nethaker Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 zreszta dostanie obecnie procka z 05 jest chyba trudne;] wcale nie, ja nie tak dawno kupowalem i trafil sie '05, a sklep wcale takiego malego obrotu nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 wcale nie, ja nie tak dawno kupowalem i trafil sie '05, a sklep wcale takiego malego obrotu nie ma. Wszystko zalezy od jakiej hurtowni, w action mają nowe, świezutkie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Wszystko zalezy od jakiej hurtowni, w action mają nowe, świezutkie :D To może powiesz w końcu z jakiego roku i tygodnia jest twój sempek?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 To może powiesz w końcu z jakiego roku i tygodnia jest twój sempek?? :D Narazie nic nie powiem - zobacze jaka bedzie kolejna sztuka tej serii :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Narazie nic nie powiem - zobacze jaka bedzie kolejna sztuka tej serii :P Obstawiam 80% że to 2006r ładne sztuki sie trafiają pożycz mi swojego Epoxa bo musze sprawdzić dokońca mojego Sempa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Obstawiam 80% że to 2006r ładne sztuki sie trafiają pożycz mi swojego Epoxa bo musze sprawdzić dokońca mojego Sempa :D To ze 2006r to oczywiste ;) w sklepie z którego mam sempy od daawna nie było nic z 05. Przewaznie co 2 - 3 dni jest nowa dostawa 4-5 sempków także mam ciągle mozliwosc testowania najnowszych serii...a co do mojego EPoXa...gdyby nie ten niski vcore (jedynie cos koło 1.6v) to byłaby świetną płytą. Tak apropo ;) jest na sprzedaż...* » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Czas na DFI...(za 220pln nówka ;] warto) No chyba ze na AM2 wyjda jakies fajne tanie EPoXy takie jak mój, to wtedy AM2 ;]...Ta firma roxi ;p 3 MoBo tej firmy i jestem zadowolony na max Edytowane 30 Maja 2006 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 kurde kupiłbym ale vcore za małe jak na mojego sempa icon_smile3.gif, właśnie czaje też sie DFI za 220zł to bierz i nawet się nie zastanawiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Jak kupujesz DFI za tak małą cene to odrazu kup se jaką zapasową mobo w razie jak DFI padnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 Jak kupujesz DFI za tak małą cene to odrazu kup se jaką zapasową mobo w razie jak DFI padnie :D Te DFI będzie prosto z hurtowni :P NTT lub GNT. Nówka nie odpakowywana...ceny bez vatu są bardzo korzystne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 30 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2006 To że nówka to nic nie zmienia w kwestii awaryjności... Np. w imperium.net.pl podobno gdyby nie to infinity to by prawie żadnych reklamacji nie mieli :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 31 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2006 no fakt moja pierwsza sztuka bez jakiegos extreme o/c padla po tygodniu tak poprostu sie wylaczyla i juz nie wstala ale dostalem nowke w ZNAKU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Ja mam takie pytanko ostatnio kręciłem procka Sempron64 2600 PalermoE6 Na Gigabyte K8NS rev.2.0 bios F15 i teraz taka sprawa max na ile mi poszła płyta to HTT= 295 (powyzej 299 nie wstaje wogóle ładuje windei zwis czarny ekran) dzielnik pamięci na 133 pamieci ustawione 3-8-4-4 Apacer CL3 512MB HT x3 dało mi to 2367Mhz i szyne pamięci 197,3 na takich timingaach wogóle nie ruszał na 166 dlaczego ktoś ma jakies pojecie? Jak do tej pory miałem go ustawionego na HTT=266 dzielnik 200 HT x3 czyli miałem na nim 2134 ale pamiatki latały na szynie 266 1.zatem co zrobić z tym fantem idzie jeszcze coś z tego połączenia proc płyta wycisnąć i jak? 2.Czy lepiej zostać na tych 2Ghz i pamiatkach na szynie 266 czy próbować walczyć z procem? Edytowane 1 Czerwca 2006 przez macias84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Gdzies czytałem że div133 na htt powyzej 300 zaczyna szwankowac i zaczyna sie wszystko sypac a jak chcesz zobaczyc naile prc ci na max pujdzie daj htx3 div100 i wtedy ciągni z procem w góre :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Na 100 leci do 320 Tylko pamięc chula w tedy na 150MHz Najbardziej dziwi mnie fakt iż w ogóle nie moge go ruszyć na 166 a miło by było bo na Auto(200) pamimatki jak juz pisałem lecą na 266 czyli na 166 mógłbym na ładne wyniki proc i ram liczyć Na 166 za każdym razem system nie startuje jak resteruję i