torque Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Napiecie zawsze sie wacha a to sa niewielkie odchyły. Jesli sprawdzałes to jakims programem to to ci nie daje 100% pewnosci, co innego miernikiem. A tak wogole ten zasilacz to nie jest za dobry zmien na cos lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 na asrocku to normalne nie ma sie co przejmowac tymi odczytami z cpu-z bo napiecie mierzone miernikiem jest stabilne jak skala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 jak mierzycie napiecie na cpu?? na mosfetach od zasilacza cpu(ja tak mierze)?? ktora nóżka mosfeta to napięcia na cpu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Te wszystkie wskazania napięć w aplikacjach nawet typu Everest to jakieś nieporozumienie. Jeszcze w biosie można cośczasami sensownego zobaczyć. Pokazywał mi Everest dziwne napięcia (np. 12V to było wg niego 11,4V) - aplikacja MSI CoreCenter jeszcze lepiej, bo 11,1V - myślę - trzeba zasiłkę zmieniać jak nic - ale wcześniej zmierzę miernikiem. Miernik nie najlepszy może (ruski) - ale do tej pory nigdy mnie nie oszukał. I co? 12V to było 12V bez paru setnych.... To samo z +3,3V i +5V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 @dzidzon ja mierze za cewka na mosfetach jest zawsze ciut wieksze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kunio2003 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Wentyle 5V odpadają bo na płycie mam wolne dwa miejsca po 12V No chyba że kontroler dorzucę http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...id=29&grupa=117 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 a po co ten kontroler nie lepiej wrzucic rezystorek za pare groszy prad na wiekszosci wiatraczkow masz podany i liczysz np. R=Uz-Ux/I gdzie: Uz-nominalne napiecie zasialania Ux-napiecie ktore chcesz uzyskac I-prad Przyjme za I=0.24 tyle bierze moj pentagram R=12-5/0.24~30ohm 1W i juz masz zrobione 5V na wentylku bez wydawania duzej kasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 lepiej żebyś na przyszłość zmienił ten zasilacz namodecoma mc-350W ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 czy można gdzieś kupić Semprona 939 plus np. płyta główna czy trzba całego kompa z tym procem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) apollo.pl teraz juz za 399zł Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Dudek89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam Parę dni temu kupiłem procesor Sempron na socket 939 3000+ (1800 Mhz). Niestety nigdzie nie mogę znaleź specyfikacji technicznej do tego modelu procesora. 1. Na jakim jądrze jest to procesor ?? ("Cpu z" wskazuje, że jest to jądro Palermo a "Everest", że Venice ) :mur: 2. Jaka jest maxymalna dopuszczalna temperatura pracy procesora ?? 3. Ile mocy pobiera procesor ?? Mam nadzieję, że nikt mnie nie opieprzy za to, że już takie pytanie padło albo taki temat się pojawił, ale szczerze mówiąc trudno przeszukać 50 stron postów :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam Parę dni temu kupiłem procesor Sempron na socket 939 3000+ (1800 Mhz). Niestety nigdzie nie mogę znaleź specyfikacji technicznej do tego modelu procesora. 1. Na jakim jądrze jest to procesor ?? ("Cpu z" wskazuje, że jest to jądro Palermo a "Everest", że Venice ) :mur: 2. Jaka jest maxymalna dopuszczalna temperatura pracy procesora ?? 3. Ile mocy pobiera procesor ?? Mam nadzieję, że nikt mnie nie opieprzy za to, że już takie pytanie padło albo taki temat się pojawił, ale szczerze mówiąc trudno przeszukać 50 stron postów :huh: 1. Palermo czyli obcięty Venice. 2. 69o C 3. 