Gość majkel84 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Gdy to zobaczylem to prawie sie polalem... :lol2: Wlasciwie to to jest jakies combo ?! B) przestawiasz zworke i wyskakuje dodatkowe 185 nóżek :lol: :lol: :lol: ktoś tu pytał w tym temacie o selekcje sempronów- podajcie numer posta bo jakoś nie moge znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polish... Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 A gdzie odnalezc z jakiego tygodnia procek jest ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 CLICK! Te cyferki pomiedzy lbble i dpmw to data. Czyli na tym przykladzie 0516 - 16 tydzien 2005 rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Mam problem ze swoim sempronem. Mianowicie zalozylem na niego freezera 64 pro ze standardowa pasta jak tam byla. Teraz po 3 dniach uzytkowania chcialem zdjac chlodzenie aby zobaczyc z ktorego tygodnia on jest odczepiam zapinke z jednaj strony i z drogiej. Wszystko ok. Ale nie moge odczepic chlodzenie od procka :blink: . Jedno pytanie WTF <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Mam problem ze swoim sempronem. Mianowicie zalozylem na niego freezera 64 pro ze standardowa pasta jak tam byla. Teraz po 3 dniach uzytkowania chcialem zdjac chlodzenie aby zobaczyc z ktorego tygodnia on jest odczepiam zapinke z jednaj strony i z drogiej. Wszystko ok. Ale nie moge odczepic chlodzenie od procka :blink: . Jedno pytanie WTF <_<Cooler ci sie zassał :D Odczep zapinki, weź nitke w łape i przeciągnij ją pomiędzy podstawą freezera a IHS`em. Potem zdejmij coolerek na wszelki wypadek dodam że komp musi leżeć :lol: Edytowane 1 Stycznia 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Cooler ci sie zassał :D Odczep zapinki, weź nitke w łape i przeciągnij ją pomiędzy podstawą freezera a IHS`em. Potem zdejmij coolerek na wszelki wypadek dodam że komp musi leżeć :lol: Zapomniales dodac ze pc musi byc wylaczony <_< Moj qmpel tez ma taki problem tzn mial to wyciagnol cooler z prockiem. Dodam ze socket byl zapiety. Naszczescie procek caly ale nie moze go odkleic. Uzyl pasty jaka byla z plyta glowna ta pasta okazala sie klejem :D. Lada dzien wracaja mu pamieci z gwarancji i nie wie co zrobic :] Chyba beidze musail wsadzic coolerek i proca do zamrazalnika. Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) KArta telefoniczna i można próbować, przecież on jest w metalowej osłonce. A nie tak jak mój obecny, rdzeń na wierzchu... ;] Semrpon s939 incoming! EDIT> Przeczytałem na innym (konkurencyjnym) forum, że jednemu gościowi semrpon s939 wykrywa jako 2 rdzeniowy procesor, semp ten jest ze stepingiem E6, czy ktoś posiada taki procesor i mógłby zobaczyć w Everest Ultimate Edition? Piszę tak, daltego że u niego również 3d mark wykrył 2 procesory... Fajnie by było odblokować 2 rdzeń :D chciaż to pewnie nie możliwe ale co tam :D Tutaj macie zdjęcia..., nie moje rzecz jasna. Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Nuklear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zapomniales dodac ze pc musi byc wylaczony <_< Moj qmpel tez ma taki problem tzn mial to wyciagnol cooler z prockiem. Dodam ze socket byl zapiety. Naszczescie procek caly ale nie moze go odkleic. Uzyl pasty jaka byla z plyta glowna ta pasta okazala sie klejem :D. Lada dzien wracaja mu pamieci z gwarancji i nie wie co zrobic :] Chyba beidze musail wsadzic coolerek i proca do zamrazalnika. ja używam najbardziej klejącej pasty - AS5 i zawsze mi sie udaje ściągnąć cooler bez proca. Wystarczy poobracać cooler w lewo, w prawo i sam schodzi :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Jaką polecacie płyte pod SEMPA na 939? Byle cena nie była wyśrubowana w kosmos Coś do w miare dobrego podkręcania i stabilne Prosiłbym o wypowiedź także Niemca, bo jak widziałem testował swego Sempa na 3 różnych płytach Zastanawiam się nad DFI INFINITY Pytam bo jak wyczytałem z niektórymi płytakami są problemy aby Sempa podkręcić Nawet ten wypadek Niemca, co prawda udało mu się w końcu, ale napisał że nie wie jak, więc wole nie ryzykować, że mi się nie uda :razz: PS. Może ktoś widział gdzieś linki odnośnie takich testów? Bo znalazłem tylko do Athlonów, a jak się okazuje nie znaczy to że na Sempie będzie tak samo :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 P>S> Nikt nie komentuje tych 2 rdzeniów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 KArta telefoniczna i można próbować, przecież on jest w metalowej osłonce. A nie tak jak mój obecny, rdzeń na wierzchu... ;] Semrpon s939 incoming! EDIT> Przeczytałem na innym (konkurencyjnym) forum, że jednemu gościowi semrpon s939 wykrywa jako 2 rdzeniowy procesor, semp ten jest ze stepingiem E6, czy ktoś posiada taki procesor i mógłby zobaczyć w Everest Ultimate Edition? Piszę tak, daltego że u niego również 3d mark wykrył 2 procesory... Fajnie by było odblokować 2 rdzeń :D chciaż to pewnie nie możliwe ale co tam :D Tutaj macie zdjęcia..., nie moje rzecz jasna. Tez tak mam... A w programie testujacym crystalmark wykrywa jako Athlon Fx :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Czyli jest to okrojony Venice E6 x2, fajnie... ciekawe czy dałoby się w nim odblokowac chociaz dodatkową pamięc L2... ale nic nie moge znaleźć o tym w google... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Sadze ze to jest blad programow... Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Możliwe, chociaż na zagranicznych forach spekulują... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 ja używam najbardziej klejącej pasty - AS5 i zawsze mi sie udaje ściągnąć cooler bez proca. Wystarczy poobracać cooler w lewo, w prawo i sam schodzi :-P ja mx-1 - ciekawe czy sie zassała :P biedne te nasze semprony :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Czyli jest to okrojony Venice E6 x2, fajnie... ciekawe czy dałoby się w nim odblokowac chociaz dodatkową pamięc L2... ale nic nie moge znaleźć o tym w google...Syszaleś kiedyś o czym ś takim jak venice X2 ?? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Czyli jest to okrojony Venice E6 x2, fajnie... ciekawe czy dałoby się w nim odblokowac chociaz dodatkową pamięc L2... ale nic nie moge znaleźć o tym w google... jeszcze nikt nic nie odblokował w K8, ale chęci zawsze są mile widziane :-P zresztą X2 jest na jądrze E4; manchester i toledo sprzedają manchestery zablokowane 3000+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Fakt, gafe strzeliłem z tym Venice x2... tak to jest jak się czyta "głupoty" z innych for, a nie z renomowanego tweaka :D @majkel84 "sprzedają manchestery zablokowane 3000+" gdzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 .... gdzie ?? wszędzie, np. w gral.pl http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=169907 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auriN Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Klasa produktu: Procesor; Typ procesora: Sempron (Socket 754); Typ gniazda procesora: Socket 754; \ niech sie zdecydują, w ciemno nie kupie <_< No wlasnie, czy ktos wie o co chodzi z tym procem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 A to jakis problem maila z zapytaniem szrajbnac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auriN Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 A to jakis problem maila z zapytaniem szrajbnac?? Problem zaden, tyle ze uzyskac odpowiedz gdy czas nagli to juz jest gorzej... No ale mam nadzieje ze w koncu odpisza... :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oxide Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 witam mam pytanie czy moge krecic proca ?? kolega mi mowil ze niemoge bo mam z[ciach!]y