Linoge Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Na am2 jest DC. Różnica w wydajnosci... syntetyki na korzysc 754, a am2 ma pare klateczek w grach więcej... :lol: I ktos słusznie zauważył... stare sempy z nową podstawką, gdyby w 0.65 robili... to by sie można było zainteresowac... wieksze OC na mniejszym napięciu :) a takto... :lol: PS. Jeszcze nie zapomnijmy, ze semp 3k na am2 ma 1.6GHz, a na 754 ma 1.8GHz, a wg mnie za róznice w fps w grach są odpowiedzialne szybsze ramki... bo dual to jak wiadomo tylko w syntetykach duzo daje :) mniejsze rozmiary tranzystorkow=mniejsze dopuszczalne max napiecie :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Ale przyrost OC może nie być proporcjonalny do napięcia, na A-XP dawałeś 2,1V a i tak na normalnym WC to powyżej 2,7GHZ z mobilkami nie pojechałeś, teraz dajesz 1,6V i masz 100% stable 2,8GHz na AC (przykładowo, bo są gorsze i lepsze sztuki)... Edytowane 24 Maja 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 żeby nie było że rzucam słowa na wiatr: oto co udało mi się na moim sempronie osiągnąć przy temp niewiele ponad 30*C (dostał jeszcze 14 godzin grzania) a oto jak "wygrzewałem": Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 heh moj tyle zrobi na 1.75V :P nie masz ochoty wsadzic go na infinity ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 heh moj tyle zrobi na 1.75V :P nie masz ochoty wsadzic go na infinity ?? przeca w piątek do ciebie jade :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Co myślicie o moim pomyśle : ustawić pamięci 133 mhz (266 mhz) na 100 mhz (200 mhz) i walnąć 250 FSB bez zmiany napięcia (wiadomo - zasilacz jakiś noname (Macron), więc bez zmiany napięcia) Czy Sempronik ze słabym zasilaczem wytrzyma coś takiego ?.Nie będę musiał używać zworki CMOS ? :) Edytowane 24 Maja 2006 przez miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Co myślicie o moim pomyśle : ustawić pamięci 133 mhz (266 mhz) na 100 mhz (200 mhz) i walnąć 250 FSB bez zmiany napięcia (wiadomo - zasilacz jakiś noname (Macron), więc bez zmiany napięcia) Czy Sempronik ze słabym zasilaczem wytrzyma coś takiego ?.Nie będę musiał używać zworki CMOS ? :) A czy my wyglądamy na wróżki spróbuj i sie przekonasz!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Co myślicie o moim pomyśle : ustawić pamięci 133 mhz (266 mhz) na 100 mhz (200 mhz) i walnąć 250 FSB bez zmiany napięcia (wiadomo - zasilacz jakiś noname (Macron), więc bez zmiany napięcia) Czy Sempronik ze słabym zasilaczem wytrzyma coś takiego ?.Nie będę musiał używać zworki CMOS ? :)HTT:250MHz na 1,4V to on na 99% z palcem w [gluteus maximus] zrobi, zasilacz jeśli ciągnie 1600MHZ@1,4V to i 2000MHz@1,4V powinien sobie poradzić bo to duża różnica w poboze prądu nie jest, ale zasilacz i tak raczej wymień czymprędzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 (edytowane) Co myślicie o moim pomyśle : ustawić pamięci 133 mhz (266 mhz) na 100 mhz (200 mhz) i walnąć 250 FSB bez zmiany napięcia (wiadomo - zasilacz jakiś noname (Macron), więc bez zmiany napięcia) Czy Sempronik ze słabym zasilaczem wytrzyma coś takiego ?.Nie będę musiał używać zworki CMOS ? :)Proc tak ale zasilacz... :oops: :unsure: :rolleyes: :mur: :blink: :lol: :cry: :angry: :? <_< EDIT: Są w cennikach sempy na AM2 :) ceny przystepne choc wyzsze od starszych http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=4666 Edytowane 25 Maja 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Proc tak ale zasilacz... :oops: :unsure: :rolleyes: :mur: :blink: :lol: :cry: :angry: :? <_< EDIT: Są w cennikach sempy na AM2 :) ceny przystepne choc wyzsze od starszych http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=4666 czekamy na pierwszych użytkowników (ja narazie sie nie przesiadam) Zakładamy nowy temat czy lecimy w tym z Spermonami AM2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 myśle ze mozemy zostac tutaj bo archtiektura i jak sądze zasacy OC wiele się nie różnią... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 a mnie sie wydaje ze raczej nowy bedzie potrzebny ten topic ma juz 100 stron a rozwijanie go w ponad 200 raczej nie ma sensu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Jestem za tym, aby powstał nowy topik, ale w którym do jednego worka poszłyby Athlony jednordzeniowe i Semprony AM2, a osobno jedynie Athlony X2 AM2. Edytowane 25 Maja 2006 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Jestem za tym, aby powstał nowy topik, ale w którym do jednego worka poszłyby Athlony jednordzeniowe i Semprony AM2, a osobno jedynie Athlony X2 AM2. Można tak zrobić więc WDK zakładaj topicki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 myśle ze mozemy zostac tutaj bo archtiektura i jak sądze zasacy OC wiele się nie różnią...Też tak myśle, no ale jak tam se chcecie, ja tam sensu w nowym topiku nie widze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Też