victor89 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Victor89 tak zrobił 2830Mhz :D 99tomcat składałem kompa koleżance i semp był pierwszy z półki, mówie sobie włoże go do siebie i zobacze jak z oc no i kurde jestem w szoku narazie 2740Mhz 1.475V z biosu, a do jej kompa włożyłem procka od Victorka :-P taki mały przekręt he SABUR napięcia są dobrze odczytywane przez Cpuz Jade dalej ale wygląda na to że na moim GB K8NS kończy się HTT 345 i zwis nie - u mnie jest podobnie jak za ostro jade clockgenem :D ja robie to tak że od 340mhz jade sobie po jednym kliknięciu i licze spi 256k... i tak aż dotre do granicy płyty KLIK - jeszcze na starym sempie p.s pozatym ten nowy procek ma chyba berecik krzywy - potrafi mi dojechać do 55*C w stresie, gdy poprzedni grzał się do max 48*C Edytowane 28 Maja 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) Kurde mobo mi się skończy przy HTT 345, kumpel DFI LP już sprzedał więc nie ma gdzie testować. Musze kupić LP albo do testów wypożyczyć bo Sempik ma ładny potencjał :-P A może jakiś biosik jest co przekrocze HTT 345?? Edytowane 28 Maja 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Kurde mobo mi się skończy przy HTT 345, kumpel DFI LP już sprzedał więc nie ma gdzie testować. Musze kupić LP albo do testów wypożyczyć bo Sempik ma ładny potencjał :-P A może jakiś biosik jest co przekrocze HTT 345?? rób jak mówie - biosik nic nie pomoże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 dochłodz maxymalnie chipset-mozę jeszze kilka mhz wyciśniesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 Ładnie podciągnij go więcej chyba że nie masz wentyla do ninji :), a ramki co to za kupa przy takim taktowaniu i 2T?? Jakies tam delty 120 sa :D . Niemam zamiaru sprawdzac ile zrobi z nawiewem, jakos mnie nie ciagnie - komp ma byc cichy :D Jako ciekawostke dodam, ze ma ok 45'C w biosie, w stresie wole nie wiedziec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) rób jak mówie - biosik nic nie pomoże ;) Robiłem tak dojechałem do stabilnej granicy 343,4Mhz a później jechałem co 1Mhz i na HTT 345 sie kończy. 99tomcat na chipsecie jest standartowy radiator i leży na nim CoolerMaster 80mm który kręci się 2400rpm temp dochodzi do max 29C więc nie jest źle Edytowane 28 Maja 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 dałeś chociaż pod to pasty? bo ta taśma termo co jest pod nim prawie sie nie styka z wklęsłą obudową chipsetu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) ostatnio sprawdzilem na jakim V chodzi moj na def mhz narazie tylko tyle jutro zobacze ile max pojedzie na 1.05v (na mniejszym niewstaje) i max jego na 1.7V(wiecej jak 1.55 w biosie jeszcze niedawalem) a na 1.55 robi tyle ehh te 3mhz...... Edytowane 28 Maja 2006 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 dałeś chociaż pod to pasty? bo ta taśma termo co jest pod nim prawie sie nie styka z wklęsłą obudową chipsetu.... Pod chipsetem siedzi AS5. Dzisiaj w nocy rozpoczne ponowne boje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nethaker Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) http://img138.imageshack.us/img138/5374/09924vi.jpg 0,975V w biosie. 2.6GHz na 1,53V 2.5GHz na 1,44V 2.4GHz na 1,39V Wszystko Prime Stable Jak ktoś chętny - zapraszam PW ;) Edytowane 28 Maja 2006 przez Nethaker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Jak wy osiągacie tak niskie volty na procku, poniżej 1V???? jakies Vmod czy co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 W biosie sie ustawia :lol: (chyba ze ma sie lipne mobo :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Jak wy osiągacie tak niskie volty na procku, poniżej 1V???? jakies Vmod czy co?? Poniżej 1V tylko zobacz jakie kolega ma taktowania standartowe. hhhee no tak jak powiedział Hary jeżeli niewiesz gdzie ustawić to bios :-P Edytowane 29 Maja 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keel Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Lipne mobo tzn co tylko DFI jest dobre czy są jakies modyfikacje czy coś, u mnie na epoxie mam def-0.1V czyli 1.3V a czy da się to jakoś obniżyć modem?? Jak pyta nie wstaje na 1.6V a wstaje na 1.5V na tych samych taktach to jest to wina proca czy może plyty? Edytowane 29 Maja 2006 przez Keel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Nie da się... epox tjest w miare dobrą płytą ale regulacja V-Core ma lipną... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Lipne mobo tzn co tylko DFI jest dobre czy są jakies modyfikacje czy coś, u mnie na epoxie mam def-0.1V czyli 1.3V a czy da się to jakoś obniżyć modem?? Jak pyta nie wstaje na 1.6V a wstaje na 1.5V na tych samych taktach to jest to wina proca czy może plyty? Jak płyta ma regulacje do 1.6V to pewnie musi działać na takim napięciu więc może to być wina procka ale nie jest to dokońca powiedzienie Edytowane 29 Maja 2006 przez Sajrus-World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Jak płyta ma regulacje do 1.6V to pewnie musi działać na takim napięciu więc może to być wina procka ale nie jest to dokońca powiedzienie te epoxy mają chyba do 1,55v regulacje @Sajrus-World ile Twój semp robi na def?? Edytowane 29 Maja 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Po ponad tygodniowej nieobecnosci (brak neta) wracam :P Przez ten czas testowałem sobie nowego procka ( a dokładniej przez weekend) i mobo (Abita NV8, który swoją drogą okazał się straszną kupą). Nie będe wiele pisał, po prostu powklejam screeny z nowego procka...myślę ze są ciekawe :D Aha, wszystko było robione w zamkniętej dośc dobrze wentylowanej obudowie, freezer 64pro, i reszta gratów z podpisu. Temp. w pokoju 24c. 2700MHz robi na 1.42v, 2800MHz na ~1.45v ...prawda że fajny :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Ale żeś proca trafił :D Masakra.. ciekawe ile by zrobił przy nizszych temp i jakieś 1,8-1,85V-Core :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Ale żeś proca trafił :D Masakra.. ciekawe ile by zrobił przy nizszych temp i jakieś 1,8-1,85V-Core :D Dowiemy się jak kupie DFI, na co się zanosi...albo zadrutuje EPoXa...(gorzej z HTT, powyzej 375 płyta wariuje coś :P ) aha...możliwe ze podobne procki będą niedługo w dziale Giełda...;) Edytowane 29 Maja 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Perełka, jak by dać na niego wc albo fc to może rekord by był ;) Szkoda że mój tak nie lata :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 Perełka, jak by dać na niego wc albo fc to może rekord by był ;) Szkoda że mój tak nie lata :( Na FC to pewnie nie bardzo, bo jak wiadomo CB. WC owszem, ale nie bede się bawił w budowanie WC bo mam za mało funduszy. Lepiej kupic ninje i do tego wmontowac moją Delte 1.6a :P Niestety w mojej okolicy nie ma nikogo z ppc, a osoba ktora ma DFI (zresztą i tak na 939), wypasione ramki i Athlona X2 ma poustawiane wszystko na def, a graty ma dla "szpanu" :lol2: Aha, napięcia które widzicie na screenach wyzej są realnymi wartościami, mierzyłem miernikiem napiecie cpu i gdy program pokazywał np. równe 1.400 miernik pokazywał od 1.399 do 1.401 ;] Przy wyzszych napięciach było tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) jak tylko wpadnie tu tomcat to bedzie sie pewnie pytal czy bedziesz go sprzedawal ;) swoja droga to pierwszy lepszy procek czy jakis selekcjonowany z kilku??? Edytowane 29 Maja 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 jak tylko wpadnie tu tomcat to bedzie sie pewnie pytal czy bedziesz go sprzedawal ;) swoja droga to pierwszy lepszy procek czy jakis selekcjonowany z kilku??? Wziełem z tej samej serii z jakiej był trochę gorszy poprzednik... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Po ponad tygodniowej nieobecnosci (brak neta) wracam :P Przez ten czas testowałem sobie nowego procka ( a dokładniej przez weekend) i mobo (Abita NV8, który swoją drogą okazał się straszną kupą). Nie będe wiele pisał,hmm a skąd to zdanie (jakże odmienne od mojego), co Ci w niej nie grało? a swoją drogą perełka :D ps sprzedajesz? :> EDIT: dobra już wiem :P Edytowane 29 Maja 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 hmm a skąd to zdanie (jakże odmienne od mojego), co Ci w niej nie grało? a swoją drogą perełka :D ps sprzedajesz? :> EDIT: dobra już wiem :P Czy sprzedaje jeszcze nie wiem, zobaczymy co proc pokaze na DFI. Jezeli bym sprzedawał, to pewnie na allegro licytacja, bo po tym jak jakis debil oferował mi 200zł za NOWEGO BOXOWEGO 2800+ który robił 2600MHz na 1.44, 2700MHz na 1.5v nie mam ochoty wykłócać się na forum o cene. (taa, bo wszyscy by chcieli kupic za taką sama cene po jakiej sprzedaja sklepy internetowe...nierealne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 29 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2006 chyba wiem o kogo ci juz chodzi :P taki jeden form pclab? nie tylko ciebie nękał z sempem za 200zł <loL> zapodaj no tutaj cale oznaczenia tego cuda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 grzesiu on jest 2006r?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 napewno jest z 2006 koncówki z 2005 to padaki były np. taki moj proc 2783 na 1.85V dejota tez cos podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 zreszta dostanie obecnie procka z 05 jest chyba trudne;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...