grzesiu Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 znalzłem dosc świezy temat na XS sempron64 754 na DI, myslalem ze cold bug nie pozwoli na zabawe przy ujemnych temp a tu prosze :P http://www.xtremesystems.org/forums/showth...ht=s754+dry+ice aha i jeszcze pytanie czym oni zaizolowali mobo ? Insulating the good old DFI with liquid electric tape Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Może jednak wykazałbyś się większą cierpliwością? Poczytał trochę topik(i) o o/c na k8, a potem dopiero pytania zadawał? Trochę żenujące to się robi... Tak jak ktoś kiedyś wymyślił: CO MY WRÓŻKI JESTEŚMY? hehheee czyli ja to wymyśliłem :) Nawet nieżle poleciał im ten Sempik na DI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Nic specjalnego, walidacje z 3250mhz to ja moglem na zima coolong na swoim procu zrobic tylko jakos mnie bardziej kreci pi niż walidacja, a pozatym tyle di zmarnowac na sama walidacje to masakra... szkoda komentowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Calkiem fajne HTT pocisneli, ale bez Pi to oni sobie moga takie screeny rzucac :D Hary, ziomus, nie moglbys sie rozejrzec za ta cala "Liquid electrical tape" bo mi sie ten siet podoba :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 (edytowane) Hary, ziomus, nie moglbys sie rozejrzec za ta cala "Liquid electrical tape" bo mi sie ten siet podoba :DMnie tyż sie podoba, sweet siet to jest :D Można się rozejrzeć, ciekawe gdzie tego można szukać :) TAKIE COŚ byśmy chyba potrzebowali, ciekawe ile to schnie... Edytowane 19 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 No coś chłopakom nie poszlo :| 3264MHz na s3k+ tylko walidacja... kicha. Albo sempy lipne, albo ustawienia... o tyle dobrze, że przy tych ~ -40 nie było cb :) Ale jak napisali, to ich pierwsza "DI akcja" (:mrgreen:) i nie nastawiali sie na pi/marki... może następnym razem zobaczymy cos ciekawego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 kurde to jak to jest z tym cold bugiem ? a jeszcze jakis czas temu myslalem ze semp na Di to głupota a jednak byc moze warto spróbowac :D szkoda ze nie mieli jakiegos termometru normalnego bo te wartosci co pokazalo mobo to pewnie sobie mozna od d*&*e potłuc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 szkoda ze nie mieli jakiegos termometru normalnego bo te wartosci co pokazalo mobo to pewnie sobie mozna od d*&*e potłucDlaczego? Mnie sie zdaje ze odczyty z mobo dobre mają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 bo ja wiem moglobyc nizej niz te -41 tylko moze mobo do tylu moglo pokazac :P aczkolwiek to są moje przypuszczenia :D w tym progsie w windzie pokazywalo im -25 bios -41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 hej co jest? 4 dni nikt nic nie pisze? czyżby przez te upały Wasze semprony chodzą @ stock? :P Moj dzielnie działa na 2.6GHz ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 tak bo zasiłka wymieka chyba przez temperature i przy 2ghz i graniu komp sie wylacza...jak nie gram 2600 smiga az milo patrzec :) gra troche sie zasilacz nagrzeje i nagle komp ziuuuuu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 hej co jest? 4 dni nikt nic nie pisze? czyżby przez te upały Wasze semprony chodzą @ stock? :P Moj dzielnie działa na 2.6GHz ^^ Cały rok opalali swoje sempy, teraz grzeją swoje czapy na plażach ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 23 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2006 No co wy ... mój semp pracuje codziennie @2.5Ghz i jest mu wyśmienicie. Prawie cały dzień liczy Seti@home i nie narzeka. Ale nic dziwnego, że temat sempów odchodzi w zapomnienie, gdyż ostatnio wzrosło zainteresowanie nowymi platformami. Niestety 754 i sempy przechodzą powoli do lamusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajrus-World Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 No co wy ... mój semp pracuje codziennie @2.5Ghz i jest mu wyśmienicie. Prawie cały dzień liczy Seti@home i nie narzeka. Ale nic dziwnego, że temat sempów odchodzi w zapomnienie, gdyż ostatnio wzrosło zainteresowanie nowymi platformami. Niestety 754 i sempy przechodzą powoli do lamusa. Miazga wydaje ci się s754 zawsze będzie żył!! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heryf Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 moj tez dzien w dzien idzie na 2.4 i ma sie dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 A mój idzie 2,2 i jest cichsza jak makiem zasiał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_kuba Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 kupilem nowego 2800+ mam nadzieje ze za ok 3-4dni wpadne z nowymi wyniczkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Ja też za pare dni powinienem byc z nowymi wyniczkami, znaczy za tydzień, pod warunkiem że nic się nie stanie z kszonkiem i jego FC(znaczy je dokończy do końca) ani ze mna i moim DFI i cepem :P Edytowane 25 Czerwca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Jeśli ustawię htt na 3*275 to wychodzi mi 825 domyślinie mam 800. Czy ta wartość może byc niebezpieczna? Co jest wtedy podkręcone? Sprzęt jak w podpisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Czasem brakuje mi sił... Nic sięnie stanie, HT może być spokojnie 1000MHz i będzie działąć jak sie ma dobrą płyte jak np. DFI nF3 250... Ja miałem na codzień 1050MHz na tamtym DFI... Powiedz mi, ile ci trzeba tłumaczyć żebyś zrozumiał że w podkręcaniu A64 tylko napięcia są niebezpeiczne? (ale nawet tym trudno coś popsuć) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 dzis probowalem cos pocisnac proca i nic. nawet gorze niz wczesniej jak bylo chlodniej - oczywiste. max jak moglem sobie po win smigac to 2880 :/ i niewiem czy mobo niewyrabia czy proc. na 7x300 jakies dziwne zwiechy lapal a na 8x300 normalnie... ehhh niemam sily do niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Po prostu mnie nie stać na ewentualne błędy i ewentualne spłonięcie płyty czy proca. Ewentualny błąd skończył by się brakiem kompa na długo. Dzięki za odpowiedź Jeśli jeszcze masz siły i nerwy to wyjaśnij mi proszę jedną rzecz. Kiedy ustawię htt na 2,5*320 to system się nie ładuje nawet przy napięciu 1.5 Czy jest to kwestia tego, że akurat mój model proca nie daje rady czy to coś innego? (pamięci na minimum) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 To jest raczej porzyczyna że płyty nie zawsze chcą działać na HT 2,5x, tak samo jak na 2x i na 5x oraz czasem na 1x... najlepiej na tej dfi jak zostawisz na auto(3x) i możesz spokojnie lecieć HTT do 360MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 akurat auto na tej płycie przy moim procu to 4x (4*200=800) Wielkie dzięki i przepraszam, że zdenerwowałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Akurat auto przy wyższych HTT samo ustawia się na 3x ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) zgadza się :) mój proc jednak jest chyba dość słabo wykręcalny przy napięciu 1.5 nie mogę osiągnąć 2.5ghz a 2.4 ghz do tej pory miałem zawsze ustawione tak: 2.5*300 bo bałem się, że nie może być zbyt wiele niż 800 i waliłem 750 i to przy napięciu 1.469, teraz nagle okazało się, że to napięcie to dla niego zamało (wcześniej komp chopdził bez zwisów) i komp potrafi stanąć :( p.s. Napisałeś, ze miałeś na codzień ht 1050. Wymieniałeś wtedy radiator na chipsecie? Ja mam standardowy, a podobno jest słaby W tej chwili jade na 4*250 co w rezultacie daje mi 1000 Edytowane 25 Czerwca 2006 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 boshe ales ty sie uczepil tego ht daj sobie z tym spokoj to jest nie wazne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 i ht raczej nie wplywa na temp chipsetu. magistrala HTT ma wplyw! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ja na to ht nigdy nie zwracałem uwagi. Zawsze jadne na 3x i sie tym nie interesuje. Na codzien 8x312 a reszta mnie nie obchodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Ja na to ht nigdy nie zwracałem uwagi. Zawsze jadne na 3x i sie tym nie interesuje. Na codzien 8x312 a reszta mnie nie obchodzi.Czemu tak cienko ? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...