tak myśle, no ale jak tam se chcecie, ja tam sensu w nowym topiku nie widze...dokładnie - sempron 64 to sempron 64 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 HTT:250MHz na 1,4V to on na 99% z palcem w [gluteus maximus] zrobi, zasilacz jeśli ciągnie 1600MHZ@1,4V to i 2000MHz@1,4V powinien sobie poradzić bo to duża różnica w poboze prądu nie jest, ale zasilacz i tak raczej wymień czymprędzej. Ten zasilacz trzyma mojego Sempa 2600+ właśnie tak : VcoreA: 1,420V +3,3V : 3,280V +12V : 11,980V Tak właśnie trzyma na FSB 202. Można dać FSB 250 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Ten zasilacz trzyma mojego Sempa 2600+ właśnie tak : VcoreA: 1,420V +3,3V : 3,280V +12V : 11,980V Tak właśnie trzyma na FSB 202. Można dać FSB 250 ? czym mierzyłes? tylko nie mów ze jakims super extra programem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 sorx za OT, sporo osob sie pyta o selekty, to daje link do ogłoszenia... ;] http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=...=0#entry2153005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 czym mierzyłes? tylko nie mów ze jakims super extra programem... No wiem, że powinno się mierzyć miernikiem, ale tak na szybko, ale (no cóż) mniej dokładnie. Owszem - programem, ale nie super extra programem ... A dokładniej Easy Tune 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Znalazł sie kolejny... Masz słaby zasilacz nie podkręcaj i nie zaśmiecaj tematu czy można, czy sie spali i czy napięcia są dobre mierzone programem. Kilka stron wcześniej też był taki. 250 możesz dać ale czy zasilacz wytrzyma to loteria. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) No wiem, że powinno się mierzyć miernikiem, ale tak na szybko, ale (no cóż) mniej dokładnie. Owszem - programem, ale nie super extra programem ... A dokładniej Easy Tune 5.programy to se mozesz wsadzić wiesz w co..miernik w łape albo nawet nie pisz jakie masz napięcia bo po co... Edytowane 27 Maja 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 Jestem ciekaw ilu z was w chwili zaczynania zabawy w OC mierzyło napięcia multimetrem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 (edytowane) przyznam sie ze napewno nie ja :P ale pierwsze co robilem to sprawdzalem czy zasilacz wylacza sie przy zwarciach :D kawalek spinacza w molexa ;) pozatym do kompa typu 566 riva tnt nie trzeba mega zasilacza ;] Edytowane 27 Maja 2006 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2006 http://img208.imageshack.us/img208/3032/255g2yh.jpg Taki tam spermon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) http://img208.imageshack.us/img208/3032/255g2yh.jpg Taki tam spermon... Ładnie podciągnij go więcej chyba że nie masz wentyla do ninji :), a ramki co to za kupa przy takim taktowaniu i 2T?? Na wynik w super pi nie patrzcie bo memorki były zluzowane na maxa http://img136.imageshack.us/my.php?image=s...perpi16m0gh.jpg proc który kupiłem od Victora max robi 2830Mhz przy 1.7V ale z nim już się pożegnałem. Dzisiaj dotarł do mnie nowy sempik 2600+ 9tydzień 06r i powiem jak narazie procek mnie zaskakuje Takie o to mhz, wynik w super pi nie robiony na najlepszy czas tylko narazie stabilność. http://img154.imageshack.us/my.php?image=sempboss124yh.jpg Edytowane 28 Maja 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 dobre napiecie pokazuje cpu-z?? jesli tak to OMG fajny proc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 to stestowany czy taki pierwszy z brzegu kupiony? Ładnie podciągnij go więcej chyba że nie masz wentyla do ninji :), a ramki co to za kupa przy takim taktowaniu i 2T?? Na wynik w super pi nie patrzcie bo memorki były zluzowane na maxa http://img136.imageshack.us/my.php?image=s...perpi16m0gh.jpg proc który kupiłem od Victora max robi 2830Mhz przy 1.7V ale z nim już się pożegnałem. Dzisiaj dotarł do mnie nowy sempik 2600+ 9tydzień 06r i powiem jak narazie procek mnie zaskakuje Takie o to mhz, wynik w super pi nie robiony na najlepszy czas tylko narazie stabilność. http://img154.imageshack.us/my.php?image=sempboss124yh.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) z tego wynika że znowu trafiłem na kupkowatego semprona ;] (za tydzie chyba pchne go na allegro - 2,635Ghz 1,61v mnie nie przekonuje ;])... ale 3 godziny sp2004 przeszedł przy takich parametrach pracy ;) Ten mój zrobił aż 2,83Ghz? :P Edytowane 28 Maja 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Victor89 tak zrobił 2830Mhz :D 99tomcat składałem kompa koleżance i semp był pierwszy z półki, mówie sobie włoże go do siebie i zobacze jak z oc no i kurde jestem w szoku narazie 2740Mhz 1.475V z biosu, a do jej kompa włożyłem procka od Victorka :-P taki mały przekręt he SABUR napięcia są dobrze odczytywane przez Cpuz Jade dalej ale wygląda na to że na moim GB K8NS kończy się HTT 345 i zwis Edytowane 28 Maja 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...