada 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 1,4 ma w defach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 ja własnie testuje nowe pamięci (TwinMOS 512mb mtec), bo na elixirach nie miałem co walczyć wogóle bo to złom :] Jak juz mniej wiecej bede wiedzial jak proc leci, powalcze z Tobą w Pi :):):) aaa mam pytanko jeszcze - semp 64 jakie ma defaultowe napiecie?? 1.4v czy 1.44v ??oj chyba nie powalczysz :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: wynik wywalony w kosmos :) kcialbym miec tyle...gratuluje dobrego proca i pamiatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 oj chyba nie powalczysz :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: wynik wywalony w kosmos :) kcialbym miec tyle...gratuluje dobrego proca i pamiatek I tak mam zamiar poprawić jeszcze sekundke lub dwie w niedalekiej przyszłości... :D Troche szkoda mi meczyć proca takimi woltami, ale coż zrobić jak tyle potrzebuje... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) @hary86 Wynik poprawiony gratulacje. :wink: Musiałeść zejść z dzielnikiem na div166 widzę.Na ile max idą memki?;może na div180 uda się wycisnąć i będzie lepiej (np 8x340=2720 div180),no ale pewnie to sprawdziłeś :wink: Widzę żę "ściana" sie deczko przesunęła i tak trzymać. :wink: Edit:18:25 @hary86:dot dzielników Racja to z przyzwyczajenia do mojego mnoźnika procka x9: Edytowane 12 Listopada 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) @hary86 Wynik poprawiony gratulacje. :wink: Musiałeść zejść z dzielnikiem na div166 widzę.Na ile max idą memki?;może na div180 uda się wycisnąć i będzie lepiej (np 8x340=2720 div180),no ale pewnie to sprawdziłeś :wink: Widzę żę "ściana" sie deczko przesunęła i tak trzymać. :wink: Nie! Zszedłem z div166 na 150 :) Na mnozniku 8x div166 to jest przez 10 a div150 to przez 11 dzieli. Memki idą max tak jak w moim poprzednim wyniku, 266MHz @ 3,58v, wiecej juz z nich nie pocisne bo 4v na linii 3,3 juz mi sie z deczka nie usmiecha :D Najlepiej to jakbym miał takie bh co robia 275@3,6 - wtedy miałbym 2750 na procu i 275 na memkach... ehhhh... marzenia... :wink: Edytowane 12 Listopada 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 eeee....3.6v na mem?? czym wy chłodzicie pamięci ??? o_O? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=594 i 2 wentyle jak zle pojdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 12 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2005 (edytowane) eeee....3.6v na mem?? czym wy chłodzicie pamięci ??? o_O?Delta 8x8 @ 7v... :D @watow A po co mi radiatory na BeHah??? B) Edytowane 12 Listopada 2005 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 ja mielem memy na 3.8 i chlodzenie takie jak w temacie w extreme ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 ja mielem memy na 3.8 i chlodzenie takie jak w temacie w extreme ;]Przy 3,8 to my z ent'em mieliśmy kilka delt 8x8 owiewajacych te memki ze wszystkich mozliwych stron... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 (edytowane) Też chłodzę memki 8x8 5V. Edytowane 13 Listopada 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeGi Opublikowano 13 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2005 Nowy (stary) wynik: http://members.lycos.co.uk/vegi/16mr.JPG Co do tygodni: mój 0532 robi troszkę ponad 2.6Ghz na 1.475V z BIOSu DFI 300x8 na 1.35 lub niżej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...