Strongmen Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 (edytowane) Bez partyzantki Harry86 - 1,7v - 2900 mhz :wink: temp idle 29 stopnie - stres 36 /w domu bedzie wiecej obiecuje Edytowane 30 Listopada 2005 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 WOW tez ladnie, ale czekamy na przeskok do 3GHz !!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 brawo hary86 ale ten voltage...... bał bym sie dawać mojemu semp3000+ powyzej 1.7, a napewno tego mu brakuje jak wyżej go kręce. :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macr0n Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 na sprzecie z podpisu mam 20 minut w spi 16m, to chyba nie jest normalne? :D nie wiecie moze dlaczego jest tak duzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 widać juz sie skończył przy tym Vcore-podnieś woltaż czekam na odp do moich poprzednich pytań LukeXe- przyczepiasz się do moich uwag, a na pytania nawet nie odpowiesz :mur: testowałem i przy 1,5v nawet nie rusza ponad 280...:/ chyba kres jego możliwości albo płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 30 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2005 Bez partyzantki Harry86 - 1,7v - 2900 mhz :wink: http://img444.imageshack.us/img444/3469/39dn.th.jpg temp idle 29 stopnie - stres 36 /w domu bedzie wiecej obiecuje Pokazał byś może jeszcze czy przejdzeisz test w SuperPI, bo takiego screena na max niestabilnym kompie to też można zrobić i na 3Ghz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 to zrob i pokaz :-P przy 1,7 - 2900mhz jest super stabilny jednak zeby dobic do 3ghz - trzeba bedzie dowalic mu z 1.8v(jak nie wiecej!) - tak mysle bo pozniej jest dziura i cholernie sie nie skaluja mhz z V ;-/ tak czy inaczej jak zrobie te 3ghz stabilnie (co niestety nie jest 100% pewne) to zamieszcze tustaj screeny wraz z SuperPI i innymi testami W sumie te 3ghz to i tak Wynik dla sportu - bo tylko szaleniec zostawi kompa na takim napieciu na stale. Wogole zauwazylem dziwna rzecz w tym procku otoz na standardowym napieciu 1,4 idzie b.wysoko do 2600-20 mhz do 2800 potrzebuje juz 1,55 natomiast zeby zrobic 2900 potrzebuje JUZ okolo 1,7(pisze okolo poniewaz uruchamia sie i chodzi na 1,675-lecz nie jest wtedy stabilny) natomiast dla 3ghz potrzebuje juz dobre 1,8 v - co prawda uruchamia sie i winda chodzi ale w 3dmarkach wychodzi mi do windowsa - wiec napewno nie jest stabilny - no i chlodzenie nabiera juz ok 42-3 stopni wiec troche duzo - Moze gdyby umiescic kompa w oknie ? :lol: - ogolnie zastanawiam sie nad wylaczeniem APIC powinno dac troche wiecej stabilnosci - oraz mam tez podejrzenia co do zasilacza bo chyba gdy jest tak extreme obciozony zaczyna nie wyrabiac ... linia +12 - wedlug programow ma spadek do ok 11,85 o_O Tak czy inaczej bedziemy walczyc dalej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 @Ricci Procek i memki te same :D W temp pokojowej max memek to bylo 266MHz@3,6v, jednak po schlodzeniu zimnym powietrzem zyskaly troszke. @wspac Samsungi?? 1,5-2-2-5?? Weź nie żartuj... Serio nie wiesz co to za memki mogą być?? To niech ci koledzy z forum powiedzą... :D @Miazga82 Nie dalem mu 1,8 tylko 1,76 a to zasadnicz roznica, na codzien proc bedzie se latal 2786MHz@1,54v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 Nie dalem mu 1,8 tylko 1,76 a to zasadnicz roznica, na codzien proc bedzie se latal 2786MHz@1,54v.Lol ... to że ci tak progam mówi to nie znaczy że tak jest! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 1 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2005 sory nie zauwazylem timingow, ale winbondy sam mam (sprzedam 2x512 BH-5 za 550zeta) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 a ja mam pytanie troche z innej beczki czy sempron na s. 939 ma regulacje mnoznika w dol ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jajo Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 moj 3000+ na 939 ma i z tego co wiem taki sam na 754 tez ma!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 moj 3000+ na 939 ma i z tego co wiem taki sam na 754 tez ma!!Na 754 z tego co sie orientuje (bo sam mam ta plytke) to regulacji mnoznikiem woole nie ma! Ani w dol ani w gore. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 na s754 2600+ i 2800+ reglacji mnoznika w dol nie maja bo niedziala w nich C&Q natomiast procki od 3000+ maja w dol odblokowany... :) P.S. w gore to teraz tylko FX'y maja odlobkowany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 natomiast procki od 3000+ maja w dol odblokowany... :) P.S. w gore to teraz tylko FX'y maja odlobkowany potwierdzam, u mnie w szkole 3300+ maja od 10 w dol :) hmmm jak wymienic procka w budzie na mojego?:>:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 potwierdzam, u mnie w szkole 3300+ maja od 10 w dol :) hmmm jak wymienic procka w budzie na mojego?:>:> tak z 20 minut powinno ci wystarczyc na wymiane sprzeciora :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 ha! uwinal bym sie w max 5, ale czy to etyczne?:D no i jednak tak czy siak dreszczyk pozostaje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 (edytowane) Pokatowałem dzis moj sprzet, i wreszcie udało mi sie cos porządnego uzyskać z procka, a winą wczesniejszych niepowodzen były ustawienia pamięci :P pobawiłem sie alpha timingami i naprawde sporo to dało! (wczesniej niemozliwe 2400mhz @ 1.6v a teraz 2600mhz @ 1.6v realne, super pi 16m bez błędów). czy 1.6v przy 2600mhz to dużo/mało/przeciętnie?? niestety wyzej nie moge jechac z htt bo epox juz mówi NIE. ;/ Edytowane 2 Grudnia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 2 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2005 ha! uwinal bym sie w max 5, ale czy to etyczne?:D no i jednak tak czy siak dreszczyk pozostaje...hehe, uczelnia nie ucierpi a ty po 5min bedziesz szczesliwym posiadaczem sempa 3000+ czy jaki tam siedzi.... oczywiscie ja do niczego nie namawiam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 w ogolniaku, dawno temu, powiem, ze w tym roku pisze prace dyplomowa, wymienilem celka 400 mencodino na celka 666 :D coopermine :) zejelo mi to 3 minuty [; gdybym mial wiecej starych prockow to tez bym powymienial. moze to nie halo, ale i tak byl tam tylko dos i pascal z basiciem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 w ogolniaku, dawno temu, powiem, ze w tym roku pisze prace dyplomowa, wymienilem celka 400 mencodino na celka 666 :D coopermine :) zejelo mi to 3 minuty [; gdybym mial wiecej starych prockow to tez bym powymienial. moze to nie halo, ale i tak byl tam tylko dos i pascal z basiciem....No prosze prosze ... czy to ładnei tak? Jaki dajecie przykład na forum .. nie jeden dzieciak teraz pojdzie do szkoły i zacznie kraść procki, bo zobaczył, że na forum inn tak robili! :angry: :angry: :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Rzeczywiście macie się czym chwalić :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 u nas w szkole dyrektor jest sprytniejszy ;) kupił celerony (połowa D, połowa N-wood) tym samym zapobiegając kradzieży :D 1,6v jest uznawane za max bezpieczne (aczkolwiek 1,55v jest bezpieczniej sobie ustawić ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Hmm no własnie co do sprawy napięcia, mój proc chodzi na 2600mhz przy 1.6v, w sumie to by mi wystarczyło 2400mhz ale do tylu tez potrzebuje 1.6v( :lol: wielka dziura napięciowa ) no i narazie jade na 2200mhz aby go nie zabić...1.6v na codzień jest BEZPIECZNE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Przyjete jest maksymalnie 1,55v jako bezpiecznie przy pracy 24godziny 7dni w tygodniu. Z 1,6v jesli zapewnisz odpowiedni chlodek prockowi to wszystko bedzie wporzadku. Jesli masz gwarancje w kieszeni to mozesz dzialac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 (edytowane) w stress cpu przy 2600mhz i 1.6v ma 43c...dużo to czy mało? chłodzenie - freezer 64 pro. Gwarancje mam, 3lata, ale jak proc zdechnie to potem czekać trzeba nie wiadomo ile na nowego ;/ Edytowane 3 Grudnia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 w stress cpu przy 2600mhz i 1.6v ma 43c...dużo to czy mało? ja mam z 1600@2500 31*C w stresie, 28 w bezczynnosci, freezer 64 pro dziala i dooozo wiatrakow freezer bez modow.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Hmm no własnie co do sprawy napięcia, mój proc chodzi na 2600mhz przy 1.6v, w sumie to by mi wystarczyło 2400mhz ale do tylu tez potrzebuje 1.6v( :lol: wielka dziura napięciowa ) no i narazie jade na 2200mhz aby go nie zabić...1.6v na codzień jest BEZPIECZNE? nawet 1,7V jest bezpieczne warunek jest jeden - temp ma być mniejsza od 55*C po wielogodzinnym stressie. I tak wiekszosć ma większe MAxTcase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowxxz96 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Jak to jest z tą obsługą 2 pamięci dwóstronnych (2x512) w sempronach? Jedni piszą że jest bezproblemowa a inni mają kłopoty. Dwie chodzą dużo niżej niż jedna? Gdy są problemy grzebanie w timingach (na przykład na dfi infinity) coś daje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) Zabawa alphami daje troche... A czy 2x512 [2 stronne] wysoko ci polecą to już zależy na jaki trafisz kontroler w porocku. Jeden Sempron potrafi 1:1 230 a inny 280... Edytowane 4 Grudnia 2005 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...