wchodzę do biosu ctrl+F1 advanced.... to mam timingi w cholerę przestawione 2,5-6-3-3 :mur: i właśnie teraz się zastanawiam czy 2.5Ghz i pamiątki nie Pc400 tylko Pc300 2.0Ghz i pamiątki nie Pc400 tylko pc533 patrząc na wyniki Everesta zostałbym przy 2.0 i wydajniejszej pamięci Mam nadzieję że mie piszę teraz jakiś heretyzmów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Ja mam takie pytanko ostatnio kręciłem procka Sempron64 2600 PalermoE6 Na Gigabyte K8NS rev.2.0 bios F15 i teraz taka sprawa max na ile mi poszła płyta to HTT= 295 (powyzej 299 nie wstaje wogóle ładuje windei zwis czarny ekran) dzielnik pamięci na 133 pamieci ustawione 3-8-4-4 Apacer CL3 512MB HT x3 dało mi to 2367Mhz i szyne pamięci 197,3 na takich timingaach wogóle nie ruszał na 166 dlaczego ktoś ma jakies pojecie? Jak do tej pory miałem go ustawionego na HTT=266 dzielnik 200 HT x3 czyli miałem na nim 2134 ale pamiatki latały na szynie 266 1.zatem co zrobić z tym fantem idzie jeszcze coś z tego połączenia proc płyta wycisnąć i jak? 2.Czy lepiej zostać na tych 2Ghz i pamiatkach na szynie 266 czy próbować walczyć z procem? ja bym sie najpierw skupil na zmianie biosu na f19 :) Edytowane 1 Czerwca 2006 przez siwy05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 na stronie producenta najnowszy jest F18 skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 19 to firmowy Bios a nie po przeróbkach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Ciekawy kiedy pojawi się tu pierwszy użytkownik semprona Manila na AM2. Czekam z niecierpliwością - sam napewno nie bede zmieniał bo u mnie wszystko jest ok. Zresztą ddr2 mnie nie przekonuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 http://img261.imageshack.us/img261/2395/2500at2256kp.png spermon 25+ z 0615 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 2200MHz na 1.4v :P? To troche słabo chyba ;P (no chyba ze 2500+ sie kręcą gorzej od 2600+ i wyzszych, nie testowalem zadnego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Płyta go ogranicza :) I niski mnożnik proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Na 2.3ghz mam freeza od mobo po 10s... nie lubi ona zabardzo 2500+ <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Na 2.3ghz mam freeza od mobo po 10s... nie lubi ona zabardzo 2500+ <_<To chociaż obniżaj napięcie do skutku na tych 2,2ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 To chociaż obniżaj napięcie do skutku na tych 2,2ghz. Niechce mi sie - zaraz wsadzam innego procka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) Na 2.3ghz mam freeza od mobo po 10s... nie lubi ona zabardzo 2500+ <_< Ta płyta lubi "zimny chipset" u mnie jest mniej więcej tak: gdy w pokoju jakieś 24 stopnie + buda zamknięta to max HTT koło 340; normalne warunki koło 345 z nawiewem 350; otoczenie -5 :E + mocny nawiew jakieś 365 :E.... Jak przesadze z HTT to u mnie jest poprostu od razu freez. Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Fajno, ale na sempach od 2600+ w góre całkiem inaczej sie zachowywała, tylko na 2500+ nie lubi sobie posmigać <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Kupiłem okazyjnie pentagrama QC 80Cu za 35zł, posadziłem go na procku - efekt? 12*C mniej na procku i prime stable na 2,708Ghz [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 na stronie producenta najnowszy jest F18 skąd <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 19 to firmowy Bios a nie po przeróbkach?wejdz do tematu o tej plycie i poszukaj gdzies pod koniec jest link do tego biosu, jest to firmowy bios tylko ze szybkosc uaktualniania polskiej strony gigabyte jest porazajaca i jeszcze tam tego nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Ok dziękuje serdecznie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 (edytowane) jednak moj sempronik niejest taki zly jak myslalem :P timingi luzne, V def edit: max ile poszedl :P chyba plyta niewyrabia wiecej. niezaleznie od mnoznika htt 325 i koniec Edytowane 3 Czerwca 2006 przez bamboocha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 nie jest to jakas rewelacja ale lepszy niz moj (który robi 2.4 na def.) pytanie do osob które ostatnio kupywały sempy z 2006r. czy wszystkie modele ostatnie sie tak dobrze kreciły ostatnio (2600,2800,3000) Prawdopodobnie kupię 2600 i pytanie czy warto doplacic za tą pamięć L2 większą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...