Skocz do zawartości
romek

AMD Sempron 64 - Kompendium

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm... nic specjalnego jak na sempa E6 :wink: Jakby bylo 2600MHz choć... :P

http://xthost.info/cichas/spi/LV.png <-- wersja beta, jeszcze z 30-40MHz na tym v do zrobienia :P

Edit:

Ładnie mam obroty na procku ziomy w smartguardianie?? :D

Czujnik wariuje jak się zalman kreci ponizej 900RPM :D

Edytowane przez hary86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... nic specjalnego jak na sempa E6 :wink: Jakby bylo 2600MHz choć... :P

http://xthost.info/cichas/spi/LV.png <-- wersja beta, jeszcze z 30-40MHz na tym v do zrobienia :P

oo ty :P Zmuszasz mnie własnie do reboota, zaraz sprawdze ile u mnie leci na 1.2v :>

edit: eee mobo mi zawyza do 1.23v, nie powalcze :P

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość mariush190

mój na 1,2V robi 2100mhz, wiecej nie da rady, lipny mi sie trafił, tera zdiełem IHsa, moze bedzie lepiej.

Proc nie ma napisów pod IHSem wiec batch to numer ihsa czy proca??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym Abit ciutke zawyża, ale to tak 5-10* max

No wiec mam juz Freezera 64 Pro. Faktycznie cos musi być nie tak z płytą, bo z Freezerem temp. spadła w stresie moze o 5 stopni. Tak jak wczesniej dobijała do 55-56, tak teraz maksymalnie dobija do 50 stopni. Za to ciekawa sprawa, bo po podkreceniu mojego Sempa S939 3000+ do poziomu 2160 (9*240) temperatura w zasadzie istotnie nie wzrasta.

Poszperałem troche na forum Abita i faktycznie ludzie narzekają, ze odczyty temp. są z kosmosu, nawet na najnowszym BIOS, ktory niby miał te sprawy załatwić raz, a dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem czy taka rewelacja ;) Mój robi 2520MHz @ 1.408v i to z baardzo krzywym IHSem więc myślę ze proc sztuka dobra, ale nie super-extra :P

Eee ja nigdzie nie pisalem, ze to jakas rewelacja czy cos - moze i procek nie jest jeden na milion, ale napewno jest jednym z "ciekawszych" :wink:

PBA, zdejmuj czape ;d

Edytowane przez MaSell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eee ja nigdzie nie pisalem, ze to jakas rewelacja czy cos - moze i procek nie jest jeden na milion, ale napewno jest jednym z "ciekawszych" :wink:

PBA, zdejmuj czape ;d

Kurcze no moj niby podbonie sie kreci, tzn. przy 1.4V robi 2560Mhz ... ale jak narazie nie udalo mi sie uzyskac stabilnie wiecej niz 2900Mhz przy 1.80-1.85V. (czapy nie mam)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas przymierzam się do wymiany S 2500+ na coś lepszego i teraz bardzo intesywnie myślę czy czasem nie wziąć tego 3000+, jak jest to Palermo to chyba opłaca się go brać? :)

Edytowane przez Maks!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały czas przymierzam się do wymiany S 2500+ na coś lepszego i teraz bardzo intesywnie myślę czy czasem nie wziąć tego 3000+, jak jest to Palermo to chyba opłaca się go brać? :)

Przy Twojej płycie warto, bo procek ma wysoki mnoznik i nie bedziesz musiał się bawić ClockGenem jak bedziesz chciał wyzej pokręcić. Tyle ze na jakąś rewelacje bym nie liczył, pierwsze serie E6 były słabe (zresztą ogolnie E6 jest słabe :P )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marudzisz grzesiu, ja mam LBBWE 0530GPMW i jest zajebiaszczy :D

Ty to tam cicho siedz :P Szczęscie miałes ;] Teraz mozna łatwiej trafić dobrego procka (chodzi mi o sztuki z 06). Miałem wczesniej LBBWE 0538 i robił...2600 @ 1.55v :lol: A teraz...->sig ;] Chociaz to i tak nie to samo co E3 venice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Miał ktoś z Sempem takie jazdy że na szynie 250 Temperatura była średnio 1-2 stopnie niższa niż na HTT 300

Tzn przy taktowaniu 2000MHz temp w stresie wynosi 42* natomiast przy 2400MHz waha się od 39,5-40*

Czy to może jakiś kolejny bonus na płycie ASUS K8N-E?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dostałem ciekawy filmik, który pokazuje ściąganie IHS z semprona.

Pewnie część z Was to zna ale i tak podziele się z Wami :)

http://video.google.com/videoplay?docid=-3...sempron&pl=true

sam tego nie robiłem i nie mam zamiaru robić, ale jeśli ktoś ma ochote to prosze bardzo. B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś dostałem ciekawy filmik, który pokazuje ściąganie IHS z semprona.

Pewnie część z Was to zna ale i tak podziele się z Wami :)

http://video.google.com/videoplay?docid=-3...sempron&pl=true

sam tego nie robiłem i nie mam zamiaru robić, ale jeśli ktoś ma ochote to prosze bardzo. B)

link do tego filmiku jest w temacie o ściąganiu HiSa

dużo osób to robi i nie jest to żadną nowością..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi