hary Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Troche kultury! Nie jesteś u siebie na wiosze! Wynik ładny. Jakiej kultury?? To ty sie wypowiadasz nie znajac tematu, a to jest brak kultury... No chyba ze u ciebie na wiosze jest jakies inne pojecie kultury... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 hehe a moze mial okazje wybrac sobie taki dobry egzemplarz. no ja jeszcze na potestuje obecnego winchesterka a jak juz nie bedzie nic lepiej to bedzie przesiadka na jakiegos nowego sempa e6 :) pozdro! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 hehe a moze mial okazje wybrac sobie taki dobry egzemplarz. no ja jeszcze na potestuje obecnego winchesterka a jak juz nie bedzie nic lepiej to bedzie przesiadka na jakiegos nowego sempa e6 :) pozdro! Jakie tam wybrać... :D Pierwszy lepszy co dostalem tak biega... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 w sumie racja :> kwestia płyty, napięcia i chłodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Jakiej kultury?? To ty sie wypowiadasz nie znajac tematu, a to jest brak kultury... No chyba ze u ciebie na wiosze jest jakies inne pojecie kultury... <_< Wiesz co nie rozśmieszaj mnie ... robisz z siebie głupszego niż jesteś. Troche szacunku dla starszych by sie poza tym przydało. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 to nie dzial o temacie Rozmowy W Toku :mur: tylko o sempach.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 No, udało mi sie przeliczyc pi16 na przeszło 3,0GHz! :D O prosze: C L I C K ! :) Kto sie posciga?? :lol: @Miazga82 A kto ci powiedział ze ja to softem mierzylem co?? Nie wiesz to sie nie odzywaj... <_< To napiecie z miernika jest 1,76v, a soft mi pokazuje 1,71v. Gratulacje. HT 2.5 ?? Jest jakiś programik do zmiany HT z pod Windy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Gratulacje. HT 2.5 ?? Jest jakiś programik do zmiany HT z pod Windy ?? DFI LP Ut - ma mozliwosc HT x 2,5 - w biosie sprzetowo ;-) btw - harry86 - jak masz mozliwosc napisz czy mozna cie dorwac na GG - bo pogadalbym z Toba o paru rzeczach - a odkad pojechales na studia nie ma z toba kontaktu ;/ Btw. dzis bede scinal Shima z procka ;-) zyletka juz kupiona ... wymyslilem b.ciekawy PATENT o czym Pozniej ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 jak myslicie ile moze dac obnizenie temperatury do powiedzmy 10 stopni C na procu??ile megahercy z tego co wiem nikt na forum nie bawil sie kreceniem na freonie czy tez na peltierze z woda wiec trudno przewidziec, ale moze jest ktos kto sie bawil venicem na freonie i ile MHz dal mu ten freonik :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 jak myslicie ile moze dac obnizenie temperatury do powiedzmy 10 stopni C na procu??ile megahercy z tego co wiem nikt na forum nie bawil sie kreceniem na freonie czy tez na peltierze z woda wiec trudno przewidziec, ale moze jest ktos kto sie bawil venicem na freonie i ile MHz dal mu ten freonik :)) W kręcenie na freonie bawiło sie sporo osób, coś zle forum przeglądasz :> a obnizenie do temperatury na minusie, daje mozliwosc zapodania sporego napiecia = wieksze oc ale równiez im mniejsza temp tym lepiej sie kreci...(ps z tego co wiem, ktos chyba zakładał na A64 venice freon ale nie pamietam nicka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dadziuk Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Nie ta płyta ma takiego buga... HTT 327 jest OK dajesz 328 to jest 200 ;/ To jest strasznie wnerwiające... ustawiasz w biosie 327 a potem zawsze ColckGenem musisz podciągać :mur: Nie do się tego jakoś inaczej zrobić? :mur: Tym ColckGenem musze za każdym razem podciągać :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrucha18 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Mam pentagram 120 Cu i semprona 2800+ 64-bit Przy 1.40 2400 Temperatura w spoczynku Ok 36 st, w stresie 42 max 1.50 2500 Temperatura w spoczynku ok 36 st, w stresie 44 max Moje pytania max napięcie rdzenna (na tym chłodzeniu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 1,55-1,6V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 czy ktos posiada sempa64 (e6) z 40 tygodnia lub jeszcze pozniejszego? jak sie kreci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 3Ghz na sempronie to już naprawde godny pozazdroszczenia wynik... popracuj jeszcze troche nad wynikiem, żeby z przodu zamiast dwunastki było 11 :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 czy ktos posiada sempa64 (e6) z 40 tygodnia lub jeszcze pozniejszego? jak sie kreci? Posiadam z 40 tygodnia. 