pipanol-pl Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 czy na napieciu 1,25 mozna pracowac caly czas jesli proc jest stabilny ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 2 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2006 yyy a dlaczego by nie? nizsze napiecie, nizsza temperatura-proc dłuzej zyje, zuzywa mniej prądu, mozemy zwolnic wiatraki wiec jest ciszej. nie widze minusów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 niższa wydajność :) sam preferuję to rozwiązanie zwłaszcza, że do p2p internetu czy muzy więcej nie trzeba ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 co ma napiecie do wydajnosci? no chyba ze chodzi Ci o to ze mniej mhz mozna osiagnac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 jeżeli ustawi się 1.2v i przypuścmy 3.3v na pamięciach, to podobno moze pasc kontroler pamięci w procku :P Ja zawsze jak ustawiam 1.2v daje 2.5v dla pamięci i nic się nie dzieje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 o tego to nie słyszalem...a niby dlaczego? przeciez szyna pamiec proc ma zawsze takie same napiecie...hmmm skad te info? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) o tego to nie słyszalem...a niby dlaczego? przeciez szyna pamiec proc ma zawsze takie same napiecie...hmmm skad te info? Czytałem gdzies na forum, moze na extremalnym czy w topicu o A64, nie pamiętam, wiem ze był podany link chyba do xtremesystems i tam ludzie gadali o tym;] Edytowane 3 Maja 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 jeżeli ustawi się 1.2v i przypuścmy 3.3v na pamięciach, to podobno moze pasc kontroler pamięci w procku :P Ja zawsze jak ustawiam 1.2v daje 2.5v dla pamięci i nic się nie dzieje ;] jakoś nie czaje, co ma jedno napięcie do drugiego?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 @Pageup Oczywiście chodziło mi o taktowanie :) Co do napięć przez ok. miecha miałem proca ustawionego z podpisu na vdimm-ie 3.2V i nic się nie działo. Teraz obniżyłem bo i po co grzać ten ram ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) jakoś nie czaje, co ma jedno napięcie do drugiego?? :blink:To ze kontroler pamięci jest w cpu? @Pageup Oczywiście chodziło mi o taktowanie :) Co do napięć przez ok. miecha miałem proca ustawionego z podpisu na vdimm-ie 3.2V i nic się nie działo. Teraz obniżyłem bo i po co grzać ten ram ;) Wspominałem ze podobno :P A ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem ze czytałem topic o tym na jakimś zagranicznym forum ;] Edytowane 3 Maja 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 To ze kontroler pamięci jest w cpu? Wspominałem ze podobno :P A ile w tym prawdy to nie wiem. Wiem ze czytałem topic o tym na jakimś zagranicznym forum ;] Wg. mnie to ściema :wink: ja miałem 1,225 i 3,3 i nic sie nie działo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 tez mi sie tak wydaje.. moj procek chodzi od paru miesiecy na 1.25V, pamieci coprawda nie az na tak wysokim napieciu ale 2.75V i zadnych problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 oki zmniejszylem na 1,25 i temp jaka mam i idle to 19-20*C ?? czy to dobrze ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Hmmm... a ile masz w pokoju? mi sie wydaje ze odczyt bledny, chyba ze masz bardzo zimno :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 (edytowane) no w pokoju mam srednio nie zamarzam :) przypominam tylko ze mam wc :)) i zdjetego ihsa i specjalnie po to kupilem power-x Edytowane 3 Maja 2006 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 3 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2006 Tzn. jak masz 19-20 w idle to w pokoju nawet na zajedwabistym kibelku musialbys miec 17-18st albo mniej, czyli mróz prawie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) u mnie nie było łatwo, wiec uszkodziłem procka ;/ hehe ale jestem upierdliwy :mrgreen: widze ze zamiast pojsc na gware z prockiem postanowiles go wystawic na allegro :legal: Edytowane 4 Maja 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 hehe ale jestem upierdliwy :mrgreen: widze ze zamiast pojsc na gware z prockiem postanowiles go wystawic