grzesiu Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Witam :> kolejny proc na testy dotarł do mnie do domu, 2700MHz @ SP2004, 2800MHz @ SPi :> screeny pozniej... :> (wszystko na napieciu 1.55v) Edytowane 3 Marca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Hej ! Mam pytanie: ASUS K8N4-E Deluxe + Sempron 3000 +512Mb PDP Patriot W tej konfiguracji na napieciu 1.4v mam 9*270 jak wiecej dam to sie wiesza ,wiec podnosze napiecie np do 1.45 i moge dalej krecic...ALE jest problem,gdy zwieksze napiecie to nawet gry mam to samo 9*270 to wyniki w 3d marku 2001 gwaltownie spadaja :( na 1.4v mam prawie 18 tys a jak dam 1.45 spada mi do 14 tys :(:( moglby ktos mi pomoc ? Dzieki ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 A ja z takim pytaniem: Mój semp pracuje podkręcony do 2400mhz Czy samo podkręcenie może skrócić jego żywotność czy raczej jest to kwestia temp? U mnie temp idle to ok 36*, a w stresie powiedzmu 41-43* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 zycie proca skraca : -zalaczanie/wylaczenie -zmiana temperatur -podkrecanie -zbyt wysoka temperatura -zbyt wysokie napiecie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Hej ! Mam pytanie: ASUS K8N4-E Deluxe + Sempron 3000 +512Mb PDP Patriot W tej konfiguracji na napieciu 1.4v mam 9*270 jak wiecej dam to sie wiesza ,wiec podnosze napiecie np do 1.45 i moge dalej krecic...ALE jest problem,gdy zwieksze napiecie to nawet gry mam to samo 9*270 to wyniki w 3d marku 2001 gwaltownie spadaja :( na 1.4v mam prawie 18 tys a jak dam 1.45 spada mi do 14 tys :(:( moglby ktos mi pomoc ? Dzieki ... A od kiedy to sie gra w 3d marki?? :mur: Policz sobie spi i daj jeszcze stress prime <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 @Grzechu Troche przesadzasz z tymi markami,moze nie sa bardzo dokladne ale 2001 pokazuje ogolna wydajnosc komputera i skoro po zmianie napiecia marki mi pokazuja o 4 tys punktow mniej tzn ze jednak cos nie tak jest... Dalej prosze o pomoc w tej sprawie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 (edytowane) Witam. Kolejny weekend - kolejny procek. Tym razem ofiarą padł sempron 2800+ z tego roku. Oto wyniki wstępnego o/c. :mrgreen: :mrgreen: edit: może jest ktoś chętny na ten procek? jest używany całe 12 godzin :D więc nówka. BOX. Edytowane 4 Marca 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 0,32V?? czy sie przewidziałem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 ehh...znów musze się powtarzać :[ na screenie jest program USDM czyli programik dołaczany do płyty, on pokazuje prawdziwy VCORE, bo cpu-z nie odczytuje poprawnie z mojej płyty (niektore epoxy tak maja). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 no chętnie się wymienie za mojego 2600+ :D :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 0,32V?? czy sie przewidziałem? 1,568v :D :D :D Przewidziales sie :) (tak ma Epox ze w cpuz pokazuje informacje z kosmosu :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Czy nikt nie jest w stanie mi juz pomoc ?? Moje pytanie pare postow wyzej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 Czy nikt nie jest w stanie mi juz pomoc ?? Moje pytanie pare postow wyzej :P Z tego co widze to proc obsługuje cool&quiet .... a bywały takie przypadki jak twój. Czyli w przypadku przegrzania procek moze automatycznie obnizac taktowanie. Zapewnij mu pożądne chłodzenie ... chociażby do tego marka otwórz okno .. poczekaj az temperatura w pokoju spadnie, kręć i testuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 a ja sorry za posty na labie-nie wiedziałem zę to ty :wink: Witam. Kolejny weekend - kolejny procek. Tym razem ofiarą padł sempron 2800+ z tego roku. Oto wyniki wstępnego o/c. :mrgreen: :mrgreen: edit: może jest ktoś chętny na ten procek? jest używany całe 12 godzin :D więc nówka. BOX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2006 a ja sorry za posty na labie-nie wiedziałem zę to ty :wink: dobra looz...a proc zostaje u mnie jezeli go nikt nie kupi :D teraz sobie bede co tydzien zmieniał na innego 2800+ :lol2: ahh tak nie ma to jak mieć dojście do magazynu pełnego procków. A co do laba, imho te forum jest zalosne a ludzie piszacy w dziale sprzedam nabijaja sobie posty, jak nie chca kupic za 350 to nie i nara a nie pisza bzdurne posty...(zreszta czy ktos powiedzial ze nie moge opuścic ceny..) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guru Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 @miazga nie sadze ze to CnQ poniewaz go wylaczylem,temperatura tez niska jest,nie przekracza 40*,pozatym dlaczego ma sie przegrzewac juz na 1.45v ?? Sadze ze to co innego,ale nie wiem co :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramdrive Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 (edytowane) Kiedys czytałem w necie, ze sempron 64, może być chłodzony pasywnie, postanowiłem sprawdzić.. i jest minimalna różnica temperatury, czy mogę tak cały czas pracować ? oczywiscie procesor nie jest podkręcony... Włączałem program super pi i wybrałem test na 32 Mb, temperatura podskoczyła z 24 stopni, na 38, co o tym sadzicie? Edytowane 5 Marca 2006 przez ramdrive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 O ile czujnik nie kłamie to jest OK i możesz tak działać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejot Opublikowano 5 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2006 Kiedys czytałem w necie, ze sempron 64, może być chłodzony pasywnie, postanowiłem sprawdzić.. i jest minimalna różnica temperatury, czy mogę tak cały czas pracować ? oczywiscie procesor nie jest podkręcony... Włączałem program super pi i wybrałem test na 32 Mb, temperatura podskoczyła z 24 stopni, na 38, co o tym sadzicie?heh spokojnie ;) ja jechałem przez cały czas na sempie @ 2250MHz chłodzonym passywnie...czasami wentyl się załaczał na 700-800obr jak temp. dochodziła do 35*C ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aus88 Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 to ja się martwiłem ze mi w stresie podskakiwala do max 40 w pime a do 36 w grach :D po podkreceniu... ale i tam trzeba wentyla kupic.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Pasywnie spokojnie się da. Nie sądziłem tylko, że wystarczy do tego zwykłe chłodzenie box O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Chłodzenia BOX ma jakiś regulator obrotów? głośne to to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Jaki papier polecacie do przeszlifowania radiatora? Chodzi o to jakim po kolei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Chłodzenia BOX ma jakiś regulator obrotów? głośne to to?suszara :P ale jak na płycie dam na 60% obrotów to było znośne. ale i tak tego nie używam ;) mam AC prawie każda płyta ma regulacje obrotów EDIT: mam pytanko co do sempów mobilnych:) które sa w technologii 90nm a które 130nm? google roznie mowi:| Wygląda na to ze końcowka LA to 130nm a LB 90nm. Ale znalazłem tez info ze i jeden i drugi to 90nm. Obydwa to wersje 25W :) wogole jakiego OC się potym spodziewać? tzn cos ala zwykły czy moge liczyc na cos miłego :) Edytowane 7 Marca 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Jaki papier polecacie do przeszlifowania radiatora? Chodzi o to jakim po kolei. Możesz zacząć od wodnego 1500 ale ja bym polecał od razu 2000, wszystko na mokro, a na koniec polerka pastą do polerowania karoserii samochodowej (lekkoscierna) albo pasta do zębów i szmatka, potem zwilżona wodą szmatka a na sam koniec nasaczona spirytusem Nie szlifuj zbyt długo bo możesz doprowadzić do tego że zrobisz sobie nową nierówną powierzchnie, bedzie niby lustro a tak na prawdę bedziesz miał falę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efyr Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 A pasta do zębów to z mikrogranulkami dle lepszego efektu :-P :lol2: Wtedy bym miał dopiero kaniony na radiatorze :lol: Dzięki grudzio za odpowiedź, to teraz musze upolować papier 2000 i do dzieła, do pasty polerskiej niestety raczej nie uda mi sie dostać :-| Wieć pokominuje pastą do zębów, tak jak mówisz. Pasta jakaś najzwyklesza, beż żadnych dodatków? Na szlifowaniu tak dokładnym się nie znam, wiec powiedzcie mi jeszcze jakimi ruchami najlepiej, w lini czy w kółko? Tylko nie piszcie, że posuwisto-zwrotnymi :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Co do pasty polerskiej to poszukaj na stacjach benzynowych, są tam specyfiki do usuwania rys i zmatowień co jest poprostu odmianą pasty do polerowania powierzchni lakierowych. Ja kupilem w tubce firmy AutoMax. Polerowanie ruchami kolistymi (ósemkowymi) :) delikatnie i równo. Poszukaj topików o szlifowaniu radiatorów bo były. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) wogole jakiego OC się potym spodziewać? tzn cos ala zwykły czy moge liczyc na cos miłego :)Imho "mobilne" z zablokowanym mnoznikiem to są wszystkie sempy. ;) Zwłaszcza poatrząc na pobór mocy takiego zwykłego sempa 2800+ przy dajmy na to Vcore 1V (to ok. 30W) .. bo przy takim normalnie pracuje. A co tu od podkrecania chcieć wiecej .. proce latają po oc 100% i jest git. Tak na marginesie dodam, że taki moj semp po podkreceniu do 2900 według kalkulatora mocy pobiera 166W :o Edytowane 7 Marca 2006 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) czyli w sumie oprocz tego ze ma odblokowany mnoznik(dół?) to brak plusów:/ z tego co czytalem nie ma nawet 64bit...eee to sie nie bawie w to. Edytowane 7 Marca 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudzio Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 A pasta do zębów to z mikrogranulkami dle lepszego efektu :-P :lol2: Wtedy bym miał dopiero kaniony na radiatorze :lol: Dzięki grudzio za odpowiedź, to teraz musze upolować papier 2000 i do dzieła, do pasty polerskiej niestety raczej nie uda mi sie dostać :-| Wieć pokominuje pastą do zębów, tak jak mówisz. Pasta jakaś najzwyklesza, beż żadnych dodatków? Na szlifowaniu tak dokładnym się nie znam, wiec powiedzcie mi jeszcze jakimi ruchami najlepiej, w lini czy w kółko? Tylko nie piszcie, że posuwisto-zwrotnymi :razz: Z tym papierem 2000 to troche przesadzilem, moze byc 1500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...