zasilacz codegen .. a i jak moge to o ile bez zmiany chlodzenia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) No faktycznie na tym Twoim zasilaczu ja bałbym się kręcić. Oszczędź sobie tego bo możesz spalić cały zestaw... Lepiej kup sobie mode coma 350 GTF - powinien Ci wystarczyć, kosztuje nowy ok 100 zł. Co do kręcenia, kręć tyle aż temperatura w stresie nie przekroczy 50 C po całej nocy primem... to takie ogólne info :) P>S> Też napisałe maila z zapytaniem o ten opis :) Opis:Klasa produktu: Procesor; Typ procesora: Sempron (Socket 754); Typ gniazda procesora: Socket 754; Obsługa technologii Hyper-Threading: Nie; Częstotliwość taktowania procesora: 1800 MHz; Częstotliwość szyny FSB: 800 MHz; Pojemność pamięci cache: 128 kB; Dołączony wentylator: Nie; Jak odpiszą dam znać :) Edytowane 2 Stycznia 2006 przez Nuklear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell262 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 witam mam pytanie czy moge krecic proca ?? kolega mi mowil ze niemoge bo mam z[ciach!]y zasilacz codegen .. a i jak moge to o ile bez zmiany chlodzenia?? Zasilacz może być dobry do OC - jeśli ma stabilne napiecia (w co wątpie), sprawdź miernikiem napiecia czy są stabilne, jeśli nie masz miernika to pożycz miernik albo kup inny zasilacz tak jak podpowiadal Nuklear - modecoma lub coś lepszego bez zmiany chłodzena mozesz kręcić do ok 2,5Ghz na niskim napieciu 1,4-1,5V, jak masz dobra cyrkulacje powietrza w budzie nawet więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takesi Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam ! Mam zamiar zmienić niedługo procka + mobo i mam parę pytań do posiadaczy Semprona 64 3000+ : - Na jakiej platformie Sempron będzie najlepiej działać S754 & S939 - Jakie będzie najlepsze mobo do o/c ( oczywiście Agpx8 ) - Czym go chłodzić - Jak Sempron spisuje się w grach Czekam na odp. Pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Polecam CI semprona na s939 - ten socket pożyje jeszcze trochę :) Płytę (jeżeli chcesz prawdziwe AGP) to ASRock K8 939Dual-SATA2 ULI M1695, jak podkręcać na niej itd. masz w innym temacie na tym forum w tym samym dziale. Schłodzić go najlepiej (za przystępną cenę) AC Freezer 64 PRO Spisuję się tylko o 5 do max 10% gorzej niż Athlon 64 3000+, jednak gdy go podkręcisz to może byc porównywalny nawet do Athlona 64 3800+ Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 moj GB skonczyl sie na 335 - na 340 juz same restarty. co do sempow z nowych serii to moj jest z 41 tyg. i idzie na 7x325=2280MHz na 1.25V, na HTT 335 tez przechodzil superpi na tym napieciu, ale chyba zdarzaly sie jakies zwisy w css ;) chociaz mogla to byc wina ramu. pobawie sie nim jeszcze kiedys, moze uda sie ustawic 335 stable. update: no i udalo sie. chodzi stabilnie na 335 na ~1.32V, na 343 zrobil pi 16M w 15m17s :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam ! Mam zamiar zmienić niedługo procka + mobo i mam parę pytań do posiadaczy Semprona 64 3000+ : - Na jakiej platformie Sempron będzie najlepiej działać S754 & S939 - Jakie będzie najlepsze mobo do o/c ( oczywiście Agpx8 ) - Czym go chłodzić - Jak Sempron spisuje się w grach Czekam na odp. Pozdrawiam ! S754 DFI LP NF3 250GB (Gigabyte K8NS, MSI K8N-Neo) Freezerem64- w sumie wszystko da rade, bo jest chłodniejszy niż proce na Socket A, ja chłodziłem WR IV (mam zapinke S754/939 pod coolery Socket A) bardzo dobrze :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) S754 DFI LP NF3 250GB (Gigabyte K8NS, MSI K8N-Neo) Freezerem64- w sumie wszystko da rade, bo jest chłodniejszy niż proce na Socket A, ja chłodziłem WR IV (mam zapinke S754/939 pod coolery Socket A) bardzo dobrze :-) Jeszcze EPOX 8KDA3I rev 3.2 :wink: Edytowane 2 Stycznia 2006 przez Kosiarz_1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...