grzesiu Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 tiaaa...tyle ze moje są dwustronne i w dodatku zupelnie innych firm ;/ no cóz, jak kupie drugą kość TwinMOSów to wtedy sie pobawie, narazie i tak wszystko chodzi bez problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Jak już mowa o pamięciach, to w moim przypadku było tak, że na: 1x jednostr. + 1x dwustronna na dzielniku 2/1.33 maks. HTT 290 2x dwustronna 2/1.33 maks HTT 320 Na dzielniku 2/1 tyle ile płyta pozwoli w obu przypadkach. Podsumowując na teoretycznie gorszej konfiguracji lepiej działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Jak możesz daj zrzut tweakera +CPU-Z -tego ustawienia z 1x512 div200 225MHz mem. Coś tu nie gra nie wiem nie znam biosu tej mobo może tutaj trzeba coś jeszcze grzebnąć. :wink: Zrobiłem tak: 1. Clear cmos 2. All auto i 3-3-3-8-2T 445(490) MHz 2. Lekkie poluzowanie timongow i 250(500) MHz 3. Async value latency z 7 na 8 potem 9 -> to naprawdę wiele daje u mnie + jakieś 10(20) MHz :banana: 4. I w końcu przy 1 kości doszedłem do w miarę OK wyniku :) MHz mem Alphy naprawdę wiele mogą zmienić... jakby płyta nie miała w biosie regulacji alpha timing to zabawę z pamieciam bym pewnie zakończył koło 255(510) MHz a takto jest troche więcej :banana: I jeszcze jedno w przypadku płytt GB K8nxxx... przynajmniej u mnie Timing w AMD64 tweaker nie równa sie to co mamy w biosie ! - w biosie jedno AMD64 Tweaker pokazuje drugie :mur: Więc zabawe z timingami z pod Windy sobie można wsadzić... :P Wczoraj miałem reset przy 227(454) a to tak mniej wicej już koniec moich pamięci... Co nie zmienia faktu że płyta jakaś dziwna... Jeszcze potem będę kombinował 1x256 [1 stronne], 2x256 [1 stronne], 2x512 [2 stronne] i 3x512 [2 stronne] zobaczymy do ilu co się da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 No dzisiaj juz o wiele lepiej,okazuje się że memki poszły należało ich lepiej ustawić. :wink: Mała uwaga techniczna ten zrzut z tweakera co podałeś(z gwiazdkami) jest niepoprawny oznacza że zbliża sie granica memek jak chcesz mieć poprawne wskazanie zamknij tweakera otwórz cpu-z z zkładką memory i powtórnie otwórz tweakera powinno pokazać poprawnie :spróbuj. A tak na marginesie osobiste doświadczenia najwięcej uczą . :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 OK THX Już chyba mam max test robiony tylko "czy przejdzie" a nie na czas... :P system jeszcze z płyty na NF2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 No teraz ładnie to idzie,w tym momencie widać że procek z mnożnikiem 8 jest lepszym rozwiązaniem ,różnica w cenie nie jest powalająca. :wink: (że nie wspomnę o mnożniku 9 ale tu już są wyższe ceny) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 kurde ciekaw jestem czemu u mnie HTT 290 to praktycznie max :( w sumie idzie spoko na 300 i wyzej, stabilny ale gdy tylko odlacze kompa od pradu (listwa albo przelacznik w zasilce) komp juz nie wstaje i trzeba clearowac cmos-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) :banana: | 7x200@7x350 | div 150 | HTT 350 | HT 1050 | ~1.5V | Gigabyte K8NSNXP | o/c 75% | :banana: Jaki jest rekord HTT tej płyty ?? // wogóle GB na NF3 754 ?? Edytowane 19 Listopada 2005 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 @Spookie - narazie wyduś max dla swojej mobo, później pogadamy :) Ale 350mhz to już jest naprawde dobry wynik! goń do dalej i nie żałuj voltów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Proc mnie nie blokuje tylko płyta. Konkretnie HT max co przeliczyłem Pi to na 1054 [263,5x4] i już chyba więcj nie będzie a jak mam HT ratio na 2 to max płyty 270. Jakby "wynaleźli stabilne HT 2.5" to sądze że by jeszcze troche wyżej dało rade... mosfety ledwo ciepłe płyta się naprawde niewiele grzeje tylko to HT :? Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś cudowne pomysły aby wydusić więcej to jestem otwarty na propozycje :P Pozatym płyta jeszcze ma 2 dziwadła jak ustawiam aby się botowała na HTT 330 to jest 203. Jeszcze dokładnie tego nie "obczaiłem" ale płyta chyba się źle botuje powyżej 327...do 320 jest normalnie... Edytowane 18 Listopada 2005 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) z tego co słyszałem gigabyte ma jakas blokade ze powyzej htt327 nie da sie ustawić ;/ jedynie CG. Edytowane 18 Listopada 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) Niestety, ma blokade do htt 327mhz. Przy htt 328mhz juz nie odpala albo startuje na 200mhz, niezaleznie od ustawien mnoznika HT, ani dzielnika pamieci Zmodowanego biosu nadal nie znalazlem. Edytowane 19 Listopada 2005 przez gaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Hehe, witam! :D Nowy wyniczek pi z dzisiajszego benchowania przy otwartym oknie CLICK! :D Musze jeszcze tylko nad nim popracować bo powinienem zjeść VeGi'ego. @ VeGi Na jakim sysie robiłeś ten wynik? Zwykłym XP czy 64-ro bitowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 (edytowane) Hehe, witam! :D Nowy wyniczek pi z dzisiajszego benchowania przy otwartym oknie CLICK! :D Musze jeszcze tylko nad nim popracować bo powinienem zjeść VeGi'ego. @ VeGi Na jakim sysie robiłeś ten wynik? Zwykłym XP czy 64-ro bitowym? 2863Mhz taktowaniia dla sempa! bardzo dobry wynik poprawiłeś zegar o ok 100MHz? co się stało?,mówiłeś kiedyś o jakiejś ścianie,czyżby wpływ niskich temperatur na zew ? Wynik spi16m poniżej 13min budzi duży szacunek,gratulacje :lol:.Pozostałem daleko z tyłu.Mów mi zapraszam do klubu 12:xx:xxx :lol: .Mam nadzieję tam dołączyć jak już nowe memki zagoszczą w moim kompie(2-3tyg na razie spokojnie sobie leżą za dużą wodą w przeciwieństwie do mnie). Edytowane 20 Listopada 2005 przez Ricci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 No piekny wynik harry - jest szansa na 2,9ghz ? ;) Pamieci lataja na 3,2v czy jeszcze wyzej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 witam juz zakupilem sobie semprona 3000+ na s939, dfi infinity, i 6800 leadtek w apollo.pl. :-P oc dopiero za pare dni bo hdd zwalony, no i czekam na nowe chlodzenie: http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...&id_towaru=1200 pozrdo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 posiadam Gigabyte K8ns r2.0, oc calkiem calkiem ale wciaz jestem w fazie testow. Jedno co mnie zastanawia to do czego sa te dwie opcje: Clock Spread Spectrum - Enable CPU Thermal Thorrling - 50% ustawione mam tak jak bylo w default, bylbym wdzieczny za opdowiedz czym to sie zajmuje i jakie ustawienia polecacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 thermal tro... cośtam daj na disable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) @Dawidsfuturx A to coś da :?: Edytowane 21 Listopada 2005 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 to jest chyba coś z oszczedzaniem proca, czy coś, podobno cosdaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Z tego co mi wiadomo to to zmniejsza taktowanie proca o ilość % tam podanych jak CPU się przegrzeje. I raczej nic nie daje ale jeszcze przestestuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Wczoraj sprawdzałem jak bardzo można obniżyć napięcie na procu przy 1600 mhz. Zszedłem do 1.05V procek stabilny sp2004. BOXowy wiatrak kreci się 1100 rpm, radiator zimny B). Ogólnie fajna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Mój 2800+ idzie 2120mhz na 1,175V, a na standardzie nie próbowałem, jeszcze sprawdzę, póki co rewelacja te semprony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomszyn Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem. Mam prośbę do tych którzy mają płytę główną opartą na chipsecie VIA K8T800 PRO i podkręcają swoje Semprony, żeby napisali ile udało im się wycisnąć ze sprzętu. Jakie HT, ile MHz wytrzymuje płyta... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 brał ktoś się już za kręcenie sempka 3,0 na s.939? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 brał ktoś się już za kręcenie sempka 3,0 na s.939? :) ja sie wezme jak tylko plyte kupie, bo narazie mi to srednio idzie :lol: proc juz sie wala w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ja sie wezme jak tylko plyte kupie, bo narazie mi to srednio idzie :lol: proc juz sie wala w domu. a gdzie kupiłeś ? bo ja planowałem zakup opterona ale jak nie ma ich to może kupic jakiegos sempronika ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 ja sie wezme jak tylko plyte kupie, bo narazie mi to srednio idzie :lol: proc juz sie wala w domu. pożycz MaSellowi BTW: skąd i za ile brałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 masell to mi mobo zalatwial :P kupilem w apollo, zamowienie w pn proc we wt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 masell to mi mobo zalatwial :P kupilem w apollo, zamowienie w pn proc we wt ;] ja bardziej o procku mówiłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...