62W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 apropo wydzielanej mocy cieplej przez procki: czy jest gdzieś na necie taki kalkulator, który liczyłby ilość wydzielanego ciepła dla jądra Venice-256 po wprowadzeniu odpowiednich parametrow? (taktowanie i napięcie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) a ja mam takie pytanie czy ktos byl ostatnio na gieldzie w warszawie (ul.Batorego) i wie czy wystepuja tam semprony pod 939 w boxie i za jaka cene????pliz prosze o odpowiedz a no i oczywiscie czy oplaca sie go kupowac czy to bylby dobry zakup?? Edytowane 8 Stycznia 2006 przez Dżadżar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam. Mam pytanie odnośnie kości RAM. Czy na platformie 939 też występuje taki problem z kośćmi dwustonnymi i ich możliwościami podkręcania? Lepsze jednostronne czy dwustronne na 939 do kręcenia? Chodzi o prace w Dualu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Witam. Mam pytanie odnośnie kości RAM. Czy na platformie 939 też występuje taki problem z kośćmi dwustonnymi i ich możliwościami podkręcania? Lepsze jednostronne czy dwustronne na 939 do kręcenia? Chodzi o prace w Dualu jednostronne są tylko 256MB. Zawsze są lepsze do oc przy wiecej niż 2 modułach dwustronnych pojawia się problem 2T- mniejsza wydajnosć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzion Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 jednostronne są tylko 256MB. Zawsze są lepsze do oc przy wiecej niż 2 modułach dwustronnych pojawia się problem 2T- mniejsza wydajnosć co? :blink: :blink: :blink: 512 tez sa jednostronne, zreszta jak 1 GB miesci sie w jednej kosci dwustronnej to norma jest to , ze z jednej strony jest 512MB B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 ostatnio sa kingstony 512mb w kosciach jednostronnych. nie wiem jak sie kreca, bo nie mam czasu zabrac pary z firmy, zeby sie pobawic, ale sa i na nanyach i na samsungach tccc czy jak one tam maja i na czyms jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 co? :blink: :blink: :blink: 512 tez sa jednostronne, zreszta jak 1 GB miesci sie w jednej kosci dwustronnej to norma jest to , ze z jednej strony jest 512MB B) no tak- to oczywiste, ale dopiero od niedawna i narazie tylko nówki w sklepach bardzo popularne to one raczej szybko się nie staną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 apollo.pl teraz juz za 399zł i nie trzeba całego kompa kupowac można samego proca?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 w apollo.pl nie trzeba calego kompa kupowac mozna kupic samego proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek89 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Dokładnie jak kolega wyżej napisał, ja kupiłem tam procka i płyte 2tyg. temu...procek-362zł(399zł) płyta-228(223) tak więc dobrze ze nie czekałem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 Mam nadzieje że jak bede kupował za jakiś miesiąc to stanieją :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) oto efekty zostawienia otwartego okna w pokoju i wyjscia na 3 godziny na zajecia : napiecie 1.55V, niestety niestabilny w Spi, nawet na 1.65V, choc moze to ramy nie wyrabiaja (233 MHz 2.5-3-3-8 1T) validate : 2803 Mhz Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Liseq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1nce Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Witam, gdzie mozna kupic samego procka w Warszawie ? Widzialem go w warszawkiej gieldzie komputerowej, jednak ceny tam sa zbyt wysokie -400zl znacie jakies sklepy w warszawie z tym prockiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżadżar Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 ale ty mowisz o giwldzie przy batorego?tak? i tam byly po 400? musze jechac i kupic :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 oto efekty zostawienia otwartego okna w pokoju i wyjscia na 3 godziny na zajecia : napiecie 1.55V, niestety niestabilny w Spi, nawet na 1.65V, choc moze to ramy nie wyrabiaja (233 MHz 2.5-3-3-8 1T) validate : 2803 Mhz jak to proc to ujrzysz reset albo BSOD a jak to pamięci to będzie błąd- NOT CONVERGENT IN SQR5 itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Liseq - mój zachowuje sie prawie identycznie - 1,65v i przechodzi pi na 2,813Ghz, na 2,85Ghz stabilny w windzie sądze że jest to wina mobo :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja tak dla ciekawostki, komp wystawiony na parapet AiBench policzyl przy 3017Mhz, wyżej nie sprawdzalem, bo tak zimno bylo ze bylem w kurtce i rękawiczkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 nie oszczędzacie tych procków hehe :P pewnie jakby jakis inzynier AMD przeglądał te screeny z 1.8v to by się za głowę złapał :D. LukeXE - a jak z SPi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...