grzesiu Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 a sprawdzałeś na innym chłodzeniu? Tak. na BOXie miał 46c na 2200mhz i 1.4v.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theboo Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 uu to rzeczywiście nieźle :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Czyli jak? oddawac?? bo w sumie komp jest stabilny i działa bez problemów ale te dwie cyferki w programie do sprawdzania temp powodują lekki psychiczny dyskomfort...no i chyba tak jak mowicie wymienie procka, chociaz szkoda mi go bo seria nawet dosc stara 0538... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) Hehheh ... mała rywalizacja widze ;) Mówiłem ze ten wczsniejszy był kiepściutki ... ten juz całkiem całkiem. Ale to juz są granice tych sempów na def. vcore. A na tym screenie to który test robiłes 16M? Jakos tak strasznie długo. Pozdro Nie testy przeprowadzałem na 32M pamieci div 100 :D :D edit Nie wiem jak twój ale dla mojego te 317 to juz jest max na 1.4volt na 320 juz komp normalnie chodził ale qrsor z myszki miał zwisa i nie chcial drgnac :D :D Edytowane 15 Grudnia 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Nie wiem jak twój ale dla mojego te 317 to juz jest max na 1.4volt na 320 juz komp normalnie chodził ale qrsor z myszki miał zwisa i nie chcial drgnac :D :DNo u mnie spokojnie idzie na 321 .. moze i 322 by poszedł, ale nie probowałem ... juz mi sie nie chciało. Ale na 321 wszystko gites majonez działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) 2400MHz @ 1.45v IDLE: 32c STRESS:40c Chłodzenie: Arctic Cooling Freezer 64 PRO max RPM Temperatura w obudowie 32c, w pokoju 24c. Co o tym myslicie? hm czy naprawde jest sie tu czym przejmowac? u siebie mam tak: 2100MHz @ 1.4V IDLE: 32*C STRESS: 42*C Chlodzenie to samo, freezer 64 pro tylko, ze na polowie obrotow (w stressie nie robi roznicy w temperaturze ;)) Temp. w obudowie 25*C... czy dla tych sempronow to sa wysokie temperatury? Edytowane 16 Grudnia 2005 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Kurcze ... wczorak probowałem zdjąć tego IHS'a i nie mogłem. żyletek nie mam, ale robiłem to skalpelem i za cholere nie chciał puścić. Jakieś wskazówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 hm czy naprawde jest sie tu czym przejmowac? u siebie mam tak: 2100MHz @ 1.4V IDLE: 32*C STRESS: 42*C Chlodzenie to samo, freezer 64 pro tylko, ze na polowie obrotow (w stressie nie robi roznicy w temperaturze ;)) Temp. w obudowie 25*C... czy dla tych sempronow to sa wysokie temperatury? Ja mam w spoczynku 34 *C a w obciążeniu nawet do 46 w skrajnych przpadkach... Więc nie rozumiem za bardzo jak można narzekać na 40 stopni w stressie... Chłodzenie mam Arctic Frezeer 64 Pro. PS nawet kiedys wysyłałem do pomocy technicznej AMD zapytanie, czy temperatura 53 stopnie w obciążeniu (taką miałem z założoną obudową i brakiem dopływu powietrza, teraz jest te 8 stopni mniej) i odpisali, że dla Sempronów jest to najzupełniej normalna temperatura pracy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Kurcze ... wczorak probowałem zdjąć tego IHS'a i nie mogłem. żyletek nie mam, ale robiłem to skalpelem i za cholere nie chciał puścić. Jakieś wskazówki? IHS'a sciagalem zyletka z maszynki do golenia (rozwalilem jednorazowa maszynke) Zaczynalem od momentu gdzie sylikon sie konczy :)i jak juz dojdziesz do pierwszego rogu to bezproblemu idzie... Tylko nie przejmuj sie "ze go to boli" itp. Bo najbardziej wlasnie cos takeigo przeszkadza... Zdecydowane ruchy procek w jednej raczce zyletka w drugiej... nie jakies kladzenia na stole itp. Cala operacja w sumie trwa minutke :) najgorszy poczatek potem to juz light :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zdecydowane ruchy procek w jednej raczce zyletka w drugiej... nie jakies kladzenia na stole itp. Cala operacja w sumie trwa minutke :) najgorszy poczatek potem to juz light :) No tak .. tylko, że ja tego skalpela nie mogłe pod ihs'a wcisnłć żeby to podważyć. Następnymrazem zrobie tak jak mówisz ... bo teraz to zapomniałem, że ten czanry klej jest ułożony w litere "U" ... czyli z jednej strony jest luka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) No tak .. tylko, że ja tego skalpela nie mogłe pod ihs'a wcisnłć żeby to podważyć. Następnymrazem zrobie tak jak mówisz ... bo teraz to zapomniałem, że ten czanry klej jest ułożony w litere "U" ... czyli z jednej strony jest luka. Nie "nastepnym razem" tylko lec po sasiadach iz apytaj czy nie maja zyletki :P... napewno ktos ma :) IHS'a z Procka sciaga sie latwiej niz np takiego IHS'a ktorego sciagalem z Radeona 9500 Powod... Bo procki maja blachy na sylikonie, a Radek na jakims Twardym czyms :)... (Jakis niezle twardy klej :P) ale znow Ihs z RAdzia odpada narz caly 9nei trzeba w kolo obkrawac tylko wawalek a potem