2,6 ghz robi przy 1,55v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellec Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) witam, mam pytanie miałem okazje za darmo wziosc niedawno sempa 2600+ po wielu przeczytanych postach i zakupie plyty k8ns postanowiłem troszke pokrecic mego procka. Przez wielu byłem ostrzegany nijako by ostrożnie podkrecac wiec jechałem generalnie co 5mhz i robiłem testy...zmieniłem ht podniosłem napiecie lekko ( nie wieszał sie ani nie wysypywał wiec moze zrobilem to zbyt pochopnie) i tak po długich i zmudnych testach doszedłem do fsb 300 i w sumie pracuje on na 2400mhz, pamieci na 400 a napięcie wynosi 1,44 :unsure: I tak zaczałem sie dalej zastanawiac czy krecic..pytalem sie ktos mi powiedział ze najwyzej spalę procka lub cały komputer :blink: dlatego troche sie obawiam. Doradzcie czy coś warto wyciskać jeszcze. W sumie nie miał byc to komputer do oc ale skoro te procki sie tak kreca postanowiłem sprobowac. plyta k8ns pamieci 1x hyperx 400 oraz 1x hynix jakis tez na 400 zasilacz chieftec 360 ten z dwoma wiatrakami Jak wycisnąc z niego cos wiecej by mi sie tu coś nie rozsypało ? aha i czy temperatura ktorą mam nie jest jakaś przekłamana...pokazuje mi na takim podkręceniu 25st dzieki Edytowane 8 Grudnia 2005 przez pawellec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Czesc Chlopcy i dziewczeta :D postanowilem zadbac jeszcze bardziej o swojego Sempa i wyciagnac z niego ostatnie drzemiace sily ... Jednak nie bylo by to mozliwe bez zbicia temp ... a wiec do roboty ... "nie robcie tego sami w domu ;-)" troche stresu .... hmm co my to mamy ?? ;-) Prawda ze zabojczy widok ?? :lol: No dobra pasuje to wyczyscic ten kawal gluta - wiec do dziela :-) Hmm teraz pasowalo by zabezpieczyc jakos RDZEN przed ukruszeniem -hmmm no to mam pomysla ;-) Gotowe :-) posmarowane i zalozone - czeka na Freezerka ;-) A tak wyglada w calosci wnetrze Budy ;-) no i na koniec - czy cos mi dal owy Zabieg ?? hmm - 1,8 v - 3000 mhz - 39 stopni PRIME95 ?? ee niemozliwe ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 gratzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 (edytowane) Brawo, nareszcie :) Zdjęcie shima sporo daje, i proc ciekawiej wygląda ;) Btw, masz moze jeszcze takie gumki pozycjonujące od starego axp ? Edytowane 8 Grudnia 2005 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Daje b.sporo ;-) - moze ktos uzna ze to brednie - ale czujnik pokazuje mi przy 1,4 w idle DOKLADNIE Taka TEMP jak TEMP OTOCZENIA !! czyli 22-4 stopnie ! Co do tych gumek ochraniajacych rdzen to niestety sam musialem zyletka sciagac ze starego martwego juz durona ;-/ Panowie JAk Ojciec Rydzyk namawia staruszki do noszenia moherowych berecikow tak za prawde ja wam powiadam !! Żyletki w dlon :lol: p.s O gwarancje sie nie ma co martiwic !! bez problemu mozna shima ponownie zainstalowac tak ze nie bedzie sladu bo wczesniejszym zdejmowaniu ;-) - wazne tylko by rowno sciac gumke dookola procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawellec Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 dzieki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ciekawie to wyglada, ale trzeba ostroznie zakladac chlodzonko bo w koncu sa freezery czy ninja'e sa sporo ciezsze niz to czym chlodzilismy (i niektorzy jeszcze chldoza k7) wiec o ukruszenie ciut latwiej. Ale gratuluje wyniku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ciekawie to wyglada, ale trzeba ostroznie zakladac chlodzonko bo w koncu sa freezery czy ninja'e sa sporo ciezsze niz to czym chlodzilismy (i niektorzy jeszcze chldoza k7) wiec o ukruszenie ciut latwiej. Ale gratuluje wyniku :) Niekoniecznie :> Freezer pro wazy 528g wiec nie tak duzo wcale, jak na socket a ludzie zakładali zalmany ktore wazyly prawie 750g i nic sie nie działo...wystarczy miec sprawne palce :> PS-> grtz Strongmen, wynik świetny ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 ninja odpada przy procku bez czapki, bo najpierw zakladasz jedna strone a potem z dosc duza sila zakladasz druga strone i prawdopodobienstwo ukruszenia jest bardzo duze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 wielokrotnie zakladalem na nieosloniete rdzenie towera 112 (1238g) i nie bylo ukruszenia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietrucha18 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 (edytowane) Ja mam problem zdiołem blachę i przy starcie jak wszystko ma po 26 stopni procek ma 33 1.52 v (w biosie) 2540 Mhz sempron 2800+ Rdzeń wyczyściłem spirytusem pentagrama tez nałożyłem pastę AC5 i taki efekt morze gumki pomogo? (rdzeń jest cały) :mur: pentagram jest strasznie nieruwny ale czy ma sens go ślifować? morze płyta zle podaje DFI lanparty UT nf3 250gb? bios najnowszy? :mur: (pentagram 120 Cu +) Edytowane 9 Grudnia 2005 przez Pietrucha18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ja mam problem zdiołem blachę i przy starcie jak wszystko ma po 26 stopni procek ma 33 1.52 v (w biosie) 2540 Mhz sempron 2800+ Rdzeń wyczyściłem spirytusem pentagrama tez nałożyłem pastę AC5 i taki efekt morze gumki pomogo? (rdzeń jest cały) :mur: pentagram jest strasznie nieruwny ale czy ma sens go ślifować? morze płyta zle podaje DFI lanparty UT nf3 250gb? bios najnowszy? :mur: (pentagram 120 Cu +) ja po wpakowaniu nowego biosu do DFI lanparty UT nf3 250gb zauwazylem skok temperatur o dobre 7*C na procku!! masz normalne temperatury przy takim oc i ac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 oczywiście, wyszlifuj podsyawę pentagrama, skoro jest nierówny powinno to dużo dać masz przewiew w obudowie? ile tej pasty nałożyłeś, pentagram gobrze dociśnięty? mocno? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 Ludzie wygrzewajcie swoje semprony!! Ja wczoraj grzałem w SP2004 przez 4-5h(juz nie pamietam dokładnie) i dziś dla testu pobawiłem sie taktowaniem procka, udało mi sie uzyskać 40MHz więcej, niż kilka dni wcześniej na tym samym napięciu!! Równiez przy taktowaniu 2550MHz nie musze dawać 1.55v a 1.5v!! sam jestem zdziwiony....ale to prawda [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...