Skocz do zawartości
romek

AMD Sempron 64 - Kompendium

Rekomendowane odpowiedzi

Temp koło 8*C mniej w iddle, stress nie mialem okazji sprawdzać...co do oc, to mnie mobo trzyma (Dfi nf4x...395htt to dla niej jest juz zadużo :/)

przecie A64 jest wykonany w technologii 130nm a Semp 90nm :-P wiec to raczej nie dziwne

BTW: jaką poprawe odczułeś po zdjęciu IHS? Tempy spadły? oc sie zwiększyło ?

Napisałem post wczesniej.

A że rózni te proce wymiar technologiczny to wiem, tylko no mówię, że jest róznica ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe a mój sypie się przy 280 nie chce za nic ruszyć dalej... a czuje że ten procek ma możliwości jeszcze :)

widać juz sie skończył przy tym Vcore-podnieś woltaż

czekam na odp do moich poprzednich pytań

LukeXe- przyczepiasz się do moich uwag, a na pytania nawet nie odpowiesz :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majkel84 => to nie jest kwesta vcore tylko mobo. tez mam w chwili obecnej gigabyte k8n-sli i nawet jak dam dla procka 1,55V to sprzet sie wiesza na wykrywaniu dyskow przy htt250, nie pomaga ht*3 ani wiekszy woltarz dla nf4 i HT-Link. jakies dziwne te mobo jest. temp tez nie sa problemem, bo na CPU jest ninja a na nf4 wieje sobie fanderek92

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mógłby mi ktos odpowiedziec jakie jest to srednie HTT na sempronach a szczególnie na 2800+ bez podnoszenia napiecia :mur: bo mój robi HTT ok 240 na standardowym a pózniej juz SPI błędy wywala <_<

Edytowane przez Kosiarz_1987

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co chodzi, przecież odpowiedziałem na twoje pytanie :huh:

BTW: jaką poprawe odczułeś po zdjęciu IHS? Tempy spadły? oc sie zwiększyło ?

Moja odpowiedz zacytowana :

Temp koło 8*C mniej w iddle, stress nie mialem okazji sprawdzać...co do oc, to mnie mobo trzyma (Dfi nf4x...395htt to dla niej jest juz zadużo :/)

Podałem temperaturę, i oc (logiczne, ze jak mobo mnie trzyma to zdjęcie IHS`a mi niewiele da)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Arctic Cooling Freezer 64 będzie dobry na Sempron s.939 ? Wogóle pasuje ? Chce kupić coś takiego: AMD Sempron 3000+ OEM no i szukam wentylatorka na niego.

Pasuje i będzie dobry, jak masz zamiar tyle kasy wydać. Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej widziałem za jakieś 75. Gdzie jest za 50, za tyle sam bym kupił?

50 zł to i tak nieokazyjnie jak za

.. Arctic Cooling Freezer 64 ...

A Freezer64 Pro kosztuje najmniej 73żł u dystrybutora pl (bo używek jeszcze nie ma).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj semp s754 2600+ 1600@2500 na 1,44v stabilnie pamieci na 440 2.2.2.5 2T na DFI LP UT 250GB

tydzien proca 37, chlodzenie freezer, w obudowie wicher w sumie 8 wiatrakow, max temp na procku to 31*C (w pokoju cieplo) na mostku zalman nb47j - temp max 40*C

Edytowane przez wspac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze ale mam dupnego procka sempa 64 2600 tzn do okolo htt 315 mi dolazi na ponizej 1.5 v a potem zeby przeskoczyc te kilkadziesiat mhz musze walnac z 1.65 v-core szkoda ze taką czarną dziurę mam

to normalne dla sempow ze po pewnym przetaktowaniu nagle chca doozo volt dla niewielu wiecej mhz / w sumie to standard w podkrecaniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema!

No to pojechałem! Wyczekałtujcie tego S C R E E N A ziomy! :D

Czekam na kogoś kto powalczy ze mną... :razz:

BTW: Max proca do PI to narazie 2992MHz@1,768 przy nizszym dzielniku, na 3,0GHz zaliczal zwisa po kilkunastu pętlach.

Poczekamy na jeszcze lepsiejsza zime to sie zobacz czy cos ponad 3,0 bedzie :D

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema!

No to pojechałem! Wyczekałtujcie tego S C R E E N A ziomy! :D

Czekam na kogoś kto powalczy ze mną... :razz:

BTW: Max proca do PI to narazie 2992MHz@1,768 przy nizszym dzielniku, na 3,0GHz zaliczal zwisa po kilkunastu pętlach.

Poczekamy na jeszcze lepsiejsza zime to sie zobacz czy cos ponad 3,0 bedzie :D

wow :D gratulacje :) czym go chłodzisz i jaka to seria?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze no ładnie ... bym miał takie pamiątki to bym mojego też tak może pocisnął, jeżeli by płyta pozwoliła.

Tylko blok na nb by sie przydał.

Ale ładnie mu dałeś voltów .. kurcze spemron na 1.8 to już prawie zgon.

To sie chyba tylko do benchowania nadaje, bo inaczej to by szybko nóżki wyciągnął!

Gratutalcje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi