_q_b_a_ Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Ale to jest tak, że chodzi mi całkiem stabilnie na takich ustawieniach: HTT 245, dzielnik pamięci 166, HT x3, napięcie CPU 1.45 Natomiast gdy zmieniam na 255 to system już W OGÓLE NIE WSTAJE, tylko po przyjęciu przez pokazywanie info o komie, to zamiast żeby pokazał się chwilę napis "Detecting DMI Pool Data" tak jak zawsze, a następnie zacząć uruchamiać windowsy, to pokazuje mi się tylko napis "Detecting array" i stoi... Gdy nacisnę wtedy reset to komputer nie wstaje, nie reaguje też na przytrzymanie przycisku power - muszę wyłączyć go przyciskiem z tyłu zasilacza. Próbowałem na obu dzielnikach - i 133, i 166 ( w końcu chyba każda pamięć podkręci się o te 10 mhz). Co to może być? Czy to możliwe, że możliwości procesora kończą się w okolicach HTT 250 :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Ale to jest tak, że chodzi mi całkiem stabilnie na takich ustawieniach: HTT 245, dzielnik pamięci 166, HT x3, napięcie CPU 1.45 Natomiast gdy zmieniam na 255 to system już W OGÓLE NIE WSTAJE, tylko po przyjęciu przez pokazywanie info o komie, to zamiast żeby pokazał się chwilę napis "Detecting DMI Pool Data" tak jak zawsze, a następnie zacząć uruchamiać windowsy, to pokazuje mi się tylko napis "Detecting array" i stoi... Gdy nacisnę wtedy reset to komputer nie wstaje, nie reaguje też na przytrzymanie przycisku power - muszę wyłączyć go przyciskiem z tyłu zasilacza. Próbowałem na obu dzielnikach - i 133, i 166 ( w końcu chyba każda pamięć podkręci się o te 10 mhz). Co to może być? Czy to możliwe, że możliwości procesora kończą się w okolicach HTT 250 :blink: Daj pamieci na div 100 i wtedy krec zobaczysz ile ci proc pujdzie. Jesli na wyzszym napieciu nie pujdzie wyzej to znaczy ze masz MOBO jakąś lipną :( natomiast jesli pujdzie wyzej to oznacza ze masz kiłowatego proca :D A tak swoja droga poczytaj sobie TO Edytowane 21 Grudnia 2005 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) Ale to jest tak, że chodzi mi całkiem stabilnie na takich ustawieniach: HTT 245, dzielnik pamięci 166, HT x3, napięcie CPU 1.45 Natomiast gdy zmieniam na 255 to system już W OGÓLE NIE WSTAJE, tylko po przyjęciu przez pokazywanie info o komie, to zamiast żeby pokazał się chwilę napis "Detecting DMI Pool Data" tak jak zawsze, a następnie zacząć uruchamiać windowsy, to pokazuje mi się tylko napis "Detecting array" i stoi... Gdy nacisnę wtedy reset to komputer nie wstaje, nie reaguje też na przytrzymanie przycisku power - muszę wyłączyć go przyciskiem z tyłu zasilacza. Próbowałem na obu dzielnikach - i 133, i 166 ( w końcu chyba każda pamięć podkręci się o te 10 mhz). Co to może być? Czy to możliwe, że możliwości procesora kończą się w okolicach HTT 250 :blink: Chłopie czego nie rozumiesz? Napisano Ci co masz zrobić a ty dalej swoje. Dość przykre A jakbyś przeczytał kilka stron tematu to w ogóle byś takich pytań nei zadawał. Edytowane 21 Grudnia 2005 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) Czytałem większość stron tego tematu, a już na pewno kilka ostatnich. Mogę tak zrobić, tylko po prostu mało prawdopodobne wydawało mi się, że komputer w ogóle nie startuje przez to... A tamten poradnik oczywiście czytałem. Edytowane 22 Grudnia 2005 przez _q_b_a_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 powiedzcie czy zrobienie 2450Mhz na 1,4v na box chłodzeniu z semprona 2500+ to jest cos:> dodam ze na tej płycie: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21250 czy mam się nie podniecac i przejsc do porządku dziennego z tym:| dodam, ze nie zmienialem napiecia bo nie moglem;( na biosie 1005 nie ma takiej mozliwosci:| jutro poprobuje z innymi. EDIT: Zapomnialem dodac ze w biosie rusza na 2800MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) powiedzcie czy zrobienie 2450Mhz na 1,4v na box chłodzeniu z semprona 2500+ to jest cos:> dodam ze na tej płycie: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=21250 czy mam się nie podniecac i przejsc do porządku dziennego z tym:| dodam, ze nie zmienialem napiecia bo nie moglem;( na biosie 1005 nie ma takiej mozliwosci:| jutro poprobuje z innymi. EDIT: Zapomnialem dodac ze w biosie rusza na 2800MHz nie raczej nie masz się czym podniecac bo mój na dochodzi do 2,5GHz na 1,4V ;) także na box chłodzeniu ;) Inne biosy Ci nic nie dzadzą niestety..bo na ASUSie nie ma możliwości zmiany napięcia dla procków bez C&Q :(.. Edytowane 22 Grudnia 2005 przez Dejot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) co za tandeta:| a manualu jest pokazane ze mozna...rozumiem ze to tylko dla c&q? ech... ale ogolnie fsb 350 wytrzymuje:) EDIT: bios najnowszy w plycie zmian napiecia brak wrrr to juz nawet w gigabyte to bylo! ech... Edytowane 22 Grudnia 2005 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 powiedzcie czy zrobienie 2450Mhz na 1,4v na box chłodzeniu z semprona 2500+ to jest cos:>moj chodzi na 2.3GHz na 1.25V ;) dalej jeszcze nie probowalem, bo brakuje mi dzielnika 1.2 w biosie.. czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego go tam nie ma skoro powinien byc? :P plyta GB K8NS bios f17. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Mam pierwsze wyniki superpi 16m, przy 2500mhz wyszło uwaga aż 18 minut, nie dam screena niestety bo nie zrobiłem, ogólnie jest tragiczny ten wynik. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) Mam pierwsze wyniki superpi 16m, przy 2500mhz wyszło uwaga aż 18 minut, nie dam screena niestety bo nie zrobiłem, ogólnie jest tragiczny ten wynik. :(Hmmm to cos baaardzo cienko. Pewnie masz słabe timingi ustawione na pamieciach. Pobaw sie nimi a wyniczek bedzie napewno lepszy. Edytowane 22 Grudnia 2005 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 18 minut to miale na duronie 2400 z pamieciami w singlu [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Ups, nie dopisałem że pamięci poszły na 140, mój błąd, :mur: jeszcze sie nimi pobawie i zapodam wynik ze screenem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 Mam pierwsze wyniki superpi 16m, przy 2500mhz wyszło uwaga aż 18 minut, nie dam screena niestety bo nie zrobiłem, ogólnie jest tragiczny ten wynik. :(u mnie po zmianie htt z 325 na 330 wynik w superpi pogarsza sie o jakies 20-30s... podejrzane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Dobra, pobawiłem sie ramem, i poszedł na 230 bez zmiany napięcia, wynik polepszył sie aż tylko o 2 minuty :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 ale i tak masz jakiś biedny ten wynik jak na takie taktowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Może mi jakiś dobry człowiek powiedzieć dlaczego w ClockGenie mam nieaktywny przycisk "Clocks"? Edytowane 23 Grudnia 2005 przez _q_b_a_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 a na jakim chipsecie masz mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 MSI K8N Platinum, jak w podpisie (ale mogłeś nie zauważyć bo przed sekundą go napisałem :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 oczywiscie clockgen sciagnełes odpowiedni do twojego chipsetu? tzn. wersje NF3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Aaaaa ja mam nForce 3, a nie nForce 2 :) Coś mi się ubzdurało lol... Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 No! Udało sie! Zszdłem z Pi16 poniżej 12 minut na sempku!!! K L I K ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 No! Udało sie! Zszdłem z Pi16 poniżej 12 minut na sempku!!! K L I K ! Gratki gratki :] To se prezent pod choinke sprawiłeś ;) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shegi Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 No! Udało sie! Zszdłem z Pi16 poniżej 12 minut na sempku!!! K L I K ! Grats! jak ja bym chcial miec DFI :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LinaPC Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Mam bardzo poważny problem. Dostałem dziś kompa z DFI LanParty Ultra-D Płyta powinna mieć zintegrowaną kartę muzyczną. Wyjścia na głośniki i mikrofon mam tylko u góry (Soprano) a z tyłu obudowy jeste pusto. W pudełku po płycie DFI był tak jakby dodatek (6 wejsc na glosniki chyba) któy by pasował w to puste miejsce z tylu ale za cholere nie wiem jak to tam wsadzic. Komp w ogole nie pokazuje ze jest jakas karta muzyczna tak jakby w ogole jej nie bylo! Czy to przez ten "dodatek"? Proszę kogoś kto ma tą płytę o pomoc bo sie normalnie załamałem :( EDIT Sory za pomylenie tematu! Juz napisalem w odpowiednim Edytowane 23 Grudnia 2005 przez LinaPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Tak, ten "dodatek" to karta muzyczna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 No! Udało sie! Zszdłem z Pi16 poniżej 12 minut na sempku!!! Gratuluje, tez bym tyle chciał zasatnawia mnie tylko czym chłodzisz proca i jakie masz mniej wiecej temp? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 No! Udało sie! Zszdłem z Pi16 poniżej 12 minut na sempku!!! K L I K ! Gratuluje takiego wyniku, nic tylko pomarzyć i pozazdrościć :D A czym go chłodzisz, nie bałeś sie dać mu 1.7V, ile V dałeś na memki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Gratuluje takiego wyniku, nic tylko pomarzyć i pozazdrościć :D A czym go chłodzisz, nie bałeś sie dać mu 1.7V, ile V dałeś na memki?? Ja swojego wygrzewałem 16h przy 1,7V na BOXie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 I jakie masz wtedy temperatury maksymalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 I jakie masz wtedy temperatury maksymalne? ja na 1,7 miałem do 47-48*C na Freezerze64 a swoją drogą - mój lepszy Semp 2600+ potrafi tak: http://img.villagephotos.com/p/2005-9/1075...-2704@1,55m.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...