na allegro :legal: a na aukcji nic nie ma o tym ze proc uszkodzony w skutek zdejmowania IHSa....;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 skad wiecie że to on :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) a na aukcji nic nie ma o tym ze proc uszkodzony w skutek zdejmowania IHSa....;> wystarczy dobrze popatrzec na fotke aby zobaczyc ryske na lanamicie cpu powstala wlasnie w czsie sciagania ihs'a ;] hehe to wlasnie dzieki niej jakos mi sie skojarzylo z tym prockiem ;) skad wiecie że to on icon_biggrin3.gif popatrz na siga, pisze o sprzedazy GB i wlasnie na innej aukcji sprzedaje ja ;] Edytowane 4 Maja 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 wystarczy dobrze popatrzec na fotke aby zobaczyc ryske na lanamicie cpu powstala wlasnie w czsie sciagania ihs'a ;] hehe to wlasnie dzieki niej jakos mi sie skojarzylo z tym prockiem ;) popatrz na siga, pisze o sprzedazy GB i wlasnie na innej aukcji sprzedaje ja ;] a ty wiesz że ja rano trafiłem na tego procka (tak spontanicznie przeglądałem sobie allegro) i coś nie tego ten ihs mi się wydawał... ale ja też kiedyś sprzedałem ukruszonego niesprawnego antka 1700+ za 42zł ;) (ukruszenia zaszpachlowałem srebrnym titanem nie do zdarcia :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 (edytowane) hehe jestem lepszy, ja sprzedalem bartka 2,5+ za 53zł. Mial w 2 miejscach ukruszony rdzen i przez srodek lekka ryske a dokladnie pekniecie ktore sam zrobilem chcac sprawdzic jego wytrzymalosc ;) ja nic nie szpachlowalem, wystarczylo zrobic odpowiednie foty aby nie bylo widac skazy koniec OT ;] Edytowane 4 Maja 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 4 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2006 Wstydzili byście sie ... jak [ciach!]iarze chwalą sie kto zrobił wieksze głupstwo. To wy sie chwalicie, który z was jest bardziej nieuczciwy. Wstyd!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Kurde mam Semprona 3000+ który nie chce stabilnie działać na HT 300 @ 1.55c, wcześniej mając 2500+ płyta bez problemu startowała na HT 319. Czyżby proc się kończył? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 potraktuj go jeszcze voltami albo szukaj jego max na 1,55v. Mozliwe ze nie chce robic 2,7Ghz przy 1,55.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) hehe jestem lepszy, ja sprzedalem bartka 2,5+ za 53zł. Mial w 2 miejscach ukruszony rdzen i przez srodek lekka ryske a dokladnie pekniecie ktore sam zrobilem chcac sprawdzic jego wytrzymalosc ;) ja nic nie szpachlowalem, wystarczylo zrobic odpowiednie foty aby nie bylo widac skazy super, bede wiedzial kogo sie wystrzegac na allegro. btw. fajna ma shiner "STRONE O MIE" :lol: Edytowane 5 Maja 2006 przez tomos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Kurde mam Semprona 3000+ który nie chce stabilnie działać na HT 300 @ 1.55c, wcześniej mając 2500+ płyta bez problemu startowała na HT 319. Czyżby proc się kończył?Jeszcze raz pisze tego posta, bo teraz zauważyłem ze to 3000+ który ma jesli sie dobrze orientuje mnożnik 9x. I daltego przy nizszym htt proc ci sie konczy. To i tak bardzo dobry wynik jak na 1.55V 2700Mhz. Ale postaraj sie jeszcze dobrze chłodzic okolice procesora. K8ns lubi jak jest jej zimno, a wtedy mozna cuda wyczyniac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) Chodzi o to, że procesor przy 2700Mhz@1.55V nie jest stabilny :/ maks stable jest przy 2600Mhz@1.55V Z początku nie chciał nawet na te 2600Mhz działać, jednak zamiast F17 wgrałem F19 i narazie chodzi bez zarzutów :) Daje coś zdjęcie IHSa? jest szansa, że sprzęcik ruszy na 2700Mhz? :) Edytowane 5 Maja 2006 przez Maks! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 No to zrobiłem finalną wersje mojego sempa na niskim napięciu: CLICK I kupiłem dziś nową mobo, DFI Infinity nF4X zawitało w domciu, ale jeszcze jej nie włożyłem bo musze skądś lutałke wytrzasnąć i rail-moda trzasnąć :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 u mnie na wc cpu oc vs nonoc roznica jest ok 3* ;) wiec nie chce mi sie narazie bawic w dc ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...