Skocz do zawartości
romek

AMD Sempron 64 - Kompendium

Rekomendowane odpowiedzi

o tego to nie słyszalem...a niby dlaczego? przeciez szyna pamiec proc ma zawsze takie same napiecie...hmmm skad te info?

Czytałem gdzies na forum, moze na extremalnym czy w topicu o A64, nie pamiętam, wiem ze był podany link chyba do xtremesystems i tam ludzie gadali o tym;]

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli ustawi się 1.2v i przypuścmy 3.3v na pamięciach, to podobno moze pasc kontroler pamięci w procku :P Ja zawsze jak ustawiam 1.2v daje 2.5v dla pamięci i nic się nie dzieje ;]

jakoś nie czaje, co ma jedno napięcie do drugiego?? :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pageup

Oczywiście chodziło mi o taktowanie :)

Co do napięć przez ok. miecha miałem proca ustawionego z podpisu na vdimm-ie 3.2V i nic się nie działo. Teraz obniżyłem bo i po co grzać ten ram ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś nie czaje, co ma jedno napięcie do drugiego?? :blink:

To ze kontroler pamięci jest w cpu?

@Pageup

Oczywiście chodziło mi o taktowanie :)

Co do napięć przez ok. miecha miałem proca ustawionego z podpisu na vdimm-ie 3.2V i nic się nie działo. Teraz obniżyłem bo i po co grzać ten ram ;)

Wspominałem ze podobno :P A ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem ze czytałem topic o tym na jakimś zagranicznym forum ;]

Edytowane przez grzesiu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ze kontroler pamięci jest w cpu?

Wspominałem ze podobno :P A ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem ze czytałem topic o tym na jakimś zagranicznym forum ;]

Wg. mnie to ściema :wink: ja miałem 1,225 i 3,3 i nic sie nie działo :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie nie było łatwo, wiec uszkodziłem procka ;/

hehe ale jestem upierdliwy :mrgreen:

widze ze zamiast pojsc na gware z prockiem postanowiles go wystawic na allegro :legal:

Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na aukcji nic nie ma o tym ze proc uszkodzony w skutek zdejmowania IHSa....;>

wystarczy dobrze popatrzec na fotke aby zobaczyc ryske na lanamicie cpu powstala wlasnie w czsie sciagania ihs'a ;]

hehe to wlasnie dzieki niej jakos mi sie skojarzylo z tym prockiem ;)

skad wiecie że to on icon_biggrin3.gif

popatrz na siga, pisze o sprzedazy GB i wlasnie na innej aukcji sprzedaje ja ;]

Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczy dobrze popatrzec na fotke aby zobaczyc ryske na lanamicie cpu powstala wlasnie w czsie sciagania ihs'a ;]

hehe to wlasnie dzieki niej jakos mi sie skojarzylo z tym prockiem ;)

popatrz na siga, pisze o sprzedazy GB i wlasnie na innej aukcji sprzedaje ja ;]

a ty wiesz że ja rano trafiłem na tego procka (tak spontanicznie przeglądałem sobie allegro)

i coś nie tego ten ihs mi się wydawał...

ale ja też kiedyś sprzedałem ukruszonego niesprawnego antka 1700+ za 42zł ;) (ukruszenia zaszpachlowałem srebrnym titanem nie do zdarcia :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jestem lepszy, ja sprzedalem bartka 2,5+ za 53zł. Mial w 2 miejscach ukruszony rdzen i przez srodek lekka ryske a dokladnie pekniecie ktore sam zrobilem chcac sprawdzic jego wytrzymalosc ;)

ja nic nie szpachlowalem, wystarczylo zrobic odpowiednie foty aby nie bylo widac skazy

koniec OT ;]

Edytowane przez SABUR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe jestem lepszy, ja sprzedalem bartka 2,5+ za 53zł. Mial w 2 miejscach ukruszony rdzen i przez srodek lekka ryske a dokladnie pekniecie ktore sam zrobilem chcac sprawdzic jego wytrzymalosc ;)

ja nic nie szpachlowalem, wystarczylo zrobic odpowiednie foty aby nie bylo widac skazy

super, bede wiedzial kogo sie wystrzegac na allegro.

btw. fajna ma shiner "STRONE O MIE" :lol:

Edytowane przez tomos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde mam Semprona 3000+ który nie chce stabilnie działać na HT 300 @ 1.55c, wcześniej mając 2500+ płyta bez problemu startowała na HT 319. Czyżby proc się kończył?

Jeszcze raz pisze tego posta, bo teraz zauważyłem ze to 3000+ który ma jesli sie dobrze orientuje mnożnik 9x.

I daltego przy nizszym htt proc ci sie konczy. To i tak bardzo dobry wynik jak na 1.55V 2700Mhz.

Ale postaraj sie jeszcze dobrze chłodzic okolice procesora. K8ns lubi jak jest jej zimno, a wtedy mozna cuda wyczyniac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to, że procesor przy 2700Mhz@1.55V nie jest stabilny :/ maks stable jest przy 2600Mhz@1.55V

Z początku nie chciał nawet na te 2600Mhz działać, jednak zamiast F17 wgrałem F19 i narazie chodzi bez zarzutów :)

Daje coś zdjęcie IHSa? jest szansa, że sprzęcik ruszy na 2700Mhz? :)

Edytowane przez Maks!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zrobiłem finalną wersje mojego sempa na niskim napięciu: CLICK

I kupiłem dziś nową mobo, DFI Infinity nF4X zawitało w domciu, ale jeszcze jej nie włożyłem bo musze skądś lutałke wytrzasnąć i rail-moda trzasnąć :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi