ent Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Trzeba być dostępnym a się nie ukrywać na GyGy :lol:A jak trzeba bylo screeny zhostowac to wiedziales ze jestem na "niedostepnym" ? Zreszta czy ja przez ostatni miesiac bylem kiedykolwiek dostepny ? Zawsze możmy zrobić porónanie twojej celiny z moim sempem takt w takt :D :DAha... chyba takt w 2xtakt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Ciekawe:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=29018 ale cena!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Szkoda tylko że 128kb kaszy w tym procu... ale cena i tak fajna.... Edit W apollo jeszcze 10zl taniej jest ;) Edytowane 17 Lipca 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Taka cena to gwozdz do trumny s754 i DDR1 (w tym najukochanszych Winbondow :P) B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) Taka cena to gwozdz do trumny s754 i DDR1 (w tym najukochanszych Winbondow :P) B-) Cena jest bardzo fajna. AMD musi skusić jakoś ludzi aby kupowali nowe procki na am2. Jeśli nie przekonuje wydajnością to choć ceną stara się nadgonić. EDIT///// Mój błąd, nie patrzyłem, że to jest właśnie am2. sorki :oops: Edytowane 17 Lipca 2006 przez SABUR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 (edytowane) hmm choc 754 tez tanie...ale AM2 tańsze :) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=20706 Edytowane 17 Lipca 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 2800+ na 754 ma 256 cache a na AM2 128kb, wiec lepszym porównaniem byłby semp 3k+ AM2 i 2800+ 754 :> Wtedy wychodzi podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 fakt...ale mimo wszystko tanie się te procki zrobily :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 2800+ na 754 ma 256 cache a na AM2 128kba AM2 ma dual :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ecikmen Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Dual heee http://www.ddworld.cz/content/view/75/37/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 hmmm cos cicho ostatnio to patrzcie na to: >>>ciekawostka<<< - to dlaczego moj wiecej jak te 2.95 niechce leciec??!! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 22 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 he czsami sa takie bledy u mnie w programie nTune pokazywalo taktowanie mojego sempa 3x takie jakie bylo na prawde :) wychodzilo cos ponad 7GHz :) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Swoją drogą Panowie, to te Sempy obsługują SSE3 w końcu czy nie, bo co nie przeczytam recenzji zagranicznych to mówią, że TAK, a u nas, że NIE. CPU-Z mówi, że obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Zależy które... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Mówię o E6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Obsługują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Hehe, powiedz to cieciom z pisilabika :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Hehe, powiedz to cieciom z pisilabika :Dtylko te stare nie miały zaimplementowanej tej funkcji - testowałem kieedyś na takim dziwnym pi po rusku które korzysta z sse3 - na sempie była spora róznica, na athlonie xp 2000+ nie było żadnej btw: semp 2800+ nowy s. 754 box - 179zł proline :P Edytowane 23 Lipca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 tylko te stare nie miały zaimplementowanej tej funkcji - testowałem kieedyś na takim dziwnym pi po rusku które korzysta z sse3 - na sempie była spora róznica, na athlonie xp 2000+ nie było żadnej btw: semp 2800+ nowy s. 754 box - 179zł proline :P Niedługo to te procki bedą w cenie worka ziemniaków :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Ładne ceny, na apollo było taniej, ale ostatnio byłem osobiście i mieli różnicę 20 zł w porównaniu ze stroną. tylko te stare nie miały zaimplementowanej tej funkcji - testowałem kieedyś na takim dziwnym pi po rusku które korzysta z sse3 - na sempie była spora róznica, na athlonie xp 2000+ nie było żadnej btw: semp 2800+ nowy s. 754 box - 179zł proline :P Te stare nie miały SSE3, jednak na pisilabiku nadal leci plota, że te nowe też nie posiadają i żeby ich nie kupować, zresztą co wymagać od nich skoro recka "konroła" była u nich pisana jakby była sponsorowana :lol2: i jeszcze wielce się obrażają :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 prawda jest taka ze sse2 i sse3 w amd nie daje tego wzrostu wydajnosci co w intelach bo nie moga zrobic takiej implementacji. tak naprawde mozna powiedziec ze sse2 i 3 gowno daje amd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 (edytowane) Niedługo to te procki bedą w cenie worka ziemniaków :lol2:i wtedy można je będzie obierać jak ziemniaki ;) bez stresu w kwadracik :D Ładne ceny, na apollo było taniej, ale ostatnio byłem osobiście i mieli różnicę 20 zł w porównaniu ze stroną. Te stare nie miały SSE3, jednak na pisilabiku nadal leci plota, że te nowe też nie posiadają i żeby ich nie kupować, zresztą co wymagać od nich skoro recka "konroła" była u nich pisana jakby była sponsorowana :lol2: i jeszcze wielce się obrażają :lol: ehh, tam się wychowałem ;) Ale to co piszesz jest prawdą :mur: Pozatym poządne chłodzenie miało być już u nich w redakcji jeszcze przed ukazaniem się arta, tymczasem do dzisiaj o vapo milczą prawda jest taka ze sse2 i sse3 w amd nie daje tego wzrostu wydajnosci co w intelach bo nie moga zrobic takiej implementacji. tak naprawde mozna powiedziec ze sse2 i 3 gowno daje amd...w spi było widać róznicę, faktem jest że nie taką jak na moim cedar millku ;) Edytowane 23 Lipca 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 ale superpi ma ponad 10 lat wiec zysk wydajnosci nie koniecznie mogl wynikac z dodania sse3 ale np po drodze wykorzystali mmx itp itd. jakis tam zysk jest ale daje to raczej malutko. Niektorych patentow obejsc sie nie da :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 prawda jest taka ze sse2 i sse3 w amd nie daje tego wzrostu wydajnosci co w intelach bo nie moga zrobic takiej implementacji. tak naprawde mozna powiedziec ze sse2 i 3 gowno daje amd...Oj nie wiem, to właśnie Athlony miały przewagę w multimediach i grach, a to dzięki SSE2 i teraz dzięki SSE3. Optymalizacji już jako takich nie ma, zauważ, że w konsoli każdej znanej gry występuje inicjacja procesora i druga rzecz to szukanie instrukcji SSE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 to zauwazcie ile SETI zyskuje na optmalizacji przy Intelu a ile przy AMD. Nie mówie ze SSE u AMD nic nie daje ale daje zdecydowanie mniej niz intelowi! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 No tak, SETI używa bardzo dużo ludzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 (edytowane) Hmmm w proline sa X2 za 579zl..... juz chcialem mojego sempa na allegro wystawiac.... ale zobaczylem to : http://www.proline.pl/shop.php?prodid=AMD+SEM+3000%2B+64+939 chyba nie ma sensu nawet go sprzedawac............ raczej nie ma po co kupowac sempa po takich obnizkach..... Teraz opis aukcji z allegro...... sprzedam semprona dobre oc 2,5Ghz cena kup teraz 130zl....... paranoja Edytowane 25 Lipca 2006 przez meilbox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Ci, którzy nie sprzedają teraz swoich procków lub dopiero są na etapie kupna powinni się cieszyć tak drastycznym w ostatnim czasie spadkiem cen. Wychodzi, że za małe pieniądze można mieć całkiem sensowny i wydajny zestaw. Ja, jak tylko kupię grafikę i twardego zmieniam sempa na dwa jajka (AMD oczywiście :D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Przy takich cenach to juz mi nie jest szkoda mojego proca ... mozna go katowac do woli, bo i tak nie jest nic warty :) Sprzedawanie takiego sprzetu teraz to juz sie mija z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...