naraz "pyk" i juz jest osobno A w procu pamietaj... calego obkroic :) i Tyle :] Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 No co ty ... z radka to ja zdjąłem własnie w minutke ... to było banalnie proste. Ale z tym Sempem nie mogłem sobie poradzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Tylko żyletka własciwie wchodzi w grę :) Wbijasz 4-5mm w nią zyletkę i obrysowujesz mocno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 siemka, mam pewien dziwny problem w moim kompie. Podkręcam sobie proca: FSB: 250 (mnożnik 9) , pamieci ustawione na 166MHZ , Htt: 3x podnosze napiecie na pamieciach o 0.20V i uruchamiam komputer przechodzi sprawdzanie dysków i zatrzymuje sie na "Verifying DMI Pool Data". Wiecie o co chodzi? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 Podobno na 939 i DFI NF3 są problemy z sempronami, czy to prawda?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) siemka, mam pewien dziwny problem w moim kompie. Podkręcam sobie proca: FSB: 250 (mnożnik 9) , pamieci ustawione na 166MHZ , Htt: 3x podnosze napiecie na pamieciach o 0.20V i uruchamiam komputer przechodzi sprawdzanie dysków i zatrzymuje sie na "Verifying DMI Pool Data". Wiecie o co chodzi? :|Może za ostre tajmingi dałeś ? A może lipna sztuka proca i trzeba mu dodać Voltów ;) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 mi się udało kupić w gralu semprona 3000+ na 939,który osiąga 2600Mhz na 1.4v i 2700Mhz na 1.45v.Seria 533. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Może za ostre tajmingi dałeś ? A może lipna sztuka proca i trzeba mu dodać Voltów ;) No to dzisiaj kolejny dzien przygody z oc i niestety to samo. Probowałem poluzować timingi: 2.5-3-3-7 1T lecz to nic nie dało dalej zatrzymuje sie praca komputera "Verifying DMI Pool Data". Napiecie na procu takze podnosiłem dałem 1.5V ale takze ten sam problem :cry: Czy ktos podejrzewa w czym moze byc błąd?? :( Edytowane 17 Grudnia 2005 przez .Kuba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Ja mam tak od zawsze, z OC czy bez... To znaczy nie zatrzymuje się dokładnie na tym DMI pool data, tylko znika ten napis i komputer stoi ze 20 sekund, a później normalnie zaczunają uruchamiać się windowsy. Spróbuj po prostu chwilę poczekać, mi się nie udało rozwiązać tego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 juz wiem w czym był u mnie problem, w portcie SATA musiałem dysk podpiąć do trzeciego :lol: Dejot jeszcze raz dzieki za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 juz wiem w czym był u mnie problem, w portcie SATA musiałem dysk podpiąć do trzeciego :lol: Dejot jeszcze raz dzieki za pomoc ;) ano mówiłem :] trzeba było zajrzeć do topciu od DFI ;) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 jakie macie MaxTCase na swoich Sempronach?.Ja mam 69 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) Tez mam 69c. Chyba nie ma sempów które mają mniej? Edytowane 17 Grudnia 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 kurde a już myślałem że kupiłem jakiegoś mega wypasa a tu okazuje się że każdy Sempron ma 69 :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 kurde a już myślałem że kupiłem jakiegoś mega wypasa a tu okazuje się że każdy Sempron ma 69 :?Nie, to zależy od serii, masz oznaczenia i tam masz literke i ile maxymalną temperature wytrzyma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 mi się udało kupić w gralu semprona 3000+ na 939,który osiąga 2600Mhz na 1.4v i 2700Mhz na 1.45v.Seria 533.a wyżej próbowałeś? Jakie temperaturki, ile dałeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Podobno na 939 i DFI NF3 są problemy z sempronami, czy to prawda?? nie wiem jak z nf3, ale z nf4 sa jazdy. szczegolyw temacie o dfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 2600 1.4v temperatura w stresie 42 stopnie 2700 1.45 46 stopni chłodzenie boxowe zapłaciłem 385zł,kolega kilka dni wcześniej kupił za 358zł,natomiast teraz kosztują 395zł.w ciagu tygodnia podrożały o 37zł. procesor kolegi kręci się identycznie jak mój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 No nareszcie ktoś normalny, już myślałem, że tylko u mnie dochodzi w stresie do 46 stopni, a wszyscy inni mają max 29 (tak można wywynioskować z niektórych tematów) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 2600 1.4v temperatura w stresie 42 stopnie 2700 1.45 46 stopni chłodzenie boxowe zapłaciłem 385zł,kolega kilka dni wcześniej kupił za 358zł,natomiast teraz kosztują 395zł.w ciagu tygodnia podrożały o 37zł. procesor kolegi kręci się identycznie jak mój. niezle niezle....napisz jakie ustawienia fsb, ht, dzielnik pamieci( wogóle jakie pamieci masz, timingi itp...) ja osiągnołem 2500MHz i dalej sie nie da :mur: oczywiście sempron 3000 na s939 i 2x 512 ram- temp w